Северна Кореја ја нападна Јужна Кореја

Член од
16 јули 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.034
Никој-само Ќе има индиректна интервенција-но дирек на 41тна како таа на САД нема да Има.

А да ти кажам план на САД за 300 килотонска бомба во С кореја!!!!

Тоа се многу.

Односно 1 килотон =1000kg значи еден ТОН Динамит(ТNТ) или Енергија еднаква.на 4184 гигаЏули.

Ова видео

Што мислиш-корејската е:)

Јасно е колку се јаки корејските не над судејќи по тестот не над 15 килотона.

Еве го тестот а јачината беше 4 кт ..Слаби се Кореанците.

При договорен Напад-Јапонија,Јужна Кореа и САД можат да го Средат проблемот ефикасно со прифатливи загуби а завршетокот ќе биде ОБЕДИНУВАЊЕ на Кореа-тоа е факт.

Кореанците знаат дека може одненадеш ракети тони Бомби на секунда од стелтови,Б-1...52 сеедно и многууу авијаци(Јапонска,УСА и Кореа...јужна). но како што кажав Oвa e Демонстрација на Сила(Слично како пробивањето на звучниот ѕид над каиро) но конкретно со жртви,суштината е да разберете дека оваа демонстрација на Сила е нешто како-КИМ јонг ИЛ НЕМА ДА УМРЕ...пак јонг ИЛ ќе биде:)

С.Кореа Е слаба,Армијата и може многу лесно да се среди ако дојде до Конфликт На земја.
Ти стварно веруваш дека Кина ќе седи да гледа како и фрлаат 300 килотонски нуклеарки во дворот?
Јасно ми е дека во дел од секунда С.Кореа може да ја претворат во пустина ама знаат дека Кина нема да чека ни да падне првата нуклеарка во Кореа.Затоа и пола век ситуацијата таму е повуци - потегни.Дали на некој му одговара статус кво или не може само да нагаѓаме.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
GDP Growth by year
2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006
1.3 % 3.7 % 1.2 % 1.8 % 2.2 % 1.0 % 1.6 % 2007 2007 2008 2009
1.8% 3.7 % 3.7 %

Based on estimates in 2002, the dominant sector in the North Korean economy is industry (43.1%), followed by services (33.6%) and agriculture (23.3%). In 2004, it was estimated that agriculture employed 37% of the workforce while industry and services employed the remaining 63%. Major industries include military products, machine building, electric power, chemicals, mining, metallurgy, textiles, food processing and tourism.
In 2005, North Korea was ranked by the FAO as an estimated 10th in the production of fresh fruit and as an estimated 19th in the production of apples. It has substantial natural resources and is the world's 18th largest producer of iron and zinc,having the 22nd largest coal reserves in the world. It is also the 15th largest fluorite producer and 12th largest producer of copper and salt in Asia. Other major natural resources in production include lead, tungsten, graphite, magnesite, gold, pyrites, fluorspar, and hydropower.

Па и не се толку сиромашни колку што сака западот да ги прикаже.

GDP 2008-2009 3.7%
додека Германија GDP во 2009 имаше -3.5
Големата разлика: С. Кореja има планова затворена икономика,а не пазарна отворена.

S

smart ass

Гостин
Не верувам да стасат до толку...килотони:)

Значкина настрана-ќе одат до 40 максимумк и верувам ќе има барем 5 детонации-а другото ќе се одбранат...прифатливо е за трајно решение м???

С.Кореа ќе ја средат по Хирушка Постапка налик Југославија во ова сум 100% сигурен.

П.С На видеото не е Нуклеарниот ТЕСТ на С.Кореа,бидејќи С кореја не тестираше подморска туку подземна детонација која ја забележаа мноогуу па така јасно е-зошто Кореанците Бркаа инспектори....и Иран прави проблеми исто...

Член од
16 јули 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.034
Епа тогаш, кој е крив што народот гладува и живее во бедни услови? Сигурно не Америка, уште помалку Јужна Кореа.
Кој е крив во Македонија - еве демократија сме нели.А колку они немаат леб да јадат не се баш за верување CNN и BBC ние не знаеме како е во Бугарија,Грција,Албанија а камо ли на другата страна на светот.

Еве слика од главниот град на Албанија во 2010
ERLISphoto.jpg

Медиумите ја имаат моќта да ја прикажат секоја земја како што им одговара.

Член од
16 јули 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.034
Големата разлика: С. Кореja има планова затворена икономика,а не пазарна отворена.
Има отворена пазарна економија со Кина и Русија.Или за тебе само Америка е светот?

Paranoik

내 ♡, ∞.
Член од
10 август 2008
Мислења
1.873
Поени од реакции
451
Кој е крив во Македонија - еве демократија сме нели.А колку они немаат леб да јадат не се баш за верување CNN и BBC ние не знаеме како е во Бугарија,Грција,Албанија а камо ли на другата страна на светот.

Еве слика од главниот град на Албанија во 2010
Прегледај го приврзокот 37080

Медиумите ја имаат моќта да ја прикажат секоја земја како што им одговара.
Имам извори од таа страна на светот, не се секирај, не верувам на медиумите.
И знам точно каква е севернокорејската ситуација, така да, тој муабет кај мене не ти важи, затоа што знам како се одвиваат работите, ниту CNN ниту BBC сум ги следела.

Член од
16 јули 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.034
Имам извори од таа страна на светот, не се секирај, не верувам на медиумите.
И знам точно каква е севернокорејската ситуација, така да, тој муабет кај мене не ти важи, затоа што знам како се одвиваат работите, ниту CNN ниту BBC сум ги следела.
оК :smir:
Пошто ние остала багра немаме.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Има отворена пазарна економија со Кина и Русија.Или за тебе само Америка е светот?
Отворена икономика значи совсем нешто друго.Нема свободна трговиja,нема пазарни механизми,а се се диктува от партиjaта. С. Кореja има планова автарктна икономика.

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Нека дајт Севишниов да почнет со војна, после ќе имат тактики ко на партија Ризик уз пиво. Ако Америте застанет зад Јужна Кореа, Иран одма ќе застанит зад Северна, чисто ради финта и омраза према ЈуЕсЕј. А со Ахмадинеџад богами, интересно ќе е.

S

smart ass

Гостин
С.Кореа има Милион Војска!

Јужна Кореја има барем за тие услови Напредни тенкови,Авијација но нема милион војска.

--- надополнето ---

Мислам Дека ФМИ е делумно во Право.

Санкциите во Ирак убија Милион лица-не војната,тоа е Глад-го има по С.Кореја!

Принцезичка

courage is contagious
Член од
12 декември 2008
Мислења
1.556
Поени од реакции
348
Добро зошто сите мислат дека САД е зад јужна кореја а не е зад Северна кореја?!

The two faces of Rumsfeld
2000: director of a company which wins $200m contract to sell nuclear reactors to North Korea
2002: declares North Korea a terrorist state, part of the axis of evil and a target for regime change Donald Rumsfeld, the US defence secretary, sat on the board of a company which three years ago sold two light water nuclear reactors to North Korea - a country he now regards as part of the "axis of evil" and which has been targeted for regime change by Washington because of its efforts to build nuclear weapons.
Mr Rumsfeld was a non-executive director of ABB, a European engineering giant based in Zurich, when it won a $200m (£125m) contract to provide the design and key components for the reactors. The current defence secretary sat on the board from 1990 to 2001, earning $190,000 a year. He left to join the Bush administration.
Гардијан

Ах бе ... колку кратко паметење имаат луѓево
:devil3:
These reactors are like all reactors, they have the potential to make weapons. So you might end up supplying the worst nuclear violator with the means to acquire the very weapons we’re trying to prevent it acquiring,” said Sokolski.
http://www.prisonplanet.com/nuclear-war-between-koreas-brought-to-you-by-the-u-s-government.html

pumaval

Дрвен Адвокат
Член од
5 септември 2008
Мислења
1.480
Поени од реакции
598
Aуч, почнаа да се кичмат... а не рече баба ванѓа, нешто ноември...
2010 – Ќе започне трета светска војна. Војната ќе почне во ноември 2010 г. а ќе заврши во октомври 2014 г. Ќе почне како обична(со конвенционално оружје), потоа ќе биде применето на почетокот атомско а потоа и хемиско оружја.
еве еден топол поздрав од мене

S

smart ass

Гостин
Amerika ,potocno USA ucestvuvala vo nad 200 konflikti voeno, direktno, indirektno,so podmituvanje,so atentati, i so site podli merki potrebni da opstane edna imperija za poslednite 100 godini vo poveketo slucai kako agresor.

Filipini, 1898-1910, marinci, teritorija odzemena na Spanija , 600.000 Filipinci mrtvi

Kuba, 1898-1902, marinci, teritorija odzemena na Spanija,Americkata mornarica i den deneska ja drzi bazata Gvantanamo.

Portoriko, 1898, marinci,teritorija odzemena na Spanija, okupacijata trae do denesen den .

Guam, 1898, marinci,teritorija odzemena na Spanija, i denes e voena baza.

Minesota, 1898, armija gi porazi Indijancite od plemeto Cipava na na ezeroto Leach.

Nikaragva, 1898, marincite vrsat invazija vo pristanisteto San Huan del Sur.

Ajdaho, 1899-1901, ,armijata go okupira rudniot region Heart of Alen.

Oklahoma,1901, armijata ja zadusuva pobunata na Indijanskoto pleme Krik.

Panama,1901-1914, marinci, trupi, secesija od Kolumbija 1903.

Honduras, 1903, , marinci intervenraat i se zamesuvaat vo revolucijata.

Dominikanska Republika, 1903-1904,Inetrevencija na vosjkata, zaštita na Amerikanskite interesi vo revolucijata.

Korea, 1904-1905, marinci se vmesuvaat vo Rusko - Japonskata vojna.

Kuba, 1906-1909, trupe, marinci vplovuvaat na bregot na Kuba na sred demokratski izbori.

Nikaragva, 1907, "dolarska diplomatija", vospostavuvanje na protektorat .

Honduras, 1907, marinci se vplovuvaat na bregot na Honduras kako podrska za vojnata so Nikaragva

Panama, 1908, trupe, marinci interveniraat poradi "izborni neregularnosti".

Nikaragva, 1910, trupe, marinci vplovuvaat vo Bluefields at Corint.

Honduras, 1911,zastita na americkite intersi za vreme na graganskata vojna.

Kuba, 1912, zastita na americkite interesi vo Havana.

Panama, 1912, marinci vplovuvaat za vreme na nemirni izbori.

Honduras, 1912,marinci ,zastita na americkite ekonomski interesi

Nikaragva,1912-1933, marinci ,bombardiranja,20 godini okupacija,borba protiv gerilski grupi.

Meksiko, 1913, upad na marinci,evakuacija na amerikanski gragani.

Dominikanska Republika, 1914,upad na marinci, borbe protiv vostanicite za Santo Domingo.

Meksiko, 1914-1918,marinci, serija na intervencii protiv nacionalistite.

Haiti, 1914-1934, upad na marinci , bombardiranja

Dominikanska Republika, 1916-24, vojnici,osum godini okupacija

Kuba, 1917-1933,upad na marinci , okupacija, ekonomski protektorat.

Prva svetska vojna 19l7-1918

Rusija, 1918-1922, marinci,pet voeno-akciski upadi kako podrska za borba protiv Bolsevicite

Panama, 1918-1920 marinci izvrsuvaat "policiska dolznost" za vreme i posle izbornite nemiri.

Jugoslavija, 1919, marinci interveniraat kako podrska na Italija prtovi Srbite vo Dalmacija.

Honduras, 1919, marinci se vmesuvaat za vreme na edna izborna kampanja.

Gvatemala, 1920, dve nedeli voena intervencija protv unionistite.

Zapadna Virdzinija, 1920-1921, Armijata intervenira vrz rudarite,ima i bombardiranja.

Turcija 1922, borba protiv nacionalistite vo Izmir.

Honduras, 1924-1925, upad na marinci za vreme i posle izborni nemiri.

Panama, 1925, marinci go zagusuvaat generalniot strajk.

Kina, 1927-1934, marinci pravat upadi za vreme na nacionalsitckite vostanija niz celata zemja.

Salvador, 1932, isprakanje na brodovi za vreme na vostanieto na Farabundo Marti.

Vasington D.C., 1932, armijata go zagusuva protestot na veteranite od prvata svetska vojna

Vtora svetska vojna 1941-1945

Detroit, 1943, Armijata go zagusuva vostanieto na crncite

Jugoslavija, 1946, Pomorski odgovor posle soboruvanjeto na amerikanski voen avion

Urugvaj, 1947, nuklearni zakani ,demonstracija na sila
Grcija, 1947-1949, pomaganje i koordiniranje na komandata na ekstremnata desnica vo Grcija za vreme na graganskata vojna.

Kina, 1948-1949,marinci evakuiraat amerikanski civili ,raznorazni incidenti.

Germanija,1948,nuklearna demonstracija na sila i zakani protiv Rusija,bombarderi so nuklearni boevi glavi go nadgleduvaat vozdusniot prostor nad Berlin.

Filipini, 1948-1954,vmesuvanje na CIAi koordinaranje na vojnata protiv vostanicite.

Portoriko, 1950, koordiniranje i komanda na voeni operacii protiv vostanieto za neazvisnost.

Korea, 1950-1953, marinci,bombardiranje ,direktno voeno mesanje vo korejskata vojna ,nuklearni zakani,amerikanski bazi se uste vo Juzna Korea.

Iran, 1953,koordinacija i komanda na voeni operacii,CIA ja rusi demokratijata i go postavuva Sahot kako marionetski vladetel.

Vietnam, 1954, nuklearna zakana ..pomos na Francuzite pri nivnata operacija.

Gvatemala, 1954, komanda i koordinacija na CIA na voeni opearacii ,bombardiranja (bazite na bombarderite se vo Nikaragva),nuklearni zakani,.

Liban, 1958, marinci, pomorska okupacija protiv vostanicite.

Vietnam, 1960-1975 no comment

Laos, 1962, komanda na operaciii voeno ucestvo za vreme na gerilskata vojna.

Panama, 1964, intervencija vo Panama poradi nivnoto baranje da im se vrati kanalot.

Indonezija, 1965, komanda operaciite, milion mrtvi za vreme na voeniot drzaven puc koj go organzira CIA.

Dominikanska Republika, 1965-1966, marinci,bombardiranja,upad za vreme na edna izbrona kampanja.

Gvatemala, 1966-67, zelenite baretki interveniraat protiv gerilskite vostanici.

Detroit, 1967, trupe, Armijata intervenira protiv crncite ,43 mrtvi.

Kambodza, 1969-1975, bombardiranja,intervencii na marinci,pomos pri komanda na voeni operacii.7 mil mrtvi.

Oman, 1970, USA ja predvodi i komanduva invazijata na Iranskata mornarica.

Laos,1971-1973, komanda na voeni operacii, bombardiranja.

Južna Dakota, 1973,opsada na armijata vrz indijanskoto pleme Lakota

Cile, 1973, komanda na operacii,drzaven udar pod zakrila na CIA protiv demokratskiot izbran predsedatel Salvador Aljende.

Angola, 1976-1992, komanda na operacii,voena pomos, CIA im pomaga na vostanicite koi gi podrzuva Juzna Afrika.

Libija, 1981,dva Libiski reaktivni avioni sruseni za vreme na voeni manevri

Liban, 1982-1984,upad i voeni operacii na marinci, marincite ja proteruvaat PLO,bombardiranje na Siriski voeni pozicii.

Granada, 1983-1984, invazija 4 godini posle revolucijata,marinci ,bombardiranja.

Iran, 1984,dva Iranski voeni avioni soboreni nad Persiskiot Zaliv

Libija, 1986,upadi na marinci ,bombardiranja so cel da se srusi nacionalistickata vlast.

Iran, 1987-1988, USA intervenira so bombardiranja ,akcii na specijalci ,marinci na stranata na Irak.

Devstveni ostrovi,1989, mala voena intervencija

Panama, 1989-1990, intervencija vo Panama i soboruvanje na nacionalistickata vlast

Liberija, 1990, upad na marinci zaradi evakuacija na strancite.

Irak, 1990-1991, no comment

Somalija, 1992-1994, voeni akcii na marinci,bombardiranja,koordinacija i komanda na operacii protiv vostanicka frakcija vo Mogadis.

Jugoslavija, 1992-1995 no comment

Bosna, 1993-1995, no comment

Haiti,1994-1996, marincite go vrakaat marionetskiot vladetel Aristid tri godini posle drzavniot udar.

Sudan, 1998, napadi so raketi

Irak, 1998, cetiri dena na intenzivni vozdusni napadi

Jugoslavija, 1999, (78 dena) no comment

Makedonija, 2001, hint----> Aracinovo

Avganistan, 2001 no comment ( posle 11 septemvri)

Irak 2003-2010 se uste vo tek.
Да не заборавам да напоменам дека преовладуваат многу лажни информации-т.е има разлика од Воена интервенција и Војна...али тоа е-не разбираат.

СССР уби во авганистан 2 милиони...Русите во чеченија убија се над 15 години чеченците буквалнбо 3)% се УБИЕНИ од Руси!!

Ама кој се грижи за тоа.

Патем оваа ДЕЗИНФОРМАЦИЈА ќе ја пријавам како лошо Мислење САД Е НАШ СТРАТЕГИСКИ ПАРТНЕР-ПОДДРЖУВАЧ и Голем Пријател на РМ.

Добро зошто сите мислат дека САД е зад јужна кореја а не е зад Северна кореја?!

Гардијан

Ах бе ... колку кратко паметење имаат луѓево
:devil3:
http://www.prisonplanet.com/nuclear-war-between-koreas-brought-to-you-by-the-u-s-government.html
Во РЕАЛНОСТА ВРАТИ СЕОва добронамерно.

ИИИФала ти што ни ја кажа "ВИСТИНАТА"

Принцезичка

courage is contagious
Член од
12 декември 2008
Мислења
1.556
Поени од реакции
348
Да не заборавам да напоменам дека преовладуваат многу лажни информации-т.е има разлика од Воена интервенција и Војна...али тоа е-не разбираат.

СССР уби во авганистан 2 милиони...Русите во чеченија убија се над 15 години чеченците буквалнбо 3)% се УБИЕНИ од Руси!!

Ама кој се грижи за тоа.

Патем оваа ДЕЗИНФОРМАЦИЈА ќе ја пријавам како лошо Мислење САД Е НАШ СТРАТЕГИСКИ ПАРТНЕР-ПОДДРЖУВАЧ и Голем Пријател на РМ.
Повели прочитај го трнот кој убаво ти кажа на темата Џорџ буш масовниот убиец како ја уништија државата наша

Ај сеа, по темата. Џорџ Буш како претседател на Америка беше очаен. Немаше никаква поддршка кај народот уште од самата инаугурација, дури ни кај дел од републиканците. Настрана од нивниот политички и економски систем, влијанието на неговата администрација во Македонија овозможи да се протурка децентрализацијата на Македонија со што изгубивме неколку Македонски градови кои сега се под албанска контрола, меѓу кои Струга, за што Бучковски како тогашен премиер ќе ја изгубеше главата од стружани.

Еве видео од тој настан:

Како награда за успешното раснебитување на Македонците, правејќи ги малцинство во сопствените градови, Буш ни го призна уставното име. Голем кур.

Не го свиѓам Буш. Од ред причини со кои и наштети на Македонија. Македонија е сојузник на САД, САД не е сојузник на Македонија. Невозвратена љубов би се опеала во народното творештво.
http://forum.kajgana.com/showthread.php?54850-Дали-Џорџ-Буш-јуниор-е-херој-или-не&p=3887193&viewfull=1#post3887193
А бе мора ептен пари да ти даваат чим толку се брукаш по форумов
планира ли некој да го прибере членов ?!

S

smart ass

Гостин
Ај сеа, по темата. Џорџ Буш како претседател на Америка беше очаен. Немаше никаква поддршка кај народот уште од самата инаугурација, дури ни кај дел од републиканците. Настрана од нивниот политички и економски систем, влијанието на неговата администрација во Македонија овозможи да се протурка децентрализацијата на Македонија со што изгубивме неколку Македонски градови кои сега се под албанска контрола, меѓу кои Струга, за што Бучковски како тогашен премиер ќе ја изгубеше главата од стружани.
Јас колку што знам Буш нема такви Ингеренции.Исто и за 2001ва-целта на НАТО беше да не дојде до регионален Судир-не беа против македонија-НИЕ Бевме Против Себе)

Јас знам дека БУШ не призна ПОД УСТАВНО ИМЕ!!

Е не ставам Видео ама имаше Прослава-така е??

Знаеш ли што значи постојана членка да те признае па тоа е ПОМОШ и удар за грција која е во поповолна позиција.

И патем Децентрализација не водешее Џорџ Буш, исто и во 2001-ва не беше Америка туку тогашната бугарска власт!

Kajgana Shop

На врв Bottom