Paranoik
내 ♡, ∞.
- Член од
- 10 август 2008
- Мислења
- 1.873
- Поени од реакции
- 451
Ај не информирај се по убо, политиката не е за жените и девојките..![]()
Да не се информирам поубо? :|
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ај не информирај се по убо, политиката не е за жените и девојките..![]()
види драга...американциве секаде влагаат како добронамерници како дружељубиви како нешто најдобро а длабоко во нивната позаднска политика гледаат корист и тоа огромна.. види во ирак иран што направија почнаа војна заради нафта.. многу добронамерно.. види во србија што направија... влегоа како мировници и ја отцепија србија т.е косово го доделаина ја браќава.. мислам ти давам пример конкретно за американциве какви гомна прават... е сеа јужнокорејциве се со америкканциве со мисла дека нешто ке им помогнат а не се свесни дека ги дупат од позади...Ми требаат детали, затоа што јас колку што сум информирана, Северна Кореа и нејзиниот драг претседател се тие што сами си ги приредуваат срањата.
хахахха Утна бе човекот мислеше едно пиша друго.. примети дека си девојче и го збуни...Да не се информирам поубо? :|
Ми требаат детали, затоа што јас колку што сум информирана, Северна Кореа и нејзиниот драг претседател се тие што сами си ги приредуваат срањата.
види драга...американциве секаде влагаат како добронамерници како дружељубиви како нешто најдобро а длабоко во нивната позаднска политика гледаат корист и тоа огромна.. види во ирак иран што направија почнаа војна заради нафта.. многу добронамерно.. види во србија што направија... влегоа како мировници и ја отцепија србија т.е косово го доделаина ја браќава.. мислам ти давам пример конкретно за американциве какви гомна прават... е сеа јужнокорејциве се со америкканциве со мисла дека нешто ке им помогнат а не се свесни дека ги дупат од позади...
--- надополнето ---
хахахха Утна бе човекот мислеше едно пиша друго.. примети дека си девојче и го збуни...
Amerika ,potocno USA ucestvuvala vo nad 200 konflikti voeno, direktno, indirektno,so podmituvanje,so atentati, i so site podli merki potrebni da opstane edna imperija za poslednite 100 godini vo poveketo slucai kako agresor.
Фала многу, тоа го барав, не нешто ми меша дечкото политики со полови и слично.
--- надополнето ---
Ме интересираше конкретно за случајов, и зошто Јужна Кореа е обвинета [покрај нели, сојузништвото со лошата Америка].
Ми требаат детали, затоа што јас колку што сум информирана, Северна Кореа и нејзиниот драг претседател се тие што сами си ги приредуваат срањата.
Е токму тоа го сакаат С. Корејците. Повод и потоа почнува се. А провоцираат, прво со потопувањето на бродот, сега со ова.Не е добро, Јужна Кореја се заканува со многуслоен одговор.
Како да им пукна филмот, ова е уште поголем шамар отколку тој кога им го потопија бродот пред некој месец.
Проблемот во еден кофликт е што Сеул и други населени места е блиску до границата, а Северна Кореја може само во првиот саатда испали милион проектили од артилериски орудија и ракетни системи.
S. Korea may strike N. Korea's missile base: President Lee
http://english.yonhapnews.co.kr/news/2010/11/23/0200000000AEN20101123013200315.HTML
Пред се, не може со сигурност да се тврди дека С. Кореа нападнала прва. Нашите медиуми превземаат информации од западните медиуми, така да секако ќе испадне дека демократијата седела мирна а комунизмот провоцирал. Можеби и Ј. Корејците по инструкции дадени од САД испукале 1-2 проектила, на што овие возвратиле малце пожестоко,не? Зошто би нападнале без причина, кога знаат дека НАТО ги чека на волеј? Зар малце медиумски игри се случуваа на балканот, кога србите беа криви и што постојат воопшто?
Како и да е, некако ми нема логика ова... Ми личи на една обична американска игра со нивното „ширење и заштита на демократијата“. А малце по малце ја обиколија Русија.
Па тоа е тоа. Кога нашата војска би имала вежби на грчката граница и би ја прошле границата би се случила иста приказна - можеби и полоша. Но ни оваа информација не е со сигурност точна - дека токму тоа е причината. Не бранам ничив став кога се во прашање овие земји, само алудирам на фактот дека Ј. Кореа има многу појака медиумска поддршка отколку нивните северни соседи, а со тоа тие излегуваат добрата страна во западниот свет, кои се ситат и провоцираат војна помеѓу еден ист народ.ставот на С.Кореја е дека Ј. Кореа провоцирала така што имале воени вежби блиску до границата, и дека ја преминале малку границата затоа овие возвратиле со артилерија, нема докази дали Ј.кореа испровоцирала артилериски напад