Северна Кореја ја нападна Јужна Кореја

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.425
Поени од реакции
5.103
Tehnicki da,zatoa sto nemaat miroven dogovor, a i nikogas nema da imaat, tuku sto mi e muabetot, sakam da kazam deka nema da zapocne nekoja golema vojna,pa da izginat iljadnici vojnici itn, vakov vid vojna nema da ima,tuku vaka ponekogas ke se spukaat megu sebe i tolku...
Да се надеваме дека ќе биди така. Дека ова ќе остане само граничен судир.

Член од
16 јули 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.034
Северна Кореја се правда
Додека поголем дел од земјите во светот ја осудија Северна Кореја за предизвикување опасна провокација со артилерискиот напад, Пјонгјанг тврди дека Јужна Кореја прва нападнала. Кина не обвини никого од Кореите, но само изрази загриженост заради ситуацијата и повика на разговори. Слично постапи и Русија.

Севернокорејскиот артилериски напад, при кој загинаа двајца а најмалку 13 јужнокорејски војници беа повредени, некои од меѓународните аналитичари го поврзаа со транфсерот на моќта во рацете на наследникот на Ким Јонг Ил.

Медиумите од Северна Кореја известуваат дека државата ќе продолжи со нападите против Југот, дури и ако нејзината “поморска граница биде нарушена и за 0.001 милиметар.“ По инцидентот една од севернокорејските телевизии започна пропагандна против соседот.

Ко је почео рат?

S

smart ass

Гостин
Ова е само ДЕМОНСТРАЦИЈА на сила со Нуклеарен бекграунд иако е користена артилерија во конкретниов случај.

Јок војна нема да Има барем сега не,па и тоа ми е замерка кај Буш конкретно,мислам покрај овие на средниот и блискиот исток-Буш требаше да се "Да се решат некои технички детаљи"Околу спорната С.корејска програма..штета мислам дека треба(ШЕ) да има Масовен воздушен напад од страна на САД,десанти употреба на специјални сили па ако Побара ситуацијата зошто да не и WMD.

Али јбг закаснија Америте а тоа е Загуба за НАТО,исто и Иран ако го остават да развие Нуклеарно оружје.

Хитно прецизно испланиран воздушен напад користејки ако треба 70% од стратегиската авијација...само еднаш:)

Мора Иран да биде Бомбардиран наредниве 5 години-инаку ќе стане Нуклеарна Сила:)

(тоа би било ДРУГ Стратегиски Пораст на НАТО т.е нема НАТО да може да наметнува своја волја како што можеше.)

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.925
леле ако почне војна меѓу корејците леле ќе нема хјундаи, ќе нема самсунг и елџи,ќе нема шевролет леле шо ќе прајме:)

S

Shaman

Гостин
ама запнале со тие гранатите, може на некој око да му истераат.

T

Tetro

Гостин
Ќе се смират пак.
Ама третиот пат ќе нема да биде вака. :)

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Tehnicki da,zatoa sto nemaat miroven dogovor, a i nikogas nema da imaat, tuku sto mi e muabetot, sakam da kazam deka nema da zapocne nekoja golema vojna,pa da izginat iljadnici vojnici itn, vakov vid vojna nema da ima,tuku vaka ponekogas ke se spukaat megu sebe i tolku...
па да ти кажам право ако северниве кореанци ги трпат уште малку срањата на америка и на јужнокореанците не е чудо да им спалат една атомска а ако такво нешо се деси мислам дека има добри шанси и светска да се почне само ајде ке видиме што ке стане.. искрено се плашам дека трпението на северна кореа им е при крај. најопасно е тоа што имаат нуклеарка а тоа не е за заебавање ама баш воопшто !!!!

Член од
16 јули 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.034
па да ти кажам право ако северниве кореанци ги трпат уште малку срањата на америка и на јужнокореанците не е чудо да им спалат една атомска а ако такво нешо се деси мислам дека има добри шанси и светска да се почне само ајде ке видиме што ке стане.. искрено се плашам дека трпението на северна кореа им е при крај. најопасно е тоа што имаат нуклеарка а тоа не е за заебавање ама баш воопшто !!!!
Само да не ја фрлаат навака.Мислам дека никој нема да се осмели да фрли нуке (особено не земја колку бугарија) пошто знае дека за 24 "сахара" ќе ја направат.Али добро е да имаш (онака за чатал).

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Само да не ја фрлаат навака.Мислам дека никој нема да се осмели да фрли нуке (особено не земја колку бугарија) пошто знае дека за 24 "сахара" ќе ја направат.Али добро е да имаш (онака за чатал).
мала или голема да ти кажам не е многу битно пошо ако ги притиснат ептен (воено) и ако видат дека немаат излез ке ја пуштат таа нуклеарка па што сака нека биде.. си одат со помислата БАРЕМ ГОЛЕМА ШТЕТА КЕ ИМ НАНЕСЕМЕ а тоа дали ке ја фрлат навака или таму кај нив не менува многу.. види каде е чернобил па од ветерот тоа радијацијата и сето зрачење дури и тука се осетило

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
2.972
Поени од реакции
1.209
Северна Кореја е нуклеарна сила, нема заебанции со нив..

САД и некои дурги НАТО членки што се, таму неможат да се пикнат толку лесно..

А богами, Северна Кореја не е Иран, да зборува само...

Paranoik

내 ♡, ∞.
Член од
10 август 2008
Мислења
1.873
Поени од реакции
451
За какви точно срања станува збор, ако сакаш да ме упатиш?

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
За какви точно срања станува збор, ако сакаш да ме упатиш?
за истите добро познати срања шо ги оставаат американците кај ке стапнат..
Треба понатака да ти објаснувам или?

Paranoik

내 ♡, ∞.
Член од
10 август 2008
Мислења
1.873
Поени од реакции
451
за истите добро познати срања шо ги оставаат американците кај ке стапнат..
Треба понатака да ти објаснувам или?
Ми требаат детали, затоа што јас колку што сум информирана, Северна Кореа и нејзиниот драг претседател се тие што сами си ги приредуваат срањата.

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
2.972
Поени од реакции
1.209
Ми требаат детали, затоа што јас колку што сум информирана, Северна Кореа и нејзиниот драг претседател се тие што сами си ги приредуваат срањата.
Ај не информирај се по убо, политиката не е за жените и девојките..:pipi:

Kajgana Shop

На врв Bottom