Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Уште еден пораз на македонската дипломатија на следниот самит во НАТО.
Ајде, сега владава ќе инвестира повеќе пари во анти-ЕУ и анти-НАТО кампања и се ќе се заборави.
Образувај се те молам .Vo sto se sostoi porazot ako mozes da objasnis,so toa sto ne se namackaa so vazelin da go primat pobezbolno a i nie site zaedno so niv. Za tebe mozda e poraz, za mene e pobeda.
Образувај се те молам .
И онака си во странција погледај ги нивните политички емисии. ОК?
Ti najde da zborvis za obrazuvanje ?
Толку од мене .Доколку мојата претпоставка е точна (доколку не е однапред се извинувам) тогаш за сериозен ќе ти го сватам муабетов кога ќе дојдеш во земјава, и ќе го скинеш пасошот. У стилу јас тука останувам засекогаш, во добро и лошо. Се додека не се случи тоа, јас ваквите муабети ги сметам како хардкор лицемерие. А лицемерие ама ич не поштујем.
Бесмислено е да се разговара со тебе освен што твоите коментари се сведуваат на по некоја навреда и резонирање околу името без да ги видиш што треба да се направи и како до таа цел. А и онака реално овде си истураш фрустрации против Европа претпоставувам зошто секој ден да ја искористам твојата фраза “ го примаш“ од европските газди. Кога предложив едноставно решение ти само како и секогаш само истресе дрско што не и ти не го направиш. Без конструктивен одговор. ЕДЕН не најдов пост каде што покажува знаци дека го користиш мозокот во името на твојата толку сакана родбина само повторуваш фрази и истураш фрустрации.
Океј бе чим толку си ја сакаш државата како што пиша Princ :
Толку од мене .
Некогаш мислам дека навистина сте злобни садисти и сакате државава да остане политички изолирана додека вие уживата на благодетите на европската курва .![]()
Нема алтернатива на членството во НАТО
Само една исправка или прашање:Кој ние и од кого ослободуваме таму???????Македонија да си ги врати војниците дома, а не да иде Авганистан да го ослободува! Кај не те сакаат, кај не те примаат, кај не те ни признаваат, па уште курбан им даваш 160 луѓе...
- Се соочуваме со стратегии на релативизација на македонскиот идентитет и на негова маргинализација.
Сведоци сме на софистицирани обиди за ревизија на историјата преку промена на раскажувачките перспективи и толкувачките интереси и приоритети.
Се дестабилизира системот на усвоени и меѓународно признати демократски и цивилизациски вредности.
Живееме во време на несфатливи исклучоци, негации и ексклузивности.
Се случува систематска пресија врз колективната психологија на македонските граѓани и посебно врз македонскиот народ - вели Ќулавкова
Само една исправка или прашање:Кој ние и од кого ослободуваме таму???????
http://forum.kajgana.com/showthread...Е-МАКЕДОНИЈА&p=3904217&viewfull=1#post3904217 повели ...И подавам рака на секој од тие што се прогласија за патриоти што го тапацираат форумот со постови и сонциња да го организира ова и еднаш за секогаш да го решиме проблемот пошто остатокот од народот му досади. Чим толку сакате еве ви решени еве мое присуство вие организирајте се .Ti nikogas nisto ne ponudi za imeto, jas i mnogu drugi imame kazano deka vaka kako sto se postaveni rabotite ne gledam/e resenie, a ti kako mnogu pameten daj ednas iskazi se jasno koj nacinot da resi problemot .
Немој со тие зборови на братот, не паѓај толку нискоa ne vo stil na razuznuvac tuka celo gi nasocuvas temite kon toa kako diplomatijata bila kriva, slaba samo poradi toa sto KURVATA ne gi pocituva svoite standardi.
Ова исто како да кажеш ние сме во војна а не ми е гајле каква ми е опременоста.Ne mi gajle nitu za vlasta nitu za diplomatite ama ne moze da se pluka po niv i tamu kade sto ne nema mesto.
Drugo, odi i ti kaj kurvata i uzivaj vo blagodetite, nikoj ne te drzi vo MKD so sila
Ќе одложуваат до 2012 , до 2013 итн додека некој не му пукне филмот.„Па реално треба да се направи анализа што всушност сега може да направи нашата влада, не може ништо да направи. Очигледно е дека чекаат меѓународниот суд на правдата во Хаг да ја донесе одлуката по повод нашата тужба дека Грција ја крши времената спогодба, тоа нема да се случи до есента 2011-та. До тогаш ќе биде статус кво ситуацијата“, изјави Владо Бучковски, поранешен министер за одбрана.
На Бучковски му се брза да ги заврши преговорите. На кој начин најбрзо се завршуваат преговорите? Се знае. Луѓево укажуваат дека се поотворени кон прифаќања на Грчките ставови или барем поголем дел од нив.![]()
И помагаме да се расне афион како што рече Хилари Клинтон откако ги фатија со товар полн со дрога американците - ќе избувнело војна ако не им дозволиме да раснат афион и продаваат хероин.е ајде де.... не знам.. не го браневме Авганистан од Талибанците и не им помагавме во создавање на "модерна држава" или тоа друг филм беше??? :nesvest: :jaj:
Што ќе се случи тешко е да се прогнозира. Но дека ќе ја влечкаат работата од следните избор тоа е факт. Е после тоа зависи кој ќе победи и како ќе му биде насаден умот. Одложувањето може е добро зошто може да се добие подобра позиција и повеќе попусти од Грците зошто тоа што сега го прифаќаат е незамисливо за некого во МК. Така барањето за поинтензивни преговри и побрзо решавање на спорот нема апсолутно никаква логика во овој момент. Глумење преговори е добра работа може истото и вечно да се прави. Како декалративно несме лоши и преговараме ама не сакаме договор нешто што и Грците го сакаат. Може играта ќе се игра уште многу долго се додека Шумарот (САД) не ги избрка. Тешко е да се предвиди било што но решение нема да има наскоро.Ќе одложуваат до 2012 , до 2013 итн додека некој не му пукне филмот.