Фан Клуб: Арсенал

Член од
13 август 2009
Мислења
9.544
Поени од реакции
5.772
А мене ме чуди како успеа да паднеш на тоа :)
Ајде, ајде.. Мораше некој да заебам... Вчера, симпатијата моја ми кажа дека се „верила“, како ми беше мене вчера, тогаш !? М ?

Еве, нешто шо не е априлилили...

Зошто на Арсенал му е потребен Џанлуиџи Буфон?

Секоја чест на фудбалското знаење на Арсен Венгер, но човекот има една маана, што се провлекува со години, а тоа е дека не знае да купи квалитетен голман. „Топчиите“ можеби го играат најубавиот фудбал во Европа и можеби Венгер знае да процени млад играч и од него да направи вистинска ѕвезда, но откако Дејвид Симан се пензионираше, реално клубот немаше квалитетен чувар на мрежата. Леман, Алмунија, Фабијански, Маноне и Шчесни, сите си имаа свои незаборавни киксови и голем удел во постот без трофеи. Очигледно, тоа го сфати и Венгер, па затоа во последно време е сè погласен и најавува обид да го купи Џанлуиџи Буфон од Јувентус.

Ако на планетава постои голман кој би бил идеално решение за лондончани, тоа е Буфон. Венгер последната шампионска титула во Англија ја освои кога на располагање имаше искусни и проверени фудбалери и конечно се свести дека само со млади фудбалери на кои им треба години и години искуство не може да се ловат трофеи. Буфон е идеално решение за Арсенал поради неколку причини. Откако дебитираше за Парма на 18 години, тој важи за еден од најдобрите голмани во светот. Италијанецот го има квалитетот и искуството, што секогаш се решавачки во освојувањето на трофеите. Сетете се на годинешното финале на Карлинг купот помеѓу Арсенал и Бирмингам и киксот на Шчесни. Јувентус по десет години летово веројатно ќе ја прекине соработката со 33-годишниот голман. Емотивната поврзаност помеѓу двете страни значи дека Буфон нема да се пресели во некој ривал од Серија А, што го прави идеална трансфер-цел на Арсенал. Иако тука сметките може да ги замрси Манчестер Сити, кој е заинтересиран за сите квалитетни фудбалери во светот. Во шпанската Примера нема место за него, а ниту во Бундеслигата.

Арсенал ќе мора да издвои околу 20 милиони евра за искусниот чувар на мрежата, што е разумна цена, бидејќи се работи за вистинска голманска легенда. На „Емирати“ навивачите конечно нема да стравуваат кога некој ќе шутира кон нивниот гол или ќе нафрлува високи топки од страничните позиции. Мал проблем за Арсенал при купувањето на Буфон би можела да биде неговата хронична повреда на грбот, но со оглед на голманите со кои располага Венгер во моментов, ризикот би требало да се исплати. Доколку Буфон ова лето биде единственото засилување, Арсенал двојно ќе си ги зголеми шансите за освојување на Премиерлигата.

http://sport.mnogoo.mk/mk/articles/Fudbal/zoshto-na-arsenal-mu-e-potreben-dzhanluidzhi-bufon

Член од
31 јули 2008
Мислења
2.065
Поени од реакции
666
Кажав јас дека летово заминува во Барселона :tapp:

@Jack Wilshere

Hello everyone...got some bad news..boss told me he wants to sell me in the summer, gutted but have to listen to the boss!!!

Член од
20 јануари 2009
Мислења
3.159
Поени од реакции
375
Кажав јас дека летово заминува во Барселона :tapp:

@Jack Wilshere

Hello everyone...got some bad news..boss told me he wants to sell me in the summer, gutted but have to listen to the boss!!!
Априлили бе,наш Џеки овоа да го изјави нема шанси :)

Член од
31 јули 2008
Мислења
2.065
Поени од реакции
666
пак го спасија дупо ова гнасиве бе ццц

stick figure

#MiaSanArsenal
Член од
2 мај 2010
Мислења
4.811
Поени од реакции
3.705
Кој ги ебе тие дрва бе... важно ние вечер да не кикснеме.

Sura

Gooner 4 Life
Член од
6 мај 2010
Мислења
3.422
Поени од реакции
1.923
Ајде момци, денес едноставно МОРА да се победи, очекувам убедлива победа, со многу голчиња....идеме ганерииииииииииииииии....

Awake

б.
Член од
30 декември 2007
Мислења
3.198
Поени од реакции
2.628
Очекувам убедлива победа и Јас, без разлика кој би бил противник денес.. едноставно, мора и може да се победи.. зз

Логикс

Gooner
Член од
17 септември 2007
Мислења
7.358
Поени од реакции
2.290
Team in full: Almunia, Sagna, Koscielny, Squillaci, Clichy, Song, Wilshere, Arshavin, Nasri, Walcott, Van Persie

Subs: Lehmann, Diaby, Fabregas, Rosicky, Eboue, Chamakh, Bendtner

Цеск на клупа :/
Против овие мора со покрупни играчи да се игра,Диаби требаше да почне,ќе го јадеме од прекини.
Ама да се надеваме дека офанзивата ќе си ја заврши работата како што треба,кога веќе знаеме колку ни е очајна одбраната.

stick figure

#MiaSanArsenal
Член од
2 мај 2010
Мислења
4.811
Поени од реакции
3.705
Челзи киксна, Ливерпул киксна, па не е чудо и ние да кикснеме, обично гледаме од другите...

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.227
Поени од реакции
14.561
Team in full: Almunia, Sagna, Koscielny, Squillaci, Clichy, Song, Wilshere, Arshavin, Nasri, Walcott, Van Persie

Subs: Lehmann, Diaby, Fabregas, Rosicky, Eboue, Chamakh, Bendtner

Цеск на клупа :/
Против овие мора со покрупни играчи да се игра,Диаби требаше да почне,ќе го јадеме од прекини.
Ама да се надеваме дека офанзивата ќе си ја заврши работата како што треба,кога веќе знаеме колку ни е очајна одбраната.

Не ме плаши средината и неиграњето на Цеск колку што ме плаши одбраната... Незнам дали имаме натпревар каде што не сме примиле гол со овие позади, што значи минимум 2 треба да дадеме...
Јас типувам 3:1 евентуално 3:2

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.484
Поени од реакции
10.220
Ајде дечки,конечно после две недели да си го гледаме Арсеналчето :)
Типувам на победа и тоа 6:2 :)

Член од
31 јули 2008
Мислења
2.065
Поени од реакции
666
глуп месечар бе, зошто го чуваме уште :tapp:

Kajgana Shop

На врв Bottom