Фан Клуб: Арсенал

Логикс

Gooner
Член од
17 септември 2007
Мислења
7.358
Поени од реакции
2.290
Абе Кејхил ќе иде негде сигурно само дали Венгер ќе даде 20 мил фунти не сум баш убеден
Тоа што го напишав беше моја желба :)),ама сите добро знаеме дека тешко Венгер толку пари да фрли,иако не 20,ама за сума околу 15 милиони би бил достапен,можеби со вклучување на Вела во договорот,на позајмица се разбира,д.
Како што кажа Картер,Џуру и Лорен веќе изиграа доста утакмици,па страв ме фаќа да не се повредат(посебно Џуру),доста изморени се сигурно,а Скилачи ќе биде достапен за недела време,тоа ти се уште 2 натпревари.

Како и да е,новите вести се дека Диаби се враќа за недела време,Фабиански уште осеќа болка во рамото и сеуште е аут.

Од следните 7 натпревари,6 ги играме дома,тоа ни е можноста да покажеме дека Ешбартон Гроув и не е така лесно место каде може да ни се земат поени и да го направиме “тврдина“ како што би рекол Тео. :)) Не очекуваат навидум лесни натпревари,но искуството од оваа сезона во ваквите натпревари не е многу добро.Се надевам дека ќе се промени тоа. :))

Аршавин ни беше Месија пред 2 сезони,паа сега ќе го продавате,полека малце.:)),дечкото кога е во форма е светска класа,како РвП,Цеск,Насри.Кај и да е ќе му се врати формата,не заборавил фудбал да игра човекот мајка му стара..:))

Инаку за Николче,незнам дали сте приметиле,ама одличен пасер е и создава доста шанси за соиграчите,а а центаршутот му е одличен,тоа го покажа вчера.:))

Член од
22 февруари 2008
Мислења
220
Поени од реакции
9
Ами брат и ја несакам Вермален да е повреден, ама тоа е... зборуам шо би било каа би било..

Член од
13 август 2010
Мислења
236
Поени од реакции
5
Ај ај од Челзи со пресврт сме изгубиле и сме примиле гол у 90 :kesa:

Логикс

Gooner
Член од
17 септември 2007
Мислења
7.358
Поени од реакции
2.290
Ај ај од Челзи со пресврт сме изгубиле и сме примиле гол у 90 :kesa:
Тимот ни беше доста слаб,и нема да сум објективен ако речам дека не заслуживме да изгубиме.Подобри беа Челзи,нашава одбрана ко швајцарско сирење беше.:smir:

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.227
Поени од реакции
14.561
Од неколку репорти што прочитав во врска со натпреварот, Мигел бил катастрофален... а воедно и целата одбрана. Отсечени биле Анеке и Афобе пошто немало кој да им дава топки т.е. средината ни била тиња..
згора на се изгледа еден од нашите скршил нога :(

Им фалел ЏЕТ на маливе :)

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.320
Поени од реакции
2.846
Од неколку репорти што прочитав во врска со натпреварот, Мигел бил катастрофален... а воедно и целата одбрана. Отсечени биле Анеке и Афобе пошто немало кој да им дава топки т.е. средината ни била тиња..
згора на се изгледа еден од нашите скршил нога :(

Им фалел ЏЕТ на маливе :)
Ја гледав второ полувреме пола. Мигел врска немаше. За првиот гол беше само он кривец никој друг. направи пенал среќа што не судеа, чист пенал. Спор како тротинет. Кембел за него е експресен воз иако е стар. Е сега дали секогаш е вака слаб или денес незнам. ја гледав најмногу само заради него. Али мене ми изгледаше како да игра лев бек, поточно како да имаат само 3 во одбрана. Средина не ни видов. Анеке имаше некои потези и се гледа дека е добар. Инаку Џет не фалеше, фалеа ланзбери, нордвит.....

Не ме чуди што некна беа демолирани од Астон Вила

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.227
Поени од реакции
14.561
Ја гледав второ полувреме пола. Мигел врска немаше. За првиот гол беше само он кривец никој друг. направи пенал среќа што не судеа, чист пенал. Спор како тротинет. Кембел за него е експресен воз иако е стар. Е сега дали секогаш е вака слаб или денес незнам. ја гледав најмногу само заради него. Али мене ми изгледаше како да игра лев бек, поточно како да имаат само 3 во одбрана. Средина не ни видов. Анеке имаше некои потези и се гледа дека е добар. Инаку Џет не фалеше, фалеа ланзбери, нордвит.....

Не ме чуди што некна беа демолирани од Астон Вила
Си смешал нешто... ова беше фа куп за младинци, нордвеит, лансбери неможат да играат тука...
а и демолирањето од Вила (ако не се лажам) беше на резрвите не на младинците

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.320
Поени од реакции
2.846
Си смешал нешто... ова беше фа куп за младинци, нордвеит, лансбери неможат да играат тука...
а и демолирањето од Вила (ако не се лажам) беше на резрвите не на младинците
Па неможат затоа што нордвит го продадоја, а лансбери е на позајмица. Туку поентата ми беше додека беа тие кога играа пред некоја година беа доста јаки. Тоа ми беше поентата. А за резервите голем дел од младите играат и за резервите. Мигел е некогаш капитен и кај резервите, со астон вила играа и боатенг и анеке. И како што кажа логикс среќа што не не наполнија. Голманот имаше добри реализации (од тоа што гледав) а и тие беа утепани па затоа и не примивме повеќе.

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.227
Поени од реакции
14.561
Па неможат затоа што нордвит го продадоја, а лансбери е на позајмица. Туку поентата ми беше додека беа тие кога играа пред некоја година беа доста јаки. Тоа ми беше поентата. А за резервите голем дел од младите играат и за резервите. Мигел е некогаш капитен и кај резервите, со астон вила играа и боатенг и анеке. И како што кажа логикс среќа што не не наполнија. Голманот имаше добри реализации (од тоа што гледав) а и тие беа утепани па затоа и не примивме повеќе.
Пак не ме сфати, неможат да играат играчи постари од 18 години а овие двајца имаат по 20

D

D_NazGUL

Гостин
Ти сакаш да ни ги расипиш тимот, а ? Гледаш си се бориме ние, за титула ! :)

Чекај сеа, кој тим?
Ако збориме за Арсенал - ондак негирам се т.е. „Ја Нисам Одавде“ :wink:
Ако збориме за Пелистер, па друже боља средина за Бендтнер нема. Шо убо, нема да зема плата едно две години, нема кај да тренира, нема топол оброк, на гостински натпревари ќе јаде ќутек ... ќе моли да се врати назад. :pos2:

Gunner4ever

Vive la France
Член од
14 ноември 2009
Мислења
663
Поени од реакции
130
Тоа што го напишав беше моја желба :)),ама сите добро знаеме дека тешко Венгер толку пари да фрли,иако не 20,ама за сума околу 15 милиони би бил достапен,можеби со вклучување на Вела во договорот,на позајмица се разбира,д.
Како што кажа Картер,Џуру и Лорен веќе изиграа доста утакмици,па страв ме фаќа да не се повредат(посебно Џуру),доста изморени се сигурно,а Скилачи ќе биде достапен за недела време,тоа ти се уште 2 натпревари.

Како и да е,новите вести се дека Диаби се враќа за недела време,Фабиански уште осеќа болка во рамото и сеуште е аут.

Од следните 7 натпревари,6 ги играме дома,тоа ни е можноста да покажеме дека Ешбартон Гроув и не е така лесно место каде може да ни се земат поени и да го направиме “тврдина“ како што би рекол Тео. :)) Не очекуваат навидум лесни натпревари,но искуството од оваа сезона во ваквите натпревари не е многу добро.Се надевам дека ќе се промени тоа. :))

Аршавин ни беше Месија пред 2 сезони,паа сега ќе го продавате,полека малце.:)),дечкото кога е во форма е светска класа,како РвП,Цеск,Насри.Кај и да е ќе му се врати формата,не заборавил фудбал да игра човекот мајка му стара..:))

Инаку за Николче,незнам дали сте приметиле,ама одличен пасер е и создава доста шанси за соиграчите,а а центаршутот му е одличен,тоа го покажа вчера.:))
Auuu toa loso go kaza brat ako e on dobar passer ondak Ilco naumovski ti e bojle od messi, nafrleni topki realno i ne bash toa za Rvp e 1 assistencijha u milion on koa ke nafrli :) a bashka tolkav vol e a grandenje 0 toj napagacot na leeds(gradel ili neznam kako se vikase) bojle se gradi od nego :)

Член од
13 август 2009
Мислења
9.544
Поени од реакции
5.772
Чекај сеа, кој тим?
Ако збориме за Арсенал - ондак негирам се т.е. „Ја Нисам Одавде“ :wink:
Ако збориме за Пелистер, па друже боља средина за Бендтнер нема. Шо убо, нема да зема плата едно две години, нема кај да тренира, нема топол оброк, на гостински натпревари ќе јаде ќутек ... ќе моли да се врати назад. :pos2:
Болдот кажва, да не одиме многу офтопик..

Иначе интересно, Венгер ја објаснува повредата на Вермален, на официјалната страна... Еве најинтересните делови :

A bit more, a bit less I don’t know. But I count six weeks. - за враќањето на Вермален...

To be back competitively. Two weeks without training and four weeks preparation. - тие 6 недели плус, овие неколку недели, значи 3 месеци...

Крај на сезоната за Вермален !

п.с Освен ако неубо ги сфатив овие две реченици.. Значи грубо земено 6 недели за враќање „на нозе“ и плус уште 4-6 за враќање во тренажен процес... Така ?

Ако е така, тогаш Вермален ја заврши сезоната, уште непочната

--- надополнето ---

Уште ли е Диаби повреден? Ми недостига.
Уште малце и ке биди фит... Ќе имаме полн состав, освен за жал Вермален

Kajgana Shop

На врв Bottom