Мафијата од крвавите борби на деца заработува милиони евра

Шота Буби

нотар
Член од
4 март 2009
Мислења
3.087
Поени од реакции
1.780
Информацијата за бруталните борби на млади момчиња случајно е откриена откако српската полиција уапси група која организира борба со кучиња. Такви борби на кои се вртат милиони евра се организираат во сите земји од поранешна Југославија.

http://tocka.com.mk/index13.php?ID=24937

не се бираат средства како да се дојде до пари,страшно...

Член од
18 јануари 2009
Мислења
1.407
Поени од реакции
339
Не е само на млади момчиња имало и борби на полнолетни борачи. Правила немало, маваш како знаеш. Борбата траела се додека едниот од борачите не биде нокаутиран или не се откаже, а само победникот добивал парична награда. Незнам дали ротираат во земјите од бивша Југославија , знам дека лани во Црна Гора се одржале повеќе такви и дека и локалната полиција била замешана.

Како знам за ова: баш пред некој ден ми го кажува многу добар другар кој учествувал на една од тие борби - не гледам зошто би ме лажел.

S

smart ass

Гостин
Го има сегде,читав баш во лондон еднаш неделно се збират луѓе од различни професии и ЌОТЕК.

Но малолетнициве не треба да ги злоупотребуваат-србија нека ги прати на обука во Русија.

не се бираат средства како да се дојде до пари,страшно...
Велам јас егоизмот и желбата за профит ги исцица особините на човекот-имаме машини сега.

Г

Господ

Гостин
Big deal...ако нема смртни случаи јас би го легализирал ова.И онака нема ќар од такви дечишта.

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Епа ваљда нема толку глупо дете.

Што се тиче борбите со кучиња, казна затвор за сопствениците.

Член од
8 декември 2009
Мислења
702
Поени од реакции
528
Big deal...ако нема смртни случаи јас би го легализирал ова.И онака нема ќар од такви дечишта.
Фрли окце на написот пред да искоментираш? Не е муабетот за „дечишта„ од 18-19 години, туку буквално за деца од 7,8, 9 години.

Небитно, тоа си е твое мислење. Моето е дека ако е ова точно, сатарот во глава за организаторите, а богами и за публиката. Може и куршум, ама сами ако си платат за нив.

DANTE

Gym instructor.
Член од
22 март 2006
Мислења
1.318
Поени од реакции
366
има некое видео да зирнеме ? :)

Шота Буби

нотар
Член од
4 март 2009
Мислења
3.087
Поени од реакции
1.780
има некое видео да зирнеме ? :)
ќе има,само треба на некое место да се најдеме,за да не снимат....

--- надополнето ---

Епа ваљда нема толку глупо дете.

Што се тиче борбите со кучиња, казна затвор за сопствениците.
ало,овде не се работи за кучиња,туку за дечиња на возраст од 7 до 13 години...изгледа на вакви што го имаат твоето мислње треба затворска казна...

--- надополнето ---

а ти ќе бидеш гаранција,само немој да не ти поминал рокот...

--- надополнето ---

http://www.vesti.alfa.mk/default.aspx?mId=44&egId=8&eventId=30125

Г

Господ

Гостин
Фрли окце на написот пред да искоментираш? Не е муабетот за „дечишта„ од 18-19 години, туку буквално за деца од 7,8, 9 години.
Yeah И?
Собрале ебани деликвенти од улица да не сакаш таквите мамлази пишуваа поезија или да одат во школо?!
Баш имаше случај во школото кај што предава мајка ми.
Дегенерик се погодил,тепал деца,крадел,вреѓал професори,последниот скандал натепал некое дете го избациле и он се вратил и пак го натепал!
И кој к.. од такви?!
Таква багра за ништо не ја бидува,само за врати обивање.
Наместо да ги кријат по гаражи се нека се легализира и ќе биде нешто како гладијаторски борби.
И да,не се само малолетници...ама и за таквите треба истото.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Yeah И?
Собрале ебани деликвенти од улица да не сакаш таквите мамлази пишуваа поезија или да одат во школо?!
Дегенерик се погодил,тепал деца,крадел,вреѓал професори,последниот скандал натепал некое дете го избациле и он се вратил и пак го натепал!
И кој к.. од такви?!
Наместо да ги кријат по гаражи се нека се легализира и ќе биде нешто како гладијаторски борби.
Да не пишуваш од инат пошо мајка ти имала некоја х случка со некој таков ?

Не лупај глупости бе пер , 7год одвај зборат шо се вика ...деликвенти меликвенти биле ... ;]

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Ова е многу добро смислен скандал. :) Ептен ме ќејфа.

Си рекле „ај бе да смислиме нова прича за балканскине смрадови, и онака немаме ништо добро налепено на овие третосветовци“.

И оп! Одеднашка на ударни вести, вест за наводна прљава мафијашка работа која не одвива, ни помалку ни повеќе, туку низ сите бифши ЈУ простори. Морее... Случајно ја откриле, притоа ниту да посочат ниедно место, ниедна личност, ништо. Никакви аргументи. Врз основа на претпоставка се вели тоа.

Ама добро, вести кажуваат, реакцијата е прееемногу предвидлива „у да тибам државата“ „ееее ова само на балкан може да се деси“...исл.

А видеото по вести шо го пуштаа, е од некое приградско село од Мјанмар ебате...

Г

Господ

Гостин
Да не пишуваш од инат пошо мајка ти имала некоја х случка со некој таков ?

Не лупај глупости бе пер , 7год одвај зборат шо се вика ...деликвенти меликвенти биле ... ;]
Ако ти не си сретнал деликвенција на предпубертетлиска возраст не значи дека не постои...дури и седумгодишни бездомници(најчесто цигани) ограбуваат низ градов за да дојдат до лепак.

Читни го и ова...
http://www.breakingnews.com.mk/mk-mk/Details.aspx?Title=9899

Член од
8 декември 2009
Мислења
702
Поени од реакции
528
Yeah И?
И кој к.. од такви?!
Кочи малце, втор пат ти кажувам дека не е муабетот за деца од 17-18 год. туку за 7 ГОДИШНИ. А ако примеров ти беше за 7-годишно дете, тогаш уште полошо. Повише кажува за професорите и за школото отколку за малиот. Каква зона сумрака ебате беља, 50 луѓе со дипломи да не можат да излезат на крај со копиљ од 7 години??? Не зезај.

Ова е многу добро смислен скандал. :) Ептен ме ќејфа.

Си рекле „ај бе да смислиме нова прича за балканскине смрадови, и онака немаме ништо добро налепено на овие третосветовци“.

И оп! Одеднашка на ударни вести, вест за наводна прљава мафијашка работа која не одвива, ни помалку ни повеќе, туку низ сите бифши ЈУ простори. Морее... Случајно ја откриле, притоа ниту да посочат ниедно место, ниедна личност, ништо. Никакви аргументи. Врз основа на претпоставка се вели тоа.

Ама добро, вести кажуваат, реакцијата е прееемногу предвидлива „у да тибам државата“ „ееее ова само на балкан може да се деси“...исл.

А видеото по вести шо го пуштаа, е од некое приградско село од Мјанмар ебате...
Трну, во случајов не е ни толку битно дали е ова вест од Балканот или не. Иако не е исклучено да е новинарска глупост, факт е дека вакви работи некаде постојат, а тоа максимално ме иритира.
Од самата слика на “публиката„ ми иде мрак на очи - ќељави дебелковци престари да д.пат без вијагра, преглупи да фатат на спортска и преголеми п.чки да влезат самите во ринг ако веќе им се дига само на тепачки. Реков и погоре, за „навијачи„ во борби на деца само сатарот по сред чело.

А за видеото си во право, ептен не иде со веста.

Kajgana Shop

На врв Bottom