Втори Македонски Хип Хоп Награди 2010

• Креатор на темата Паган-др
  • Време на започнување
П

Паган-др

Гостин
Не го мисљим така, во никој случај не е лузер но зошто, зажто, перке ми хомбре да учествуваат и прифаќаат вакви признанија веќе добро познати, прифатени, признаени, еманципирани (да фак) артисти или бендови ?

Овој вид на признание треба да го добиваат новите, надежни артисти.
Еден вид на награда и стимул е тоа за еден нов и амбициозен артист.

Шо ќе им е вакво признание на Легија, ДНС, САФ или било кој ?
Дефинитивно. Тонио Сан извадил албум? Без гласање на типот треба да му се даде признание/пофалница/штоидае мада ни тоа не е потребно. Зошто во една гласачка група "Албум на годината" покрај РНС Деки о2 и Страчка нема шанси да дојдат до израз. Едноставно сите овие поголеми имиња треба да остават простор за новите артисти да се истакнат. Што ако ДЈ Гоце земе награда за ДЏ? Сите знаеме кој е Гоце, ги знаеме неговите скречови, ремикси, знаеме што направи он до сега, тоа нема да смени ништо кај него. Но што е со новите? Еве на пример Дрази Драгс од ХипХоплетика*, типот стварно се залага за ХипХоплетика, стварно напредува во тоа. Продуцент Таззак. Голем кур. Знаеме сите што има направено он со Легијата и многу други, нека се остави простор за другите. Мастер Јо, Далтон, Баже ДСЦ. Има имиња за гласање, само нема кој да ги стави. Едноставно за настаниве треба сите овие големи имиња (САФ, Легијата, ДНС итн) да им даваат награди и признанија на поситните риби во рапот. Искрено барем јас повеќе би ценел Пики Сипи да ми каже браво отколку да терам некој да гласа за мене и да полни кутии.

*го стаив него за пример пошто најпознат ми е

Член од
1 март 2008
Мислења
1.396
Поени од реакции
1.050
eeee zarem ne znaete vie deka si go kupija makedonskiot rap ??? Kako onaa zenata sonceto sto si go kupila, rusinot oblacite, kaj nas nekoi si go kupija rapot ;) ... i sega oni resavat koj kje bide dostoen da se narece raper a koj ne ... deca od 15 godini se izvikani, a faci kako BOMER da go recam gi nema nikade ... momci so stil, so lirika, so produkcija gi nema nikade a stari faci seuste lecat kompleksi, na mesto na koe na primer bi mozele da bidat PODZEMAN EFEKT ...
Namesto da se vnese svezina na scenata so kvalitetni stilovi, oni istite sranja kako i poslednite 3 godini.Bas kako sto kaza dr-agan i marko, Koj kur da se dava nagrada na tazzak goce i ostali, koga se znae deka imaat kvalitet, delumno, napravija bezbroj proekti, sega sto kuro mi oste sakaat na scenata ????DA ZIVEAT OD RAP LI ??? Plata da zimaat od majkot ????Ne biva brat ... zatoa ne ne biva.Namesto da se dade prostor na kreativnosta i kvalitetot koj ne zahteva materijalni dobra, tie naprotiv .. tocno takvite koi znaat da krevat atmosvera bez nikakov materijalen profit, ete tie ne gi pustat na scenata nikade .... zatoa neka si go drzat nastanot vo gakji, i vo skopje, oti samo za tamo im e.Neka si lecat kompleksi, dodeka makedonija seuste krie kvaliteti kako Stress, Podzeman Efekt, Visok Napon, Bomer, Karposh Kru ...

Член од
14 август 2006
Мислења
45.263
Поени од реакции
84.361
.....t kvalitet, delumno, napravija bezbroj proekti, sega sto kuro mi oste sakaat na scenata ????DA ZIVEAT OD RAP LI ??? Plata da zimaat od majkot ????Ne biva brat ...
Не бе, не дај боже некој пари да зима од рапот.
Мама и тато цел живот ќе те ранат, а ти ќе си правиш музика.
Каква глуост е тоа што го збориш знаеш ли?
Ако не се земаат пари од уметноста, тогаш не постои професионализам. Значи ли тоа дека не смее никој да зима пари од рап? Не смее да се живее од рап?
Од што ќе живее раперот?
Ќе работи прекувремено нешто друго, само за да не зима пари од рап?
Ако не дојде до тоа рапот да се продава како секој друг уметнички производ, сцената никогаш нема да стане здрава.

Член од
1 март 2008
Мислења
1.396
Поени од реакции
1.050
Ако не се земаат пари од уметноста, тогаш не постои професионализам. Значи ли тоа дека не смее никој да зима пари од рап? Не смее да се живее од рап?
Од што ќе живее раперот?
Ако не дојде до тоа рапот да се продава како секој друг уметнички производ, сцената никогаш нема да стане здрава.
te razbiram .. velis ako ne se zemaat pari od umetnosta znaci nema profesionalizam ??? I TI GO SMETAS MAKEDONSKIOT RAP VO PROFESIONALIZAM ????MAKEDONSKIOT RAP KADE NIKOJ ZA NIKOJ SEMPL NEMA PLATENO ??? A :) hahahahaha ti pa kolku si lud ... ajde razbiram elena risteska da prave pari ili tose proeski .. ama da si raper, so polovina moral, so pluknata produkcija i so kopi pejst semplovi ??? Toa ti e na tebe profesionalna muzicka kariera vrz koja ti imas osnova da pravis pari ??? Ti se molam .... ako e taka dajte im togas plata na site be TIPCE :) ... dajte mu na ago, dajte im na cista okolina, dajte im na saf, dajte im na luge u belo, dajte im na da be da, dajte im na stress, dajte im na arenata, dajte im na site be tipce !!!!!razbiram muzika vo koja se korsitat zivi instrumenti vrz koi se svire, razbiram muzika vo koja se pee i da se plakja, ama ti da mi trazes pari od makedonskiot rap koj nema recisi 10 pesni so isvireni instrumenti i ti kje mi zboris ... oti begaj be ... od rap pocnaa da pravat pari ? E KAZI MI TOGAS KAKVI PARI DA ZIMAAT KOMPOZITORITE KAKO KIRIL DZAJKOVSKI ???? ccc leleeeee ne sum veruval kolku glupa raja imalo ccc .... od tastatura sakaat da pravat pari demek muzika bilo hahahahahha ..... ABE VI POSAKUVAM NA SITE RAPERI PO EDEN METALEC, SKIN HED DA VI POKAZE NEKOI RABOTI !!!!!Stvarno ste skapani be raperive ...

I kako toa jas mozam tuka vo Sofija da pustam licno moja muzika ZA BEZ PARI vo klubcinja IAKO MI NUDAT DOVOLNO DOBRO, a da ziveam od plata od kazinoto vo koe rabotam ???? Aj odgovori mi .. jas sum idiot, ili ovie vaste raperi se nesposobni za nisto drugo osven za lepenje semplovi i nekolku textovi ????? Daj be bidete realni i moralni .... TAZZAK AKABATOV VO PESNATA DA GI EBAM VELI VAKA:

Ako rapot go pravis za pari, si ja izgubil milinata, dusata ....

A ISTIOT TOJ VIDI KAKVI PARI PRAVE I PO KOLKU PARI PRODAVA EDEN SKAPAN BIT !!! 4/5 iljadarki ... barem taka sum cul hhaahahhahahahhaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa kakva maloumshtina se raperuive ... si gi jadat gomnata sto sami si gi serat !! EPA KAKO DA GI POCITUVAM BEEEEE ~!~

*( za pomalku od 10 casa na ovoj post kje imam odgovor od RONIN )

M

marko 1996

Гостин
Од што ќе живее раперот?
До негде си у право , ама он може да си заврши факултет лево десно нешто и да си работи а рапот да му е споредна работа во животот да си го каже револтот у животот , еве пример Аго човекот си праи рап , има лудо студио ама на друг начин ги зима парите , си работи човекот у Канал 5 ( мислам) тонец , предава у едно приватно школо , зима пари од продукција (еве начин како од рап да земеш пари а да не си комерцијала :) ) а не како некој у државава со 2ро одд завршено само се напунија со пари.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.263
Поени од реакции
84.361
До негде си у право , ама он може да си заврши факултет лево десно нешто и да си работи а рапот да му е споредна работа во животот да си го каже револтот у животот , еве пример Аго човекот си праи рап , има лудо студио ама на друг начин ги зима парите , си работи човекот у Канал 5 ( мислам) тонец , предава у едно приватно школо , зима пари од продукција (еве начин како од рап да земеш пари а да не си комерцијала :) ) а не како некој у државава со 2ро одд завршено само се напунија со пари.
Епа он да може да си зима пари од рапот, верувај нема да мора се заебава со споредни работи.
Меѓутоа, постојат Икс причини заради кои тоа не е можно.
Значи не е воопшто ОК еден етаблиран рапер, кој да речеме достигнал врв во рапот во Македонија, да не може да живее од тоа што го работи. Штом тој не може да е профеионалец, кој може?
Тоа е показател за нездравоста на сцената.
Дали мислите дека што ти ја знам, ликови како Симон Трпчевски, Кристо или Тарантино, кои се врв во својата уметничка бранша, треба некој друг да ги рани (тато и мама?), или треба да работат некоја друга професија за да преживеат, а во слободно време да се занимаваат со уметност.

te razbiram .. velis ako ne se zemaat pari od umetnosta znaci nema profesionalizam ??? I TI GO SMETAS MAKEDONSKIOT RAP VO PROFESIONALIZAM ????MAKEDONSKIOT RAP KADE NIKOJ ZA NIKOJ SEMPL NEMA PLATENO ??? A :) hahahahaha ti pa kolku si lud ... ajde razbiram elena risteska da prave pari ili tose proeski .. ama da si raper, so polovina moral, so pluknata produkcija i so kopi pejst semplovi ??? Toa ti e na tebe profesionalna muzicka kariera vrz koja ti imas osnova da pravis pari ??? Ti se molam .... ako e taka dajte im togas plata na site be TIPCE :) ... dajte mu na ago, dajte im na cista okolina, dajte im na saf, dajte im na luge u belo, dajte im na da be da, dajte im na stress, dajte im na arenata, dajte im na site be tipce !!!!!razbiram muzika vo koja se korsitat zivi instrumenti vrz koi se svire, razbiram muzika vo koja se pee i da se plakja, ama ti da mi trazes pari od makedonskiot rap koj nema recisi 10 pesni so isvireni instrumenti i ti kje mi zboris ... oti begaj be ... od rap pocnaa da pravat pari ? E KAZI MI TOGAS KAKVI PARI DA ZIMAAT KOMPOZITORITE KAKO KIRIL DZAJKOVSKI ???? ccc leleeeee ne sum veruval kolku glupa raja imalo ccc .... od tastatura sakaat da pravat pari demek muzika bilo hahahahahha ..... ABE VI POSAKUVAM NA SITE RAPERI PO EDEN METALEC, SKIN HED DA VI POKAZE NEKOI RABOTI !!!!!Stvarno ste skapani be raperive ...

I kako toa jas mozam tuka vo Sofija da pustam licno moja muzika ZA BEZ PARI vo klubcinja IAKO MI NUDAT DOVOLNO DOBRO, a da ziveam od plata od kazinoto vo koe rabotam ???? Aj odgovori mi .. jas sum idiot, ili ovie vaste raperi se nesposobni za nisto drugo osven za lepenje semplovi i nekolku textovi ????? Daj be bidete realni i moralni .... TAZZAK AKABATOV VO PESNATA DA GI EBAM VELI VAKA:

Ako rapot go pravis za pari, si ja izgubil milinata, dusata ....

A ISTIOT TOJ VIDI KAKVI PARI PRAVE I PO KOLKU PARI PRODAVA EDEN SKAPAN BIT !!! 4/5 iljadarki ... barem taka sum cul hhaahahhahahahhaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa kakva maloumshtina se raperuive ... si gi jadat gomnata sto sami si gi serat !! EPA KAKO DA GI POCITUVAM BEEEEE ~!~

*( za pomalku od 10 casa na ovoj post kje imam odgovor od RONIN )
Ти другар прво треба да сватиш дека рапот е уметност и како таква подлежи на сите општествени законитости, на кои подлежат останатите уметности, вклучувајќи ја и пазарната вредност на делата. Дали делата од кои уметниците живеат се невредни, туку само оние кои се нудат бесплатно?
Напротив, можеби само да е обратно, и првото е само изговор на лошите уметници.

За какво бре делење плати збориш? Си чул за пазар и пазарни законитости, официјално постојат од 90-та навака. Да не си ти од некој друг (социјалистички) временски континуум.
Музика во која се користат живи инструменти било ОК ако е платена, а овва другата не. :pos2:
Многу сте ми смешни сите вие кои сметате дека професионалниот уметник не е достоен за почит. Обратно е, всушност (во повеќето случаи).

Член од
3 октомври 2005
Мислења
68
Поени од реакции
15

Имате га цел албум на youtube и лирике у description :]

П

Паган-др

Гостин
НАГРАДЕНИ 2010!

Хипхопери,
со гордост Ве известуваме за најдобрите во 2010 година. Македонските хип хоп награди оваа година ги заслужија:

*Дебитанти/млади артисти:
SKC

*Продукциска куќа:
Ошав Продукција

*DJ:
Гоце (САФ)

*Настан на годината:
DJ Premier (Колосеум - Скопје)

*Најдобро видео:
Сиги – Премногу

*Продуцент:
Скит

*Песна на годината:
Tonyo San – Green Out Bandit

*Албум на годината:
Tonyo San – Друштво на мртвите поети

*MVP:
Tonyo San и Сиги

Следната година со повеќе успех на сите хип хоп артисти во Македонија и со желби за што поквалитетен звук, видео и настани.

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
Овие хип хоп награди беа скроз спротивно од тоа што се очекуваше.
Прво да изразам огромна ЖАЛ до сите што беа таму, поради тоа што одвај издржав јас... а гледам и други...
Настапувачите на најдобрите во македонија.... очекував да бидат ОД најдобрите... тоа беше мизерно!!!
Само едно ќе кажам неможам веќе да се замарам.... Првата Дама им прикажа на раперите кој е кој !!!
Што се очекува од најдобрите хип хопери , хип хоп наградите ... ( до организаторите апел) Останаа само 10 души во публика на крајот....
ако се сеќавате минатата година кога беа вистински рапери како ДНС, Легија, Чернобил, СВП.... на бината, публиката беше нај дива и на крајот едноставно не сакавме да си заминеме...
Ако ова вака продолжи , догодина нема воопшто публика ни да има!

Член од
1 март 2008
Мислења
1.396
Поени од реакции
1.050
ziva bruka ... nemam zborovi .. em ova sto go kazuva gooner, em koga gledam koi se izglasani .. prosto katastrofa ... tolku se nadevav deka Stress ili Podzeman Efekt mozebi kje dobijat nekoja pocit ... izleze deka vo makedonija naprotiv, se izbegnuva anderot, a se forsira komercialnoto .. se forsira edinstveno ona koe samo od sebe si si bara para i da bide platen produkt .. samo takvite proizvoditeli na platen rap, ete samo takvite pocalat, DJ GOCE, SKIT,ako ne bese skit ke bese TAZ, site tie koi si zimaat pari od rapot.A nikako da vidam da podignat nekoi ne poznati talentirani momci kako sto na primer pravat nekoi lejbali niz svetot ... sramota .... ova e bruka.
Ova ispadna kako toksikolozive .. Znaci se pravi prvo reklama na edno nesto, na edna forma na umetnost (rap) za posle toa, da se iskoristi slavata (cuenoto ime od razlicni mesta, strani i luge) specelena od rapot, i se koristi za drugi celi.Kako na primer toksikologija, pocnaa so rap, se rascu za niv dosta, i sega pocnaa da se zanimavat so TOKSIKOLOGIJA VIDEO AUDIO RECORDING mislam deka taka bese ... znam site koi se tamo vo ekipata imam i drugari koi zaedno kje rabotat.Gledate .. od rapot pocnaa, go iskoristija za da napravat ime, i posle toa i pari.Oti ok, ovie toksika ne uspeaja da se dignat visoko pa da mlatat pari, osven slatkata, a legijata go zemaa primarnoto mesto na scenata, em plateno em pocituvano od prostata raja (ne site) i tako dalje, oni kje si prodolzat da mlatat pari sute nekoja godina od muzikata, a za toa vreme toksicive kje ja razvivaat svojata Video Kukja vo koja kje snimat spotovi na razni faci, reklami, kje snimat se i svasta i kje si pravat pari, no vaznoto e deka pocnaa so rapot ;), neka se pomne za da se znae koi stanaa materijalni picki i go iskoristija rapot za materijalna izdrshka .
Kje videme sto kje bide so drugive.A sega kje kje otvoram tema DWK i ke videte kako svetskite talentirani artisti pravat muzika za bez pari.Se gledame tamo na drugata tema za nekoj saat ....
Inace pak ke kazam .. katastrofa...Drugat godina nema ni da ima nagradi siguren sam hahaha ...

Kajgana Shop

На врв Bottom