Небезбедни и скапи кинески возила на нашите патишта?

• Креатор на темата Креатор на темата c i t r o
  • Време на започнување Време на започнување
Ако гледаме ценовно и ако се од 2500 до 5000 евра и да не се толку добри, ќе речеш ајде евтини се.
Ама ако се со иста цена...е богами дефитивно нема да земам кинеско. Мислам не сум луд!

Не ми е јасно како може да се прави паралела помеѓу Југо, Пезетка, Пегле, 101 од една страна и новиве кинески автомобили од друга страна. ПА овие првите се дизајнирани и конструирани во 80тите години од минатиот век (пред 30и кусур години), овие кинескиве се сега, во 2010 (21 век). И сега било голем успех или било добро што кинески евентуално биле подобри од овие олдтајмери. Споредбата не е на место. Слободно направете споредба со нивните денешни конкуренти: Хјундаи и10, Пежо 107, Цитроен Ц1, Фиат Пунто Класик, Шевролет Авео... Па потоа да дискутираме за предности/недостатоци.

Не се прави паралела..ама ти збориш нон-стоп за краш тестови и безбедност..епа размисли..кинезиве и олдтајмерите да речеме дека се на исто ниво на безбедност за патниците..

ама разликата е што ова е ново, а овие се олдтајмери., кинезот колку и да загадува сигурно не загадува како варбуг и слични срања, а плус е и НОВО!

Подобро е да се замени возниот парк со нови кинески коли ,него сеуште да се возат од марка што веќе не ни постои (Застава) , Мосвич... Кога и ја би имал пари и мене би ми била битна

безбедноста и колку ѕвезди има некое возило на краш тестот..ама кога би имал..

Не се прави паралела..ама ти збориш нон-стоп за краш тестови и безбедност..епа размисли..кинезиве и олдтајмерите да речеме дека се на исто ниво на безбедност за патниците..

ама разликата е што ова е ново, а овие се олдтајмери., кинезот колку и да загадува сигурно не загадува како варбуг и слични срања, а плус е и НОВО!

Подобро е да се замени возниот парк со нови кинески коли ,него сеуште да се возат од марка што веќе не ни постои (Застава) , Мосвич... Кога и ја би имал пари и мене би ми била битна

безбедноста и колку ѕвезди има некое возило на краш тестот..ама кога би имал..
Кинеските се/ќе се продаваат по цена од 7-8 илјади евра.За таа цена може да се земе голф 4 од бугарија + царина и да ти остане кусур.На крај краева ново Хјундаи и10 е 6.990 евра а овие се 7.500.

Подобро е да се замени возниот парк со нови кинески коли ,него сеуште да се возат од марка што веќе не ни постои (Застава) , Мосвич...
Добро е да се замени на пр.Југо со некое кинеско кое ќе биде горе-долу на исто безбедносно ниво, но поеколошко и поеконимично. НО проблемот е што Југото чини 1000-2000 евра (околу 4.500 беа нови), а
Кинеските се/ќе се продаваат по цена од 7-8 илјади евра.За таа цена може да се земе голф 4 од бугарија + царина и да ти остане кусур.На крај краева ново Хјундаи и10 е 6.990 евра а овие се 7.500.

Добро е да се замени на пр.Југо со некое кинеско кое ќе биде горе-долу на исто безбедносно ниво, но поеколошко и поеконимично. НО проблемот е што Југото чини 1000-2000 евра (околу 4.500 беа нови), а

Цената е друг муабет.. во ситуација ако САМО цената е прифатлива и разумна,иначе кој будала би земал кинез за 8-9000 кога за тие пари имаш голф или фокус стар неколку години

а и за делот дека се на исто рамниште со олд тајмерите... не би рекол дека е така... не со сите барем... буба, волга, лада, пезетка, тристач... тоа се тенкови бе... какви виткање какви бакрачи... овие кинезиве се како армоники...предното тркало му иде на задните седишта...

а и за делот дека се на исто рамниште со олд тајмерите... не би рекол дека е така... не со сите барем... буба, волга, лада, пезетка, тристач... тоа се тенкови бе... какви виткање какви бакрачи... овие кинезиве се како армоники...предното тркало му иде на задните седишта...

Тогаш политиката била што подебел лим повеќе трае :)))))))

Тогаш политиката била што подебел лим повеќе трае :)))))))

да ама поентата ми беше дека ги рамнат со олд тајмерите во краш тестовите... што нема теорија... ти ги гледаше сликите кога ја лупнав бубата... еве за тие што незнаат ке повторам... во 2007 година јас возам со 90 со фолксваген буба олд тајмер (32 години имаше тогаш) а во моја лента улетува хонда цивик стара едвај 2 месеци со брзина околу 50.. уште најлони имаше на седиштата. и правиме директен судар што се вика очи во очи, хондата се врака 4 метри наназад од местото на ударот... бубата со влечење си ја однесов од местото, зашто при ударот се изремети електричната инсталација а хондата... немам зборови... се раскости комплетно... со тоа што возачката кабина остана не пипната се разбира... возачот од хондата излегува со крв на аркада, од нос и слично иако имаше аир бегови.. јас ништо драстично освен што ме болеше нога зашто со коленото дрмнав во шалт таблата доста јако, ама се стегнав убаво до толку што воланот го свиткав нанадоле пошто за него се држев во принцип... значи бубата беше во возна состојба после таков удар а хондата само со шлеп служба... или со грајфер па на преса... а да беше тоа некој кинески нов автомобил... е тоа ке беше армоника... ке имаше жртва дефинитивно во колата, а јас пак, немаше ни ногата да си ја удрам, бидејки тоа кинеската конзерва од другата страна ке го амортизираше ударот...

да ама поентата ми беше дека ги рамнат со олд тајмерите во краш тестовите... што нема теорија... ти ги гледаше сликите кога ја лупнав бубата... еве за тие што незнаат ке повторам... во 2007 година јас возам со 90 со фолксваген буба олд тајмер (32 години имаше тогаш) а во моја лента улетува хонда цивик стара едвај 2 месеци со брзина околу 50.. уште најлони имаше на седиштата. и правиме директен судар што се вика очи во очи, хондата се врака 4 метри наназад од местото на ударот... бубата со влечење си ја однесов од местото, зашто при ударот се изремети електричната инсталација а хондата... немам зборови... се раскости комплетно... со тоа што возачката кабина остана не пипната се разбира... возачот од хондата излегува со крв на аркада, од нос и слично иако имаше аир бегови.. јас ништо драстично освен што ме болеше нога зашто со коленото дрмнав во шалт таблата доста јако, ама се стегнав убаво до толку што воланот го свиткав нанадоле пошто за него се држев во принцип... значи бубата беше во возна состојба после таков удар а хондата само со шлеп служба... или со грајфер па на преса... а да беше тоа некој кинески нов автомобил... е тоа ке беше армоника... ке имаше жртва дефинитивно во колата, а јас пак, немаше ни ногата да си ја удрам, бидејки тоа кинеската конзерва од другата страна ке го амортизираше ударот...
:pos2:Абе каков олд тајмер кажиго буба крш си возев не запнале олд тајмери:pos2:

Југото доколку не е скапано структурно е појако од кинескиве 100% овие кинескиве ептен салата се прават ко да нема рогови колата :toe:

Јас до пред 3 месеци возев Лада 2101 (не кородирана нигде,стара 35 години,прв газда,одеше 142 км/саат) и гарантирам со главава празна дека е подобра од кинезиве во се освен во потрошувачка!!!!

Јас до пред 3 месеци возев Лада 2101 (не кородирана нигде,стара 35 години,прв газда,одеше 142 км/саат) и гарантирам со главава празна дека е подобра од кинезиве во се освен во потрошувачка!!!!
И во потрошувачка е подобра.... појќе троши :pos:

Не ви држи споредбата на стари возила... Мерџото шо го иам, не го давам за 10 кинези. Иако е во никаква состојба моментално.

забележете го делот со лентата која што е поставена на местото од вратата. Ако има изобличување на тоа место, лентата ќе се олабави.

не разбирам зошто е целата фама ко да овие играчки чинат по 1000-2000 евра :toe:

Според мене интересни се на изглед ама ме загрижува соодносот на цената и безбедноста,викаат дека се направени со рециклирани материјали и ако ја возиш 6-7 години во ќар си.Ама ајде да речеме дека е нова компанија па ке стекнат искуство и ке се подобрат за 20тина години па ке се мерат со хјундаи ..Ова во Кина можеби го продаваат за намалување на наталитет :):pop::angel1:

Јужно корејските автомобили НИКОГАШ не се покажале како неквалитетни. Од ниту една марка ниту една изведба. Кажете ми модел што не се покажал и ќе го повлечам тврдењето. Еден модел само.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom