Пити, буреци, гибаници, лезници..

%3D%3D.jpg
Зелник со спанаќ, праз, сирење,зеље - освен со месо.

Neli se vika zelnik zatoa sto se pravi so zelje?
Inaku so sirenje , spanak, praz , meso i tn...se vika banica kolku sto jas znam.

Со праз, сирење, ама и со месо :) Ќе засукам ракавите после да го месам :icon_lol:

Најдобар имам јадено во Мариово изваден од фурна со праз и сирење. За додадок овчко кисело млеко јами.....јами...... тииииииииииит 2700 калории има во се ова

Праз и сирење! уфффффф кај бабами коа ќе отидам од фурна ко ќе го извади АХ

Со коприви сум пробал еднаш еј...закон :music3::music3: :music3:
Иначе со праз најчесто!

Обожавам зелник! Домашен, внатре со сирење а однадвор во комбинација праз, спанаќ и кромид...Мммммм ми се прејаде!!! Што ми требаше да ја отворам темава :pos2:

Ахххх... Баба кога направи зелник прсти си изедувам од слаткост еј.

Со праз и сирење..
Баба ми мајстор за гибаници е околу овие работи :baeh: :vozbud:

Каков зелник со праз правам....мх, мх.... ми иде да станам вечерва и да направам. За жал, купувам кори, ама ептен го погодувам на вкус, боја, форма....Кај ја видов темава...

Каков зелник со праз правам....мх, мх.... ми иде да станам вечерва и да направам. За жал, купувам кори, ама ептен го погодувам на вкус, боја, форма....Кај ја видов темава...

Е чим спомна дека знаеш да правиш, трк до кај мене напрај еден, баш ми се пријаде коа ја видов темава :)

сестро дур не засукаш ракавите не замесиш тесто,исукаш и истегнеш 5 кори па направиш витки ти не праиш зелник туку со готови кори баклава со праз праиш,и ги лажеш домашните дека јадат зелник :)
Иначе до останативе шо броеа овде сега чичо да ви каже зелник Е : ако има најмалце пет кори, средиштето е наполнето со кисела зелка, спањак или првенствено зеље,е тоа е ЗЕЛНИК другово се се негови вариации и копилиња,баници мазници итн итн
154657879_371df21068.jpg

Е вака нешо изгледа зелникот

сестро дур не засукаш ракавите не замасиш брашно,исукаш и истегнеш 5 кори па направиш витки ти не праиш зелник туку со готови кори баклава со праз праиш,и ги лажеш домашните дека јадат зелник :)
Иначе до останативе шо броеа овде сега чичо да ви каже зелник Е : ако има најмалце пет кори, средиштето е наполнето со кисела зелка, спањак или првенствено зеље,е тоа е ЗЕЛНИК другово се се негови вариации и копилиња,баници мазници итн итн
154657879_371df21068.jpg

Е вака нешо изгледа зелникот
Лошто е што не знам да сукам, ама пак зелникот е убав:)
Инаку, знам дека зелник со праз на огниште, во фурна е царски...Ама и вака се снаоѓам:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom