priatele na bogaa ne mu treba odmorr toaa postoi samo vo biblijata ,, dodeka kuran kerim toaa go negiraaa.Саботата е свет ден на Бог. Си беше свет и пред Израелци и Палестинци и Апапи ...... На самиот почеток Саботата беше ден на Божја поќивка. Ден кога Бог одморил создавајќи ја Африка, Америка, Австралија Пацифик, Шар планина, фјордови, Алпи, Дунав, Амазон, Бајкалско езеро, пустината гоби, Австралија, северен пол.....
Саботата беше воспоставена пред да постои и еден израелец.На самиот почеток. Пред било какви договори со луѓе. Тоа е ден свет на самиот Бог.
Саботите мои пазете ги и бојте се од она што ми е свето. Јас сум Господ
а седмиот ден е сабота Господова, на твојот Бог
и седмиот ден да ви биде одмор, зашто е света сабота, почивка на Господа
Пред да го создаде Адама , господ ја создаде Саботата. За него. За богот. Почивка Божја.
Е сега ако е тоа старозавертен закон дали бог за Бог самиот сабота е почивкка и свет ден негов за старозаветните а некој друг за новозаветните ?!?! Кога Саботата му е света на Бог по кој основ тебе не ти е света? ако Саботата е ден на почивката божја како тоа тебе да не ти е?
nie gi sozdadovme i nebesata i zemjata i ona sto e megu niv za sest vremenski periodi bes da ne obzede zamor! pa strpise za onaa sto go zboruvaat ................................... itn