Најдобар фудбалер за 2010 година - FIFA Ballon d'Or 2010

Кому би му ја доделиле оваа најпрестижна награда?

• Вкупно гласачи
    223
Член од
27 април 2009
Мислења
2.482
Поени од реакции
1.669
Дечко глуп си ил вежбаш ?? каде ја прочита таа информација??

Во

2005/06 - Беше вака.

Најдобар Голман : Леман
Најдобар Одбранбен : Пујол
Најдобар Средина : Деко
Најдобар Напад : Ето
Најдобар во Лига на Шампиони : Роналдињо

Ој куписи Цигари.
На линков имаш кој се номинирани за најдобар голман, дефанзифец, среден и напаѓач. Шо к*р нема за најкорисен играч во ЛШ? Нели, треба да има номинирани за најкорисен играч, пред да се доделат наградите за најдобри играчи на позициите, а овде такво нешто не гледам.

Ево види кои беа на крајот од церемонијата за најкорисен играч повикани т.е. САМО играчите кои ги освоија претходните награди.

За 2006 незнам како било и не ме интересират. Јас ти кажувам за ова година.

пс. Не пушам цигари, ама шо имам една пура од 1990, можам да ти ја дадам безпари.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Некој некогаш рекол: 'Кој губи има право да се лути.'
Дечко, зашо мислиш дека ние губиме?

Ако некој веќе мора да губи, да разгледаме вака - сте ги имале најдобрите фудбалери, сте го имале најдобриот тренер во светот.
И пак бевте елиминирани од преведувач, а богами и примивте повеќе голови од тим кој игра во дефанзивна лига по дифолт.

Ако некој е лузер, тогаш тоа сте вие.
А препотентниов однос низ овие теми само ја докажува мојата поента. : )

Член од
1 јули 2008
Мислења
2.034
Поени од реакции
2.063
Кој просек бе човече најдобар италијански играч беше тогаш,и тоа сите го потврдуваа тоа,имаа примено два гола тогаш,и тоа еден во финалето од пенал направен од Матераци и еден од Америка у групи кој не ни беше битен пошо Италија беше прва,вие се експерти на форум а ФИФА врска нема,во 2002 беше Оливер Кан,голман,и он ли зема незаслужено?после Канаваро Буфон беше најдобриот играч на Италија.

еве ти и вториот гол примен,автогол од Закардо
Абе каков Канаваро, тоа беше година на Анри. Не дека ја сакам сијалицава, ама што е точно точно е. Па и Роналдињо можеше.
ФИФА се испосраа со ваков избор, уште повеќе поради тоа што откако ја доделија наградата во секој весник пишуваше за гласањето, како еден менаџер гласал за некои играчи, гласовите ги броеле на сосема трети... ете така зема Канаваро.

Ивица ЈМК

Forza Juve Per Sempre!!!!
Член од
28 март 2010
Мислења
1.399
Поени од реакции
270
Наградата како што разбрав се доделува на фудбалер и неговиот придонес во една сезона а не во последните 3-4 , така да Меси е далеку подобар моментално од Снајдер поради повеке причини кој немам намера да ги набројувам но ЛАНИ (дека наградата се доделува за ланската сезона) Снајдер имаше поголем допринос поготово во Репрезентативно издание, како што памтам Аргентина не виде многу од Меси на светското првенство.

Со самото тоа што правиш абсолутно глупи анализи во голови и постираш клипови од меси јасно е дека си скептик и голем анти фан на Интер.Така да јасна ми е твојата контрадикторност во врска со оваа тема.Но факт е дека Снајдер догура многу подалеку од Меси на клубско и национално ниво. Крај?
Имаш еден линк за за тоа кој треба да освои и еве ти го прочитај си го.Тоа последние 3-4 години го спомнав онака колку за да биде уште појасно зашто меси е најзаслужен.Не ми е криво шо е од Интер снајдер,да беше заслужено ќе речев Да снајдер треба да ја земе наградата,овака зашто?????Каде е снајдер од август навака?????Нагрдава е за 2010 години.значи од јануари до декември,а на од септември 2009 до јуни 2010.Јасно ти е сеа шо сакав да кажам???

--- надополнето ---

Ивица ако не се изглупира со неговите 23 години и да не го спомене Интер во негативен контекст тоа не е тој едноставно..па со неговите постови му го нарушува угледот и пристојноста на другите фанови на Јувентус кои повеќето се фер и коректни ..некој навивач што има повеќе комплекс од него во форумот не постои според мене..можеби и Ѓорче бој од Партизан има но овој Ивица е врв...
П.С. се извинувам на офф топикот!
Ти мали ти кажав со тоа устата чкембарска многу збориш.Ќе се оперирам утре иам кила мдуава ми ги потече.Ако имаш нешо да пишеш за темава пиши,со самото тоа шо идеш по мене и глеаш кај пишувам излегува дека јас сум ти единствен КОМПЛЕКС на ТЕБЕ.Ај иди учи задутре имаш писмена.:tapp:

A

apidrone

Гостин
Имаш еден линк за за тоа кој треба да освои и еве ти го прочитај си го.Тоа последние 3-4 години го спомнав онака колку за да биде уште појасно зашто меси е најзаслужен.Не ми е криво шо е од Интер снајдер,да беше заслужено ќе речев Да снајдер треба да ја земе наградата,овака зашто?????Каде е снајдер од август навака?????Нагрдава е за 2010 години.значи од јануари до декември,а на од септември 2009 до јуни 2010.Јасно ти е сеа шо сакав да кажам???
А кај беше Меси на Светското??? Гол даде?? Ни на грчиштана не можеше гол да им даде, а напаѓач е. Снајдер игра во средина, а даде 5 гола. Ете зошто Снајдер треба да ја земе наградата.
П.С. Меси е тоа што е денес благодарение на Гвардиола, а тоа се претходните 2 години. Каде беше кога беше Рајкард тренер? И кога играше Роналдињо?

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
А колку години имаше Меси,кога беше Рајкард тренер?
И ја немаше 10-ката на грбот :)
Иначе добар беше он и пред Гвардиола,само Роналдињо беше лидерот на тимот,заедно со Деко и Ето во шпиц.Меси тогаш немаше толку простор да се докаже.
После си заминаа Роналдињо и Деко,па Меси стана лидер на тимот.

Ивица ЈМК

Член од
28 март 2010
Мислења
1.399
Поени од реакции
270
А кај беше Меси на Светското??? Гол даде?? Ни на грчиштана не можеше гол да им даде, а напаѓач е. Снајдер игра во средина, а даде 5 гола. Ете зошто Снајдер треба да ја земе наградата.
П.С. Меси е тоа што е денес благодарение на Гвардиола, а тоа се претходните 2 години. Каде беше кога беше Рајкард тренер? И кога играше Роналдињо?
Сами идете у гомна.Кај беше Снајдер до 2009??????каде е снајдер од август навака????????????

A

apidrone

Гостин
Сами идете у гомна.Кај беше Снајдер до 2009??????каде е снајдер од август навака????????????
Тоа е важно за награда која се доделува за Играч на годината за 2010? Башка сега не е веќе Мурињо тренер на Интер, што сметам дека е главна причина за формата не само на Снајдер, туку на цела екипа. Друго, Меси имаше повеќе време за одмор од Снајдер, затоа што побрзо го заврши првенството.

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.679
снајдер отсекогаш бил стаклен, него си го мачеа повредите последниве год,
ама чисто информативно снајдер беше одличен кај шустер, вистински плејмејкер и секогаш имаше голема корист од него реал.
се повредуваше многу особено во неговата последна сезона во реал, ама затоа направи партал во интер и беше одличен на светското првенсто во сезона 2009/10 како што гласи и наградата.
исрено ако земи меси нема да бидам лут. и за чави ќе биде заслужено. иниеста НЕ!!

Ивица ЈМК

Член од
28 март 2010
Мислења
1.399
Поени од реакции
270
Тоа е важно за награда која се доделува за Играч на годината за 2010? Башка сега не е веќе Мурињо тренер на Интер, што сметам дека е главна причина за формата не само на Снајдер, туку на цела екипа. Друго, Меси имаше повеќе време за одмор од Снајдер, затоа што побрзо го заврши првенството.
Па и Липид а беше во Јуве,дел пиеро ќе беше најдобар играч.:smir: И што сум ајс и и остатокот од светото криви што мурињо си отиде од Шинтер и што снајдер е дупка невидена од август навака?????
Важно за наградата е од јануари до декември 2010 година.Ти го спомна меси коа биле роналдињо ид еко кај бил меси така????Што ондак мешаш минати години????Види ги бројките на двајцата играчи од 2010 и ќе ти стане јасно кој е главниот кандидат.:tapp:

A

apidrone

Гостин
Па и Липид а беше во Јуве,дел пиеро ќе беше најдобар играч.:smir: И што сум ајс и и остатокот од светото криви што мурињо си отиде од Шинтер и што снајдер е дупка невидена од август навака?????
Важно за наградата е од јануари до декември 2010 година.Ти го спомна меси коа биле роналдињо ид еко кај бил меси така????Што ондак мешаш минати години????Види ги бројките на двајцата играчи од 2010 и ќе ти стане јасно кој е главниот кандидат.:tapp:
За Меси реплицирав на друг кога рече дека бил најдобар последните 3-4 години. Што се мешаш ти кога никој не те праша??? :blabla:
За да споредуваш двајца играчи, треба да играат на исти позиции. Ај ако не Меси и Чави да ги споредуваме, кој колку гола дал ебате.

Ивица ЈМК

Член од
28 март 2010
Мислења
1.399
Поени од реакции
270
За Меси реплицирав на друг кога рече дека бил најдобар последните 3-4 години. Што се мешаш ти кога никој не те праша??? :blabla:
За да споредуваш двајца играчи, треба да играат на исти позиции. Ај ако не Меси и Чави да ги споредуваме, кој колку гола дал ебате.
ох мори мајко и ти не знаеш шо збориш.ЈАС спомнав дека е најдобар последниве 3-4 години.И с еизбира најдобар играч,без разлика на која позиција игра јасно ти е?????Или сам се уплетка у твоите постови па не знаеш шо да пишеш па ми кажувашкој на која позиција игра.ако е за тоа и Меси не е класичен напаѓач така?????

A

apidrone

Гостин
ох мори мајко и ти не знаеш шо збориш.ЈАС спомнав дека е најдобар последниве 3-4 години.И с еизбира најдобар играч,без разлика на која позиција игра јасно ти е?????Или сам се уплетка у твоите постови па не знаеш шо да пишеш па ми кажувашкој на која позиција игра.ако е за тоа и Меси не е класичен напаѓач така?????
Уште полошо, ти си бил тој шо мешал поранешни години со 2010. И ако се бира најдобар играч, зошто не го изберат Касиљас како најдобар голман? А? Зошто не изберат дефанзивец некој? Меси ваков или онаков, напаѓач е. А Снајдер е играч за врска. Кои бројки да се споредат?? Ај спореди ти Меси колку паради има направено, колку голови има спасено, со Валдес ете.

Ивица ЈМК

Член од
28 март 2010
Мислења
1.399
Поени од реакции
270
Уште полошо, ти си бил тој шо мешал поранешни години со 2010. И ако се бира најдобар играч, зошто не го изберат Касиљас како најдобар голман? А? Зошто не изберат дефанзивец некој? Меси ваков или онаков, напаѓач е. А Снајдер е играч за врска. Кои бројки да се споредат?? Ај спореди ти Меси колку паради има направено, колку голови има спасено, со Валдес ете.
леле какви глупости се изнатропа и самиот не си свесен.прво мешаш меси кај бил пред 5 години после ми дрндаш тука напаѓач само бирале,после колку паради напраил.....алоооооо се читаш ли шо збориш.Буфон беше 2 место 2006 година знаеш зашто????Зашо Јуве освои италијанско и италија светско и зашо бранеше као луд таа година.касиљас освои светско не освои шпанско и не бранеше којзнае како.Валдез освои шпанско.снајдер италијанско и лига на шампиони.А пак меси се искина од давање голови и тоа сите кој од кој поубав.и затоа мисли малце шо ќе напишеш па напиши го тоа после ок?????

Член од
26 октомври 2010
Мислења
90
Поени од реакции
4
Срамота е што Снајдер не е номиниран меѓу тие 3ца. Ако се гледа целокупната сезона требаше он да ја освои затоа што ја освои тројната круна во Европа и стигна до финале на Светско. Чави и Иниеста освоија Светско ама освоија само лига и изгубија од Интер во Лига на шампиони, тимот на Снајдер. И ова го зборам како навивач на Милан!!!

Kajgana Shop

На врв Bottom