Раскинување или не? Ако замине на одредено време (5-6 месеци)

• Креатор на темата Креатор на темата Nikola-
  • Време на започнување Време на започнување
Google [BoT];3958609 напиша:
никој не е сигурен дека својата љубов ќе обледи... и исто така никој не може да знае што ќе се случи утре... ко кажав моето мислење и ја зедов како пример мојата врска..
а инаку сигурен сум во својата врска и девојка, се знајме од многуу одамна и сме многу приврзани еден за друг.. :smir:

Добро,нека е така,ама се согласувам со членот погоре N1ghtMar3,замини на некој период,пример на работа во странство и после врати се и види дали вашата врска е стабилна ко сега,:smir:

Добро,нека е така,ама се согласувам со членот погоре N1ghtMar3,замини на некој период,пример на работа во странство и после врати се и види дали вашата врска е стабилна ко сега,:smir:
хехе .. готово се договоривме... :)
сепак тоа е мое мислење :)
пс. вие имате такви искуства?:smir:

Google [BoT];3958609 напиша:
никој не е сигурен дека својата љубов ќе обледи... и исто така никој не може да знае што ќе се случи утре... ко кажав моето мислење и ја зедов како пример мојата врска..
а инаку сигурен сум во својата врска и девојка, се знајме од многуу одамна и сме многу приврзани еден за друг.. :smir:

--- надополнето ---

хаха договорено :smir:
"се знајме од многуу одамна и сме многу приврзани еден за друг.. " па не би рекол дека би имал срце да ја оставиш :twisted: ајт имај си убава вечер:smir:

"се знајме од многуу одамна и сме многу приврзани еден за друг.. " па не би рекол дека би имал срце да ја оставиш :twisted: ајт имај си убава вечер:smir:
абе види не прајме муабет за останување во стил на прекинување на врската.. прајме муабет за некое кратко патување итн ако не се лажам:smir:

Google [BoT];3958625 напиша:
абе види не прајме муабет за останување во стил на прекинување на врската.. прајме муабет за некое кратко патување итн ако не се лажам:smir:
да де мислев да ја оставиш на некој месец само, да заминеш некаде. брат чао ме измори си бегам сега :D

Па сеа... зависит од доста фактори. Прво каква е врската а друго какви се партнерите.
Ако врската е на почеток не би требало да се тормозет пошо само при нервоза или нешо би го осудиле партнерот и би имало многу карајци.
А ако врската е подолга и не нешо банално тоаш разгледвиме неколку случаи. Пример ако не е нешо многу време и да се на некој постабилни години па не им вриет хормони, проживеале работи и не патет од несакамцелживотсамосонего/неа синдромот тоаш би можеле ваљда да почекет. Во спротивно ако се и двајцата некој послободни души и шмекерчиња ако си закључет дек нема да может без да се изневерет нека се начисто, би требало да может да прает муабет ако имет сериозна врска па да дојдет до заеднички закључок, некојси компромис. То би можело да е и двајцата да си швалерисвет така лајт од страна дур се разделени па после ко ќе се вратит дотичниот, пак ко порано.
Иако сметам дек ако стварно е развиена врскава и е до повисок степен и стварно се сакет, 5 месеци и не се нешто многу па апла да не может да издржет а да не прает нешто со некој.

Многу зависи од то шо прат двата партнери ко ќе се разделени.

Пример ако и двата се во депресивна од социјализација изолирана средина, ќе му се зголеми дури љубовта. Ама во случај да се во секојдневен контакт со привлечни лица, по сите закони на биологијата ќе настани отуѓување и како шо поминува времето ќе се намалва потребата од партнерот.

Не негирам дека е можно да апстинираш и да негираш привлечност, ама во моментот ко ќе ја почуствуваш привлечноста од некој шо не е твојот партнер зошто едноставно го нема околу тебе, се докажува мојата поента.

Во план ми е летово да одам за Америка и како и сите останати размислувам што би се случило со мојата врска

Знам дека ќе има еден долг разговор, а после тоа најверојатно ништо нема да биде како пред разговорот.
Кој знае, можеби нема да раскинеме:toe: Искрено се надевам дека нема да ставиме крај, затоа што не знам како без него понатаму

Во план ми е летово да одам за Америка и како и сите останати размислувам што би се случило со мојата врска

Знам дека ќе има еден долг разговор, а после тоа најверојатно ништо нема да биде како пред разговорот.
Кој знае, можеби нема да раскинеме:toe: Искрено се надевам дека нема да ставиме крај, затоа што не знам како без него понатаму
ајде ќе видиш дека се ќе биди во ред :smir:

Google [BoT];3958867 напиша:
ајде ќе видиш дека се ќе биди во ред :smir:

Зависи шо подразбираш под „во ред“.

Мене да ме прашаш најискрено би ти препорачал да си ја клајте врската на „stand by“, барем чиста ќе ти е совеста ко ќе го изневеруваш во Америка или пак ко ќе помислиш дека сакаш да го изневериш. А пак во случај да ви е толку јака љубовта, ко ќе се вратиш ништо не ви смета да си ја живејте идиличната бајка. :)))

Зависи шо подразбираш под „во ред“.

Мене да ме прашаш најискрено би ти препорачал да си ја клајте врската на „stand by“, барем чиста ќе ти е совеста ко ќе го изневеруваш во Америка или пак ко ќе помислиш дека сакаш да го изневериш. А пак во случај да ви е толку јака љубовта, ко ќе се вратиш ништо не ви смета да си ја живејте идиличната бајка. :)))
немој така да велиш.. под ,,океј,, под разбирам дека нема да се скараат и покрај тоа што таа ќе оди америка...
јас не препорачувам да бидат на станд бај, ако навистина се сакаат и покрај тоа што таа ќе биде во америка, љубовта ќе биде чиста..:toe:

Google [BoT];3958887 напиша:
немој така да велиш.. под ,,океј,, под разбирам дека нема да се скараат и покрај тоа што таа ќе оди америка...
јас не препорачувам да бидат на станд бај, ако навистина се сакаат и покрај тоа што таа ќе биде во америка, љубовта ќе биде чиста..:toe:

Можеби ако оди во манастир во Америка.

Ако љубовта му е чиста или ќе одат заедно или нема да одат, очигледно има други работи шо ја исполнуват во животот и шо не сака да ги пропушти. Па и ти сине си 17 години (ако тие точно инфото) и да ме верваш дека перцепцијата за правилното шо се однесува до љубовниот живот и приоритетите многу пати ќе ти се сменат во следните 5 години. Мада зависи и од личноста, познавам луѓе јас комформисти шо цел живот се со еден партнер.

Можеби ако оди во манастир во Америка.

Ако љубовта му е чиста или ќе одат заедно или нема да одат, очигледно има други работи шо ја исполнуват во животот и шо не сака да ги пропушти. Па и ти сине си 17 години (ако тие точно инфото) и да ме верваш дека перцепцијата за правилното шо се однесува до љубовниот живот и приоритетите многу пати ќе ти се сменат во следните 5 години. Мада зависи и од личноста, познавам луѓе јас комформисти шо цел живот се со еден партнер.
точно е инфото :) инаку не знам можи навистина ќе се сменат мислењата на љубов план по некоја година...:)
а и не гледам нешто лошо за лицата кој цел живот ко поминале со еден партнер.. шо знам :smir:

Планирам да не раскинаме.
После толку време поминато заедно ни на крај памет не ми дошло да го изневерам, па мислам дека тоа нема ни да се смени во Америка. На stand by никако нема да биде. Или ќе си продолжи како до сега или ќе раскинеме. Не сакам тој 5 месеци да мисли каде сум, со кого сум, дали сум го изневерила ..да мисли дали да си фати некоја тука...Сакам да си го живее животот. Ако мисли дека 5 месеци се многу за да биде без мене, од мене е слободен. Колку и да го сакам, сакам и тој да биде среќен, а не само јас. Ако го прави среќен тоа што ќе може да влезе во нова врска, значи дека не ни било пишано:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom