Ракопис

Член од
10 октомври 2009
Мислења
2.955
Поени од реакции
1.349
Од 0 до 5 ракописот ми е за 3, а ако пишувам подолго од 5-6 минути е тогаш исто ко со нога да пишувам.

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
Ракописот не ми е ништо посебно.
на секој тест мора(ше) да преведувам уште од мал. никој не ми го разбира освен самиот јас и тоа некогаш има исклучок кога ни јас не знам што пишува.
инаку за ова деснак, левучар мислам дека нема ама баш никаква врска со ракописот.
имам другар левучар па 100 пати има подобар ракопис од мене, што дека сум деснак.

.:MadMan:.

Ретардиран
Член од
20 август 2010
Мислења
843
Поени од реакции
1.781
Имам ногопис...Сам неможам да се разберам...Гад блес тестатура!!!

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Левак со најлошиот ракопис. Се лактам некаде со докторкине коа пишуваат рецепта. Не дека шмрљам али сите букви си ги спојувам во една хомогена маса и испаѓа нешто како арапско писмо. Битно пак писмените ми беа 5ки. Ме сакаа. <3

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Мислев дека сум једини шо неможе да си го прочита тоа шо го напишал -.-
Деснак, со, поприлично ужасен ракопис.

T

Tetro

Гостин
Пишувам брзо а убаво, а сепак сите можат да ме читаат. Ракописот ми наликува на техничко писмо, поради навиката у средно и решавањето на крстозбори со технички букви. Си го сакам ракописот мој.
Во последно време повеќе пишувам на тастатура и може да си го расипам ракописот само на овој начин.

Член од
24 ноември 2009
Мислења
370
Поени од реакции
710
Со десна рака пишувам но како со лева нога:nesvest:

Но имам некаде прочитано дека луѓето со лош ракопис имаат натпросечна интелегенција(вистина или лага дилема е сега)
Пф, натпросечна интелигенција. Вака се тешат и левучарите, и луѓето со големо чело, и оние со крив нос... и уште многу други групи на луѓенца.

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
Пф, натпросечна интелигенција. Вака се тешат и левучарите, и луѓето со големо чело, и оние со крив нос... и уште многу други групи на луѓенца.

Сакаш да кажеш дека на нас Левучарите ни фали нешто?

Член од
24 ноември 2009
Мислења
370
Поени од реакции
710
Сакаш да кажеш дека на нас Левучарите ни фали нешто?
Не. Натпросечно интелигентни сте. Да не бидам цитирана од деснучар, и деснучарите се натпросечно интелигентни.
Сега сме сите среќни.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Од 0 до 5 ракописот ми е за 3, а ако пишувам подолго од 5-6 минути е тогаш исто ко со нога да пишувам.
Истото, на почеток имам краснопис за потоа истото да премине во кратенки (ако брзам) и во апсолутни хиероглифи понатаму инаку - деснак т.е присилно одвикнат левак :)

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Не ми се верува, ке летаат банови за тема за ракопис. :)

Ајде да не бидам офсајд и да бидам ванаби модератор - клајте слики од вашите ракописи.

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
Не. Натпросечно интелигентни сте. Да не бидам цитирана од деснучар, и деснучарите се натпросечно интелигентни.
Сега сме сите среќни.

Не реков дека сме натпросечно интелегентни...страшно ме занима шо ни фали...пукај?

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
Имам ногопис...Сам неможам да се разберам...Гад блес тестатура!!!
Си ја згрешил темата!

Инаку бев надежен левучар, кој во помалите години под родителски притисок мораше да се откаже од левото пишување, со исто такво десно. Така денеска сум левак, за се, освен деснак во пишување...за ракописот можам да се пофалам дека ми е супер... така барем другите велат, а јас морам да им верувам. А и зошто да не, ако некој на времето сакаше на девојката да и прати шифрирано писмо, доаѓаше кај мене...многу добро цртав срциња со стрела...

Н

'Никола'

Гостин
Сите ми викаат дека сум имал женски ракопис упм.:) Додуша ретко пишувам текстови, поминаа времињата на писмените по македонски фала богу. Сега цепам само формули, теореми, задачи...

А да не има некој да може да пишува со двете раце? Јас со лева не знам ни да се потпишам.

Kajgana Shop

На врв Bottom