mIRC (oфицијална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата Cico
  • Време на започнување Време на започнување
Сум користел 2 3 години мирц и толку...нема веќе многу народ на мирцот. Сите продолжија кон пријатели хајфајв фејсбук...

Не користам,не сум ни користел.:helou:

Има ли некој на форумов што користи мИРЦ и како може да се конектирам на македонска мрежа и која мрежа т.е. канал е најкористен?

Што ке ти мирц..имаш мсн,скајп,фејсбук..ти мирц :) Му помина времето .. Ako толку ептен сакаш мислам дека беше undernet

Има ли некој на форумов што користи мИРЦ и како може да се конектирам на македонска мрежа и која мрежа т.е. канал е најкористен?
оооо не ти се чини дека касниш? и тоа бајаги.. мирц е од дамна изумрена работа.. пола и повеќе од тука никовите ги имаат задржано уште од порано баш од мирц..

ако сакаш да идеш на македонски канали треба на андернет мрежа да се уклучиш т.е на нивни сервер а најчести канали нема.. има милион канали.. официален канал ти е Macedonia

поочно на статус пиши вака
/server us.undernet.org 6667
откако ке се конектираш пиши
/j macedonia
или
/j skopje
/j кој канал сакаш!

/server eu.undernet.org или /server us.undernet.org
и после маваш join macedonia
и бркаш типки на големо :pos: само што не ти враќаат 99% иако имаш ник Justin Тимберлаке :)
времиња :)

Абе знам дека е мааалце "рано" али веќе ми е мука од мсн и од фејсбук посебно.
Фала на помошта идам малце да мирцам :) поздрав

зависи за што мислиш да го користиш мирц-от
јас на пример го користам сеуште но со друга намена
на quakenet серверот можеш да влезеш во канали (c++,css,html,java etc) за да побараш помош за некоја задача
или некој проект бидејќи јас сум на информатика смер на факс ова ми помага
можеш на истиов сервер да бараш гејмери (дота,кантер етц)
а ако ти е за чат тогаш undernet

Абе знам дека е мааалце "рано" али веќе ми е мука од мсн и од фејсбук посебно.
Фала на помошта идам малце да мирцам :) поздрав

Ако најдеш некој за муабет :pos2:

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...

Недела од 5 јули 2025

Back
На врв Bottom