Android корисници (проблеми, прашања, совети)

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Дали наплаќаат за GPS?

Член од
10 февруари 2007
Мислења
4.773
Поени од реакции
2.082
Ај ако се најде некој љубезен да ми објасни како апликациите да ми се зачуват на картичката а не на мобилниот ќе му бидам многу благодарен :)

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Ај ако се најде некој љубезен да ми објасни како апликациите да ми се зачуват на картичката а не на мобилниот ќе му бидам многу благодарен :)
Што телефон имаш? Која верзија на андроид ти е знаеш?

Член од
4 март 2011
Мислења
17
Поени од реакции
0
[/COLOR]ТУТОРИЈАЛ ЗА АПДЕЈТ НА LG GT540 2.2 ИЛИ 2.3

Прво доколку започнуваме со иснталација на fastboot на вашиот телефон. Пред да започнеме ќе треба да го спуштите ова KDZ Updater Europe Open.zip. Пред да започнеме направете си бакап на контакти и апликации. (титаниум про врши одлична работа.)

1. Исталирајте msxml од фолдерот што го спуштивте. (Највероватно ќе ви бара рестарт сторетего тоа, ако ви прави error при исталација кликнете само continue)
  2. Исталирајтеги драјверите што доаѓаат исто во тој фолдер (LGAndroidDriver_WHQL_ML_Ver_1.0_All_Win7)
  3. Settings>Applications>Development>Enable USB Debugging обавезно
  4. Кликнете на KDZ_FW_UPD и одберете (type :3GQCT Phone Mode: DIAG ) ве молам бирајте внимателно може да го зезнете телефонот.
  5. Кликнете на икончето подолу за да го побарате KDZ фајлот и од фолдерот одберетего Europe Open+Fastboot.kdz

Не правете ништо на комјутерот не чепкате додека ова работи, додека почне можеби ќе ви направи not respondig но оставетего ќе продолжи. Апдејтот трае околу 10 тина минути може и побрзо. Со овај чекор не сте апдејтирани на 2.2 туку сте сеуште на 2.1.

ОТКАКО ќе се упдејтира телефонот исклучетего и откачетего од кабелчето. ДРЖЕТЕ НА КАМЕРА И НА КОПЧЕТО ЗА УКЛУЧУВАЊЕ ЦЕЛО ВРЕМЕ ЗАЕДНО додека не се појави LG логото и не се изгуби. Откако ќе се изгуби можете да го поврзете телефонот со кабелчето на пц и чекаме да најде драјвери. Доколку сте на windows 7 драјверите ќе бидат најдени доколку сте на XP ќе ви требаат овие драјвери. http://hotfile.com/dl/104031712/333c6d0/FastbootDrivers_LG_GT540.zip.html

Наредно спуштете го ова http://rapidshare.com/#!download|566tg|447045453|Android.rar|106765 и фолдеров ќе го ставите во C. Значи да ви биде C:\Android и внатре фајловите.

Откако ќе го сторите тоа почнуваме со последните чекори.

1. Отворете CMD
  2. cd C:\Android
  3. fastboot -w
  4. fastboot.exe flash boot boot.img
  5. fastboot.exe flash system system.img
  6. fastboot.exe reboot

Тоа е за 2.2 Доколку сакате на 2.3 спуштете го ова http://www.multiupload.com/PHX1NK0K9M и фајловите префрлетеги во фолдерот C:\Android и истата ја пофторувате постапката од исклучување на телефонот со држење на камера копчето.

Ризикот е ваш.

Јас можда сум смотана и не знам да го користам телефонов, ама кај мене појќе од 2.1 нејќит да се упдејтат! :nenene:

Значи прам све како шо пишит, стигнав до таму кај што си упдејтан на 2.1. Е сега..... После тоа, ко ќе го исклучам тел, и ко ќе држам на камерата и копчето за уклучување, не се дешават НИШТО! Тука почвит проблемот.. Па морам да ја истам батеријата, па да го уклучам тел и пак ништо... на 2.1. си останвит. И башка после, со драјверите не ми е јасно.. Имам виста, ги спуштив тие драјверите од горе и шо да им прам? Ништо не реагират, не се дешават ништо... И ова:

[*]Отворете CMD
[*]cd C:\Android
[*]fastboot -w
[*]fastboot.exe flash boot boot.img
[*]fastboot.exe flash system system.img
[*]fastboot.exe reboot
Што е CMD? Јас во фолдерот имам само fastboot.ехе ниту едно друго fastboot....

Ај просветлете ме ве молам, вака прилично ми кочит телефонов, сакам да го упдејтам...:smir::smir:

maac

evil scientist
Член од
10 март 2010
Мислења
134
Поени од реакции
61
ќе си симнеш од андроид маркет app2sd и готоо нормално ако верзијата на телефонот ти е 2.2 и нагоре :salut:

Член од
26 ноември 2009
Мислења
89
Поени од реакции
4
Ако ти е 2.2 или 2.3 не мора да симнеш app2sd telefonot sam si ima

--- надополнето ---

Јас можда сум смотана и не знам да го користам телефонов, ама кај мене појќе од 2.1 нејќит да се упдејтат! :nenene:

Значи прам све како шо пишит, стигнав до таму кај што си упдејтан на 2.1. Е сега..... После тоа, ко ќе го исклучам тел, и ко ќе држам на камерата и копчето за уклучување, не се дешават НИШТО! Тука почвит проблемот.. Па морам да ја истам батеријата, па да го уклучам тел и пак ништо... на 2.1. си останвит. И башка после, со драјверите не ми е јасно.. Имам виста, ги спуштив тие драјверите од горе и шо да им прам? Ништо не реагират, не се дешават ништо... И ова:

Што е CMD? Јас во фолдерот имам само fastboot.ехе ниту едно друго fastboot....

Ај просветлете ме ве молам, вака прилично ми кочит телефонов, сакам да го упдејтам...:smir::smir:
Ке ти кажам за на xp одиш во START па отвараш run пишиш cmd и одиш ok е после ке ги внесиш тие параметрите во то а за она што не ти влегува во фастбот моде со држење на камера и повер копчето пробајго истото со повер и хоме копчето или хоме и камера ама мислам ова првото беше и кај мене ми го јаве овај проблем се маткав еден ден кој знаел дека била друга комбинацијата и ако менвиш софтвер мислам дека овие од постов на џои се застарени тој нека ти постират 2.3 софтвер мене ми го кажа многу е убав имам 100 апликаци инсталирано и телефонот е исто како нов не кочит ич и нека е 2.3 многу е поубав од 2.2 на тој 2.2 е само предност што можиш да ставаш апликации на картична ама после 20 ставени апликации не ке можиш да го отклучиш телефонот од што ке ти кочи а да не дај госпот да го исклучиш и пак да го уклучиш 1 сат ти треба да го вратиш во нормала.

Член од
4 март 2011
Мислења
17
Поени од реакции
0
мариок, ама јас имам виста, не хр.... Ок нема везе, фала за одговорот... Вчера се одлучив дека за некој месец ќе си го купам LG Optimus 2x, така да не се мачам више со овој крш...

Член од
2 април 2009
Мислења
9
Поени од реакции
0
zdravo imam Lg gt540 2.1 mi treba navigacija so offline mapi pa preporacajte nekoja. pozz

Член од
13 август 2008
Мислења
827
Поени од реакции
101
Само инсталирај Lg update tool на компјутерот поврзи го со телефонот и друго се ке ти биде јасно нема некоја филозофија.Ке ти се упдејтира на 2.1 верзијата.Иначе направи си backup на се што имаш во телефонот пораки броевите нека ти се на сим бидејќи се се брише.И ако имаш мемориска картичка извади ја не ти треба.Гледај за време на упдејтирањето не го чачкај телефонот и нека биде батеријата фул наполнета.Во кратки црти тоа е :)
го симнав лг мобиле упдејт тоол, одбрав Македонија и моделот мој ГТ 540 се инсталираа драјверите и потоа уште си стои Disconnected Please connect your phone, а телефонот ми е уклучен во компјутер, што е работава?? имам windows 7

Член од
4 мај 2008
Мислења
2
Поени од реакции
0
dali nekoj znae kako se rootira wildfire s i da mi kaze dali ima potreba od root
Android 2.3 . blagodaram odnapred

Kajgana Shop

На врв Bottom