За џпс би ти го препорачак CoPilot го користам не побарува интерент врска, НЕНОРМАЛНО е точен штета само што ја нема детална мапа на МК. А за скајпот ако не го имаш рутирано неможеш да го исталираш преку маркетот.Имам систем андроид на мојот ЕлЏи, има некој апликации кој и не ги користам премногу и би ми требало неколку пјаснување.
На телефонот имам сд картица од 1 гиг кој одеше во пакет со него па не знам дали ќе биде доволно за тоа што го барам.
Ми треба скајп и ми треба апликација за ГПС (давајте препораки). Имам гугле мапс инсталирано но меѓутоа тие бараат поддршка на ви фи за да можам да ги читам.
Уште едно прашање телефонот кога ќе го поврзам преку компјутер не го препознава, дали треба да инсталирам некое додатно програмче за тоа или е друго во прашање.
Прашање дали за овие две апликации треба да купувам поголема сд или 1 гиг ќе ги издржи?
Фала
Јас дури да одговорам на постов ќе излези телефонот мој од мода. За скајпот ќе се снајдам си викам со тоа што ќе го даунлоудирам директно од сајтот преку ви-фи.За џпс би ти го препорачак CoPilot го користам не побарува интерент врска, НЕНОРМАЛНО е точен штета само што ја нема детална мапа на МК. А за скајпот ако не го имаш рутирано неможеш да го исталираш преку маркетот.
За скајп имам ставено тука туторијал http://android.modaco.com/content/lg-gt540-optimus-gt540-modaco-com/319776/skype-on-2-1/ провери можеби работи и на 1.6
CoPilot е околу 10 мегабајти + картата за МК е 7 МБ, Скајп ти е 8-9 мб така да не се секирај сд картица од 1 гига ти врши одлична работа.
За планинарење Sportypal и ништо друго не ти треба.Копилот програмата ми брка работа за планинарење?
MapDroyd е навистина добра офлајн алатка за мапи. МК мапата е 1мб. А се насе цел балкан не фака повеќе од 30 мб. Навистина корисно.Не го заборавајте и MapDroid ...работи на формат micromap така да мапата на МК зафаќа некој си 2-3 МБ ,а е добро покриена!
Не го заборавајте и MapDroid ...работи на формат micromap така да мапата на МК зафаќа некој си 2-3 МБ ,а е добро покриена!
Незнам бе брат ако имаш таму понуда да ја инсталираш нашата мапа,инсталирај ја друга процедура нема,едино прочепкај низ програмот да не тие нешто не штиклирано или што ти ја знам...јас многу одамна ја инсталирав и не памтам како одеше процесот само знам дека нема никаква комплицираност!го симнав од нет и ми вика мапа да симнам од копјутер или директно на мобилен ја одбрав само македонија и ми вика 11 мб? кази како сто се инсталира?
Незнам бе брат ако имаш таму понуда да ја инсталираш нашата мапа,инсталирај ја друга процедура нема,едино прочепкај низ програмот да не тие нешто не штиклирано или што ти ја знам...јас многу одамна ја инсталирав и не памтам како одеше процесот само знам дека нема никаква комплицираност!
Уопште не ни пробувај...поарно дај си 200-300 ден кај Некро у мобилара нека ти го среди...ако уопште се нафати...инаку сам никако чим си почетник!E сега ај кажете како да го рутирам Т-mobile Pulse на андроид 2.1 ми е сега така го купив ама нај што ме нервира е што неможам да инсталирам апликации на мемориска картица и совет ако е комлицирано да не чепкам оти немам многу искуство со тоа.поздрав
Брат интернетов ми е у минус...незнам што е работава одвај ми ја отвори странава за да ти пишам...а камо ли да аплоадирам...побарај на официјалната страна на мапдроид дали ги имаат мапите одделно за симнување!а можеш да ми ја ставиш мапата од макеодниај овде да ја симнам јас?
Уопште не ни пробувај...поарно дај си 200-300 ден кај Некро у мобилара нека ти го среди...ако уопште се нафати...инаку сам никако чим си почетник!
Брат интернетов ми е у минус...незнам што е работава одвај ми ја отвори странава за да ти пишам...а камо ли да аплоадирам...побарај на официјалната страна на мапдроид дали ги имаат мапите одделно за симнување!