Прекинат натпреварот меѓу Србија и Италија

• Креатор на темата Креатор на темата Mussolini
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Мене се уште не ми е јасно,како можеле да внесат бакли,димни, па и специјални ножици на таков голем натпревар!! Ја на градски неможам упаљач да внесам не па нешто поголемо,во секој случај ова е однапред испланирано и некој стои зад ова!!! А тој Иван(воџата на Делије) мора да има јак грб чим прави вакво нешто,некој пиша претходно демек сеа во затвор ке го јаде од шип....... !! Хаха,не ме смејте зад него стои голема мафија ке искочи брзо од затвор а додека биде таму никој не му може ништо!

Нема да биде дисквалификувана! Ќе игра 5 мечеви дома без публика и 3 меча на гости пак на интернационални мечеви без навијачи. Плус ќе платат оштета ама како и да е скоро е недостижно второто место во група и борба за бараж. Ипак не се знае но секако во оваа ситуација предност и се дава на Словенија. Во иднина ако се случи нешто вакво тогаш може сојуз да заработи суспензија што би било катастрофално.

Миленко Неделковски да не ти е врската у UEFA ???
Како така само после еден ден ги знаеш санкциите за Србија ???

Сеа гледам еден клип на бе92 , и таму убаво се гледа дека Италијанциве имаат Албанско знаме и провоцираат .
Еве линк , и глеј те го вториот клип
http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.php?yyyy=2010&mm=10&dd=13&nav_id=465117

Kako sto rece srbinot od Italija (koj e interista btw), eden drug navivac (albanec sigurno) izvadil dve znaminja, albansko i italiansko. Mu otisle srbive mu go zele i go zapalile.

Sto naucivme od ova? (ama realno site da odgovarame)

Koj go bara - ke go najde!

1. Ligusot so znaminjata, koj ne e sposoben znam vo race da drze.
2. Bolnive koi skokaa kako majmuni i koi jadoa od policijata za cel zivot.

Za nekoi pak shipitarite se Albanci, srbite se srbi. Ama retko gledate realno, Syn ti se cudam... im se voshituvas da budalive, si trebal muda da imas... wow druze. I dosta mesate politiki tuka, site vidovme sto se sluci, i ne se cudejte vie kako prvo i osnovno osven vo "Gradski" da gledate Vardar - Rabotnicki/Pelister nikade, NIKADE ne ste bile, ne znaete kako e da se patuva so 10-20 avtobusi organizirano site navivaci, taka da nikogas nema da znaete kako gi svercuvale rabotite vnatre. I jas sea na 15 godisnik da mu recam deka mozam da ebam 3 saati, ke me smeta za mrdnat. I dosta veke sekoja tema na nacionalna baza... moderadorite (ako gi ima) sto pravat? Citajte gi postovite za toa i ste staveni kako moderatori a ne za da se falite na skolo deka na kajgana ste bile moderator. Tolku od mene na temava.

^ Не не, ја мислев имало ултрас тепање, штотуку дојдов од стадион ( Македонија - Русија ) па мислев тоа било целава фрка па реков конечно и нешто вакво да бидне, после тек укапирав колку е исценирано ова и договорено денови уназад ...
Иначе пак ке кажам, пресметка меѓу фанови поштуем, ке се излупаат мушки и тоа е тоа, али ова благе везе нема и со тие пропратни фудбалски елементи, нит со фудбалов ко спорт.

п.с. А за мудата, ебаго, како и да ја вртиш, ги имаат, ретко кој иде у друга држава и се однесуе анархистички, мада они го искористија истиов луксуз ради пасивноста на џандарите, иначе од старт да ги изолираа уз превземање на секоја можна превентивна мерка ке беа мирни т.е., ке имаше пак инциденти али не до тој степен за да 1 меч биде прекинат.

Миленко Неделковски да не ти е врската у UEFA ???
Како така само после еден ден ги знаеш санкциите за Србија ???

Сеа гледам еден клип на бе92 , и таму убаво се гледа дека Италијанциве имаат Албанско знаме и провоцираат .
Еве линк , и глеј те го вториот клип
http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.php?yyyy=2010&mm=10&dd=13&nav_id=465117
Да да ,сега гледам некој ги провоцира со албанско и италјаснко знаме !!! Ова не го знаев,сепак имале и причина за палење на знамето потоа!!

Ако утакмицата беше во Сицилија, по друго ќе беше :)

Ете потврда дека пред да почне фрката имало извадено албанско знаме заедно со италијанско на трибините. Со ова не викам дека Делије не отишле да направат неред па и некоја однапред режирана ситуација ама како и да е на крајот имале некаков повод... Па може и тој со знамето бил режиран :)

Ќе си го попие свербија за ова, мераци мх мх мх

Abe sedi bre teska picondra se Italjante prvo skokat kuti kenguri ali ka ki gi opasis plakat kuti PICONDRI, oni i spancite naj teski ligusi uf cela evropa!
Kak so kaza SJE lani BBB im gostuvaa uf Milano sokrsija se i nakrajta samo od Policija go jadea kuti Srbite vo voa slucaj!

Ако беше во Милано/Рим да видиш што ќе беше,е дури тогаш ќе си го видеа Господа сврибне.
да да ако беше во рим или милано,овде немаа наредба да им влезат уште на трибина зс постоеше ризик да настрадаат првите специјалци што ке влезат во трибина(затоа сто мала беше вратата од терен за на трибина,така коментираа на италијанските тв,морале да влагаат по 2 у ред па 2 па 2...) иначе ке лезеа сите србиста на земја уште на трибина....да беше рим или милано тамо поголеми стадионите имаше да ги утепаат

...тие се момци кои сепак се доволно луди и храбри ЈАВНО да го изразат незадоволството на својот народ.......народов во Србија по се изгледа ќе се подели на проЕУ("доброто") и пропатриотски*("злото")...нешто како кај нас*

*или некој како што милува да ги нарече хулигани,националисти,радикалисти итн
Тоа се луге со пречки во развој, исфрустрирана стока, ако се накурчени од маките на нивниот народ никој не му е крив, и не треба на таков дивјачки начин да се бара правдината, и на другите народи околу нив му е преку к*р од срањето нивно во изминативе две децении, а ако се толку храбри и луди нека одат да си го ослободат косово, Италија и педерите немаат допирна точка со проблемите на нивниот народ...
па тоа ти е демократија нели,СЛОБОДНО изразување.....или можеби демократија е кога на некој нешто му одговара,а друго НЕ
Демократија е нешто кое очигледно не го разбираш...

да да ако беше во рим или милано,овде немаа наредба да им влезат уште на трибина зс постоеше ризик да настрадаат првите специјалци што ке влезат во трибина(затоа сто мала беше вратата од терен за на трибина,така коментираа на италијанските тв,морале да влагаат по 2 у ред па 2 па 2...) иначе ке лезеа сите србиста на земја уште на трибина....да беше рим или милано тамо поголеми стадионите имаше да ги утепаат

Da ama koj pak Dzandarte, a so e so tolko famoznite tifosi, molcat i gledat i ne smeaat da preparat !

Mometalno uf evropa najtvrdokorni se Francujste i Balkancite (Srbite, Hrvate, Grcte i ako moze da sa kaze Turcite)

I plus so tolko golema uka buka sa digna koa lani na utakmicta Olympiakos - Bordo (Liga na Sampioni) Gate 7 napravija pekol od bakli pa UEFA molcise sea mi trenirat strogoca! Treabse italjanskata policija da fleze da a isciste tribinta i da prodolze mecut ali izgleda na italija i odgovarse poveke da ne sa odigrae voa mec ili pickarsko osvojuvajne na 3 boda ! ITALIA=PICONDRI !

...тие се момци кои сепак се доволно луди и храбри ЈАВНО да го изразат незадоволството на својот народ.......народов во Србија по се изгледа ќе се подели на проЕУ("доброто") и пропатриотски*("злото")...нешто како кај нас*

*или некој како што милува да ги нарече хулигани,националисти,радикалисти итн

*А1=Б92
ДС=СДС
народот дефиниран како националистички против народ дефиниран како проевропски
политичари КОИ ПОД СЕКОЈА ЦЕНА САКААТ ВО ЕУ,Тадич и цел негов ешалон,Бранко и цел негов ешалон

едноставно многу има сличност меѓу Србија и Македонија........се што се случува е ПОЛИТИКА,но барем кај Србиве моментално се развиива ПРОТИВЕВРОПСКА сила која по се изгледа не сака да изгуби,додека кај нас ПРОЕВРОПЕЈЦИТЕ преовладуваат

Da ama koj pak Dzandarte, a so e so tolko famoznite tifosi, molcat i gledat i ne smeaat da preparat !

Mometalno uf evropa najtvrdokorni se Francujste i Balkancite (Srbite, Hrvate, Grcte i ako moze da sa kaze Turcite)

I plus so tolko golema uka buka sa digna koa lani na utakmicta Olympiakos - Bordo (Liga na Sampioni) Gate 7 napravija pekol od bakli pa UEFA molcise sea mi trenirat strogoca! Treabse italjanskata policija da fleze da a isciste tribinta i da prodolze mecut ali izgleda na italija i odgovarse poveke da ne sa odigrae voa mec ili pickarsko osvojuvajne na 3 boda ! ITALIA=PICONDRI !

Ххехе кога се србите натепани или победени секогаш е „пичкарско“ :icon_lol:
абе кој им е крив кога се заостанати!? си ги начекаа полицајците надвор и им удрија ќотек, Италија си доби 3 бода, Србија си попи казна, ретардите останаа без бубрези, и волкот сит и оФците на број :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom