cvetanovskiigor
›———————‹
- Член од
- 6 мај 2009
- Мислења
- 1.425
- Поени од реакции
- 57
А да го погледаше видеово пред да збориш !Што се не прави LSD то
зарем има идиоти кои веруваат во тоа што овој го збори?
свашта......
А да го погледаше видеово пред да збориш !Што се не прави LSD то
зарем има идиоти кои веруваат во тоа што овој го збори?
свашта......
го прегледав и кажав мое мислење, типот е на LSD ил некоја друга дрога дефинитивно, прдење у ваздух....А да го погледаше видеово пред да збориш !
За повеќето работи си во право ама медитацијата не е состојба на умот.не е вистина дека е така
второ ако има некој поразличен став од твојот незначи дена не е исправен и дека несмее да ти го каже тоа
трето, како можеш ти или било кој друг да ми кажеш на мене или било кој човек која е вистината за човечкото постоење?
тоа што ти си забегал по една а јас по друга филозофијан не ти дава ни тебе ни мене право да убедуваме луѓе за она што е а што не е вистина, туку да си искажеме став и свое видување на раборите, и ако неможеш да преболиш што некој не се согласува со тебе, искрено не ти е местото тука, без навреда.
ти фурај си што е за тебе прифатливо, јас она што е за мене, аали немој да ме убедуваш дека морам да мислам како тебе или ако не мислам така тогаш сум незнам што.
според Даникен, нсето знаење кое го имаме дадено ни е од вонземјани пред 5000 год и генетски модифицирани за да одговараме на нивните потреби за експлоатација, според библијата бог не створил и ни дал душа и свест, право на избор, и така натак
неможеш да тврдишдека си најпаметен и дека видеото е вистина, тое поглед за вистината гледано од агол на некој си, кој мене лично ми изгледа за глупост.
види медитацијата во сите источни филозофии е состојба на умот со која се креира состојба на самосугестија, веруваш во нешто дека е така по принцип на автосугестија, земаш одредена работа како појдовна точка дека е вистинито и продолжуваш да го развиваш тој систем со помош на разни вежви н адишење, проток на енергија (чи, ки, биоенергија, душа, како сакасш наречи го), и креираш илузии, од кои покасно се чувствуваш поубаво, поисполнето и тн...
сето тоа има сво предности и треба секој од нас да го практикува но никако да тврди дека е тоа некаква вистина или натприродна работа или скриена тајна...
сето тоа се сведува на ниво на подигање на самодоверба, смирување на нерви и т... но повторувам, не е тоа никаква вистина на постоењето или некаква тајна ....
хахахахахахаЗа повеќето работи си во право ама медитацијата не е состојба на умот.
Она е состојба без ум , или тотално пасивен "мртов" ум.
Не викам дека сум најпаметен , туку дека немам ич памет
Односно сум го надминал паметот .
Ок , верувања си се верувања , јас ти кажувам што сум доживеал.хахахахахаха
ти си знаеш што имаш и што си надминал...
само за медитацијата не се соглагуваме иако знам дека во различни кругови има различни верувања, но сепак од кој агол да гледаш, од кој и да тргнеш, на која школа и да и приопаѓаш, ппак н акрај како резултат не добиваш ништо повеќе од привремен мир, самодоверба и сугестија дека си досегнал некаков врв во трагањето по духовноста или вистината.
таа е различна за секој од нас, не е една и единствена, а тоа е само затоа што сите ние, самите по себе сме различни по капацитет, степен на свесност, убедување, карактер, спосоност за влијание над други или неспособност за потпаѓање на влијанија од страна... едноставно различни сме родени, и затоа јас сум за успивање на кучиња скитници, а ти против, ти мислиш дека со медитацијата одиш надвор од границите на умот, а јас мислам дека е се доа илузија од недостаток или презаситување на мозокот со кислотрод во зависност од начините на дишење и т.н.
затоа нема потреба да се убедуваме туку да си ги кажеме ставовите без осудување и напад кон соговорникот
:smir:
Мора мала корекција-ова е дезинформација!!И на крај не знам дали знаеш за мистикот што му дале ЛСД колку за слон а тој си седел со скрстени нозе и си се смешкал, сите очекувале да почни да трипа а тој муке немал, едноставно човекот одлучил ЛСД да нема влијание врз него.
Како не е состојба на умот когаЗа повеќето работи си во право ама медитацијата не е состојба на умот.
.
а медитирањето ти го губи паметот според ова??Она е состојба без ум , или тотално пасивен "мртов" ум.
Не викам дека сум најпаметен , туку дека немам ич памет
??????Односно сум го надминал паметот
Што мислиш дека треба да има ?Мора мала корекција-ова е дезинформација!!
Бучо на човек му немаат администрирано толкава доза,но затоа кога на Слонот му дале "колку за слон"(кг/0.мм) СЛОНОТ УМРЕЛ!!
--- надополнето ---
Како не е состојба на умот кога
а медитирањето ти го губи паметот според ова??
??????
И да е така-што има????
Нема ништо над паметот , потполна тишина е.Мислам дека не си над паметот,а ако е така пааа...ти кажи-ја прашав??
Со милион медитации се оди над паметот??
Не навредувај верник, зошто најголемите научници биле верници.А каква објективност и насоченост бараш од верник? Терал човекот физика додека можел, кога не можел да оди понатака, запрел и недокажаното го препишал на “голем интелигентен ум“. Човекот ЗАПРЕЛ. А тоа не е карактеристика на научник, туку на верник.
Паметот е алатка за да се познае доброто од лошото, духовноста што е дадена од Бог.Паметот е алатка наменета за осознавање на физичката реалност, а физичката реалност не е се што постои.