Ајде, ваљда никој не свати дека поентата на текстот не беше колку лош водител е Јофе и дали заслужвел ќотек или не. Битно сите се искењаја. Во цивилизирана држава никој немат право да му се заканит на новинар, макар и мајтап било на фејсбук. Не дека го гледам Јофе и дека го бранам, али се нафрливте сите ко муви на лајно.
А извини зошто па баш на новинар? Што, тој господ да не е?
И на мене не смее никој да ми се закани зошто ругам дебили кои имаат дебилни емисии, па што.Тоа си е мое мислење.Ако е за тоа тој колку прилози има давано кај што понижува некој граѓанин кој што ништо не му згрешил само кажува свое мислење, и пошто на него не му се свиѓало тоа мислење тој лупета глупости ко баба на пазар. И што праиме сега?
Не се однесува само за на јофе емисијата ова.
Не оправдувам закана за физичка повреда но што па толку на новинарите им давате на значење. И тие работат за некого исто како што и оние работници работат во некоја фабрика, и таа фирма во која работат треба да подлежи на инспекции и проверки за правилно работење исто како што и на некој му ја проверуваат трафиката, дуќанот за тексил, сендвичарата и сл.
Итие и другите по мене се исти и имаат исти права.
Ако со закон е различно од ова што јас го пишувам тогаш јас не се согласувам со законот, затоа што тоа не е во ред.