Пинк 15 - Македонија

Jimmy

Организатор
Член од
26 мај 2006
Мислења
927
Поени од реакции
312
Истата вест ја има објавено и овој интернет портал:
http://www.tocka.com.mk/index12.php?ID=24277

Најверојатно е точна веста, ако е така за мене е загуба на една доста добра тв, која дели од другите нови национални тв по квалитет на програма, визуелен изглед, спорт....

Член од
16 август 2008
Мислења
3.293
Поени од реакции
637
ТВ Пинк ја купи Алфа. Овој чаршиски муабет се потврди. Информацијата е точна. Но по продажбата на телевизијата, почнаа чаршиските муабети околу тоа, кој се ќе влезе во ТВ Алфа. Последните гласини се дека уредниците во ТВ Сител и дневниот весник Вечер, Драган Павловиќ Латас и Ивона Талевска ќе бидат новите уредници во ТВ Алфа.
Се зборува дека ќе има многу измени во телевизијата, а една од измените се однесува на промената на програмскиот директор. На местото на Љубомир Николовски ќе бил поставен Бојан Јовановски, контравезниот шоумен познат како Боки 13. Бојан во јуни годинава најави дека од септември стартува со шоу на телевизија “Пинк“, во рамките на “Гранд продукција“. Но тоа не се случи. Според чаршиските муабети, токму влегувањето на ТВ Пинк во Македонија, односно купувањето на ТВ Алфа е причината поради која не започна емисијата на Бојан. Соработката со ТВ Пинк наместо водителско место му донесе повисока функција.

http://www.kirilica.com.mk/vest.asp?id=59387

http://www.facebook.com/sharer.php?u=http%3A%2F%2Fwww.kirilica.com.mk%2Fvest.asp%3Fid%3D59387&t=%D0%9B%D0%B0%D1%82%D0%B0%D1%81%20%D0%B3%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D0%B5%D0%BD%20%D1%83%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B8%D0%BA%20%D0%B2%D0%BE%20%D0%A2%D0%92%20%D0%90%D0%BB%D1%84%D0%B0%3F%21%20%7C%20%D0%92%D0%95%D0%A1%D0%A2%D0%98%20-%20kirilica.com.mk&src=sp

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.963
Поени од реакции
8.308
офф офф офф !! Боки 13 и директор ка баба ми што се разбира од копјутери:uvo:

--- надополнето ---

Сопственикот на „Пинк“, Жељко Митровиќ, ќе биде стопроцентен сопственик на телевизијата, зад која стоеше бизнисменот Штерјо Наков

Српската телевизија „Пинк“ ја купи скопската телевизија „Алфа“ по преговорите што деновиве се водеа меѓу сопствениците на овие медиуми, а финишираа прексиноќа, неофицијално дознава „Дневник“. Една од најмладите македонски телевизии, која стартува пред околу две години со оригинален и сериозен уредувачки програмски концепт, досегашното име ќе го задржи до четврток, по што ќе има ново име - или „Пинк Алфа“ или „Пинк Македонија“. Сопственикот на „Пинк“, Жељко Митровиќ, ќе биде стопроцентен сопственик на телевизијата, зад која стоеше бизнисменот Штерјо Наков чија деловна кариера е врзана за „Фершпед“. Наков вчера беше недостапен за да ја потврди или демантира веста за продажбата.

Според сознанијата, новите сопственици најавиле дека забавниот дел ќе биде продуциран од телевизијата „Пинк“, која својот имиџ го изгради со продукција и емитување, главно, забавни содржини.

Новите газди вчера не открија дали ќе извршат кадровски промени во телевизијата. Според неофицијални информации, за местото главен и одговорен уредник во комбинација била Ивона Талевска, актуелен заменик-главен и одговорен уредник на весникот „Вечер“, блиска со актуелната владина коалиција. Талевска вчера изјави дека се' уште не може да даде конкретен одговор на тоа прашање.

- Имам отворена понуда од „Алфа“ и од уште една телевизија, но се' уште не сум донела одлука - изјави Талевска.

Меѓутоа, извори од телевизијата посочуваат дека им било пренесено оти новиот сопственик не најавил промени во уредувачкиот тим.

Бизнисменот Наков остана недостапен и да објасни кои му биле мотивите да ја продаде телевизијата, која се емитува на целата територија на земјава преку сателитска концесија. Упатените во овој бизнис истакнуваат дека причините треба да се бараат во судскиот процес што го водел државното Јавно правобранителство за да се поништи приватизацијата на „Фершпед“. Во правобранителството не можеше да се добие потврда на неофицијалната вест дека првостепениот суд донел одлука за поништување на приватизацијата.

РТВ „Пинк“ е водечка комерцијална ТВ-станица во Србија, која емитува компилација на домашни и странски филмови, драми и латински ТВ-новели, како и музички емисии во домашна продукција.

http://www.dnevnik.com.mk/?ItemID=F966A21AF28C4844A1170946E77759F3

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
Да ја бришам значи алфа уште сега .. доста ми се 2 пинка што ги имам,сега па и овој :pov: Неможам знакот да им го гледам

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.963
Поени од реакции
8.308
абе ако нека почне немам против ама Латас ако ги води вестите ќе се упропасти телевизија он ќе кажува на вестите него како му одговара
А Боки ако е директор а тоа не така лесна работа за еден човек како него без добри познавања од таа работа има да биде кисело-весело :tapp:

P

PewDiePie

Гостин
Кај мрда Латас од Сител бе што ви е на вас.

Еј у пм,баш фина телевизија беше а сега ќе ја посерат,цццц ФАК!

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.963
Поени од реакции
8.308
вака може да пишуваме до утре ,ај да почекаме да почне кај нас Пинк па тогаш да коментираме:wink:

Член од
14 октомври 2009
Мислења
78
Поени од реакции
10
од каде ти е информацијава
mnogu podobro ke bese da ja snema taa K-15 i taka i taka bese bez veze televizija, ama za alfa zal e da se prodade i bese super televizija i mozam da recam najdobra vo makedonija, tehnicki mnogu jaka i studiski, duri i pocna da emituva na 16:9 format, i pred godina dena kazaa samite deka spremni se da emituvaat i vo najvisoka rezolucija HD, ama eve sto se sluci, ke zgasne najjakata televizija vo makedonija, sram golem sram, navistina e zal da se prodavaat vakvi jaki televizii,ocekuvav najmnogu od alfa veruvajte ama eve sto se sluci, sram za sterjo nakov.

http://www.tvpaket.com.mk/index.php?option=com_content&view=article&id=4708:2010-11-05-17-23-50&catid=70:2010-03-31-05-46-38&Itemid=110

Стартуваме на 12 11 2010 во 00:00 часот на фрекфенцијата на Алфа телевизија
ќе понудиме доста холивутски филмови исто така добри ситком серии ,Гранд Ѕвездите нема да одат со почетокот на телевизијата бидејќи се прави преводот за нив а ќе се емитуваат еднаш неделно во Недела (реприза од Пинк Србија)

а тоа кој ќе биде дел од нашата екипа сеуште преговараме со водители ,новинари и др

Поздрав Пинк тв

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.963
Поени од реакции
8.308
mnogu podobro ke bese da ja snema taa K-15 i taka i taka bese bez veze televizija, ama za alfa zal e da se prodade i bese super televizija i mozam da recam najdobra vo makedonija, tehnicki mnogu jaka i studiski, duri i pocna da emituva na 16:9 format, i pred godina dena kazaa samite deka spremni se da emituvaat i vo najvisoka rezolucija HD, ama eve sto se sluci, ke zgasne najjakata televizija vo makedonija, sram golem sram, navistina e zal da se prodavaat vakvi jaki televizii,ocekuvav najmnogu od alfa veruvajte ama eve sto se sluci, sram za sterjo nakov.

http://www.tvpaket.com.mk/index.php?option=com_content&view=article&id=4708:2010-11-05-17-23-50&catid=70:2010-03-31-05-46-38&Itemid=110
Стартуваме на 12 11 2010 во 00:00 часот на фрекфенцијата на Алфа телевизија
ќе понудиме доста холивутски филмови исто така добри ситком серии ,Гранд Ѕвездите нема да одат со почетокот на телевизијата бидејќи се прави преводот за нив а ќе се емитуваат еднаш неделно во Недела (реприза од Пинк Србија)

а тоа кој ќе биде дел од нашата екипа сеуште преговараме со водители ,новинари и др

Поздрав Пинк тв
ахаа :pos2::pos2::pos2: абе ова некој се зеза нема шанси Пинк да го пишале пошо они прво би го кажале тоа официјално по весници и други медиуми а не по коментари да го пишуваат

Член од
14 октомври 2009
Мислења
78
Поени од реакции
10
mozno e i ova sto vikas ti, i jas ne veruvam u ova ama samo sakav ti kazam od kaj e taa informacija bidejki si prasal pogore :)

vistina nevistina glavno alfa ke bide minato

Член од
16 август 2008
Мислења
3.293
Поени од реакции
637
ахаа :pos2::pos2::pos2: абе ова некој се зеза нема шанси Пинк да го пишале пошо они прво би го кажале тоа официјално по весници и други медиуми а не по коментари да го пишуваат
Значи ти ни сам не си ги читаш текстовите што ги постираш.
Еве извадок од „Дневник“ што си го поставил погоре:

Една од најмладите македонски телевизии, која стартува пред околу две години со оригинален и сериозен уредувачки програмски концепт, досегашното име ќе го задржи до четврток, по што ќе има ново име - или „Пинк Алфа“ или „Пинк Македонија“.

Шмекерот

Еден и единствен
Член од
24 мај 2008
Мислења
1.767
Поени од реакции
384
Баш си имаше свој шмек Алфа ТВ!
Штерјо лапнал пара голема излеа!

Kajgana Shop

На врв Bottom