Фан Клуб: Јувентус

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
отиде пласманот за ЛШ в година-со тоа и главните засилувања како и серизен тренер-следува тежок период......

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
За доброто на тимот се надевам дека Буфон нема да брани идната недела. Уште од кога се врати (надвор од форумов) го дрвам дека Сторари е моментално (да не бидам премногу груб) во подобра форма од Буфон.
Покрај него, човекот што најмалку требаше да згреши денес беше Киелини. Првиот гол иде на негова глава, затоа што он аматерски каснеше при офсајдот.

На ваков начин само се одалечуваат од ЛШ местата. Нема оправдувања за ваквиот резултат. Целиот тим мечот го почна катастрофално и покрај тоа што цела недела го убедуваа светот дека овој натпревар мега важен. После натпреварот било каков коментар на било кој од клубот е бламирање пред цел светски аудиториум.
Less talk, more action?

Натпреварот со Болоња наредната недела уште по важен од овој. Палермо загуби, Рома исто, Удинезе бод, а Лацио победи. Во случај да победевме денеска тогаш максимално ке ги искористевме овие резултати и ке останевме само ние со Лацио во борбата за 4 место. Вака Лацио оди на добри 7 бода пред нас.
Уште од наредната недела мораат да почнат да ја намалуваат разликата ако не сакаат да испуштаат драгоцени ЛШ поени.
Шансите за настап идната година таму теоретски им се некаде 15ина%.

Според мене - 0.00002%
ШО РЕЧЕ ЗА БУФОН БЕ?

СЕКОЈ ДРУГ ГОЛМАН ОНДЕ ЌЕ СИ ПРИМЕШЕ ГОЛ И НЕМАШЕ НИКОЈ ДА ПЛУКА ПО НЕГО ОТИ НЕ БИЛА НЕГОВА ВИНА.
БУФОН СЕ ЖРТВУВАШЕ ЗА ДА НЕ ПРИМИ ГОЛ ТИМОТ ОТИ ПОАРНО ДА ИГРАШ СО ЧОЕК ПОМАЛКУ ОТКОЛКУ СО ПРИМЕН ГОЛ ВО ИТАЛИЈА И ПАРКИРАН ЦЕЛ ПРОТИВНИЧКИ ТИМ.
ОВА Е РАЗЛИКАТА ШО ЗНАЈ ДА ЈА НАПРАЈ БУФОН АМА ЕТЕ ДЕЛ НЕРИ Е МАЈСТОР ЗА ИЗМЕНИ.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.442
Поени од реакции
87.151
ШО РЕЧЕ ЗА БУФОН БЕ?

СЕКОЈ ДРУГ ГОЛМАН ОНДЕ ЌЕ СИ ПРИМЕШЕ ГОЛ И НЕМАШЕ НИКОЈ ДА ПЛУКА ПО НЕГО ОТИ НЕ БИЛА НЕГОВА ВИНА.
БУФОН СЕ ЖРТВУВАШЕ ЗА ДА НЕ ПРИМИ ГОЛ ТИМОТ ОТИ ПОАРНО ДА ИГРАШ СО ЧОЕК ПОМАЛКУ ОТКОЛКУ СО ПРИМЕН ГОЛ ВО ИТАЛИЈА И ПАРКИРАН ЦЕЛ ПРОТИВНИЧКИ ТИМ.
ОВА Е РАЗЛИКАТА ШО ЗНАЈ ДА ЈА НАПРАЈ БУФОН АМА ЕТЕ ДЕЛ НЕРИ Е МАЈСТОР ЗА ИЗМЕНИ.

Се сложувам со тебе подобро црвен да добие отколку тимот да прими гол

Mr. Mojo Risin'

Porka de Majorka
Член од
14 септември 2008
Мислења
3.507
Поени од реакции
4.383
^ и затоа после црвениот најдобро е да се примат 2 гола без напраена ниедна посериозна шанса.

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.237
Поени од реакции
8.135
До крајот има уште 12 кола а Јуве има 4 потешки меча: Милан, Наполи, Лацио и Рома. Мислам дека е изводливо да се фати последниот воз и да се освои тоа 4 место.

JUVE_Ultras

Ragazzo della piazza
Член од
22 септември 2010
Мислења
2.451
Поени од реакции
3.968
До крајот има уште 12 кола а Јуве има 4 потешки меча: Милан, Наполи, Лацио и Рома. Мислам дека е изводливо да се фати последниот воз и да се освои тоа 4 место.
Изводливо е,али ако играат вака како денес,ќе биде многу тешко :kesa:

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.042
Поени од реакции
6.070
Треба дома да направи 6-0-0, а на гости ќе се прифати 2-3 нерешени максимум,можеби и 1 пораз повеќе никако, ама тешко е тоа.
Да се запне мора, а колку, е тоа ќе видиме.

HULK

Black & White Fighter
Член од
12 август 2008
Мислења
1.897
Поени од реакции
1.212
Незнам колку е изводливо, останува да видиме дали ќе биде нешто од оваа сезона или ќе биде полоша од прошлата :)

С

сашенко

Гостин
Да ги тепаме тие 4 големи меча против тимовите околу нас е премногу битно

Vinnetou

Continium Transfunctioner
Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
Уште еден меч кој не го губиме поради квалитетот на противникот туку директно поради Дел Нери. Типов е чиста грешка на природата:nerv::nerv::nerv:. Прво го вади Красич, после тоа го остава дрвото Маркизио да одигра цел меч а гледа дека денес одигра за оценка - 10. Грешка до грешка...

Aаа другар морам да ти приговарам на ова. Маркизио денес беше најживиот играч во Јуве, истрча преку 20км! Погоре место Маркизио требало да напишеш - Аквилани. Тотално без мотив и желба за игра. Според мене го изигра најлошиот натпревар во последниве 5 години! Јас би го седнал на клупа некоја утакмица да се замисли, ама кога ќе ми текне која му е замената.... нека игра.

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.753
Поени од реакции
3.793
ШО РЕЧЕ ЗА БУФОН БЕ?

Очекував ваква реакција од некого. . .

Подобро е да примиме гол отколку да играме со играч помалку 80 мин. 1 гол се надокнадува. Класичен пример имаше попладнево кога не беше надокнаден 1 туку 3 гола. Од друга страна, играч помалку не можеме да надокнадиме. Ова е втор пат. Првиот беше против Парма (на домашен терен).

Се согласувам дека сакаше да помогне Буфон и да затвори голем простор, но неговото излегување од 16 метри не чинеше бодови. Од кога е вратен од повредата не можам да го прифатам ставот дека е подобар од Сторари. Напротив, стојам зад Сторари и потполно се согласувам со неговито фрустрирање поради тоа што е втор голман.

Ајде, не мора да стојам зад него на крај краева. Битен ми е Јувентус. Во моментов Сторари е во подобра форма од Буфон. Најбитно за клубот е да играат оние кои се во најдобра форма, односно оние кои што можат најмногу да допринесат да ги оствариме целите.

Vinnetou

Continium Transfunctioner
Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
^ Со огледа на периодот, мислам дека заеба денес Џиџи. Интервенираше повеќе инстиктивно и не знаеше дека е надвор од 16-ник. Кога го доби црвениот виде дека бил надвор. Како и да е подобро беше да се прими гол таму, отколку црвен па 80 минути со 9 во поле. Меѓутоа и покрај тоа не смееше да се изгуби утакмицава, дрва како Лече треба да се тепаат со 8 души во поле!

Крајниот исход од колово е -7 поени од ЛШ и 12 кола за играње.

Очекувам Удине да паѓа од 5-то место, а Лацио МОРА да се добие во меѓусебниот дуел! Има шанси.... минимални.

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
Дел Нери располага со речиси сите играчи по подолг период и требаше да се искористи тоа ! ова е Јувентус а не некој просечен клуб-реба да е свесен за тоа....оставка и продолжување со ново дете на клупата,стариов време е да замине...

Kajgana Shop

На врв Bottom