Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
^ Уште малце ќе почнеме и вицови за амаури да правиме :kesa::pos:

Иначе дали е официално веќе доагањето на Цвете или сеуште ќе тагуваме по него?

^ Уште малце ќе почнеме и вицови за амаури да правиме :kesa::pos:

Иначе дали е официално веќе доагањето на Цвете или сеуште ќе тагуваме по него?

Денеска изгледа ќе почнеме да плачиме.Подгответе ги марамчињата

Благодариме на информацијата,моето марамче е спремно :)

Инаку за утакмицата ќе кажам само дека капитенот повторно даде прекрасен гол,само не беше фаулиран од Донато,играчот кој ни го даде голот во првиот натпревар.Беше фаулиран ама во претходната ситуација,кога капитенот ја шутна над гол.Ама Донато е супер и се реваншираше голот од прво коло,му намести на Аквилани за вториот гол :).А да и тоа.Дечкото,Рудолф вети и си го одржа ветувањето.Можеби треба да го купиме,барем ќе си кажува пред утакмица дали ќе дава гол или не :).А не како Амаури.20+ ќе дадел и остана на тие 2 со Шамрок (ако му се рачунаат тие) колку што паметам јас :smir:

Се нервирам никаде нема информации за Флорес што бидна работава.Ке се убијам ако го донесат стварно.Дај нека притиснат таму за фабиано подобро кога веќе се троши пари нека ги дадат за квалитет

помирете се дека Флорес е реалноста.....се проба со Тони-неуспешно,се повреди уште вториот натпревар,кога купуваш стар играч треба да знаеш дека ќе има такви последици....пари нема-нема ни да има ѕвезди во тимот-колку пари-толку музика

Вака, кога решиле веќе да го купуваат, треба дечкото да добие поддршка од навивачите. И порано се случувало Јуве да купува facepalm играчи па испаѓале светска класа. Не викам дека сега е момент за такви трансфери, но кога веќе е купен играчот мора да добие поддршка за да има шанса да успее. Крајно погрешно ќе биде ако биде исвиркуван и плукан од сопствените (нови) навивачи.
Токму така.Играчот мора да добие поддршка од трибините за да го даде својот максимум.

Според Тутоспорт, после натпреварот со Бари, имало средба Марота-Ањели,на која средба се одлучило Момо Сисоко да не биде продаден после одличниот натпревар од страна на Момо.

Се прашувам од каде ќе најде Јуве на крајот на сезоната пари за да го задржи годинешниов состав имајќи предвид дека 80% од играчите ни се позајмени. Според мене ќе треба да се одвојат минимум 50 милиони ако не и повеќе за Кваљарела, Пепе, Флоро, Мота, Траоре, Аквилани, Соренсен. Доколку пак не се задржи составот и некои од овие бидат вратени во нивните клубови, повторно ќе немаме никаква основа и повторно ќе се позајмуваат нови играчи на кои ќе им треба време да се вклопат во новата средина и така ќе се вртиме во круг до бескрај. Ако пак управата се реши да ги задржи овие, тогаш од каде ќе најде пари за нови засилувања затоа што на сите ни е јасно дека овој состав е добар но е далеку од одличен. Доколку следна сезона немаме проблем со повредите овој состав повторно би се борел за првите 4 позиции на табелата ама за титула, тешко. Мислам дека ниеден навивач на Јувентус не би се согласил и наредната година Јуве да биде само конкурент за ЛШ:toe:

Браво за Момо вчера само немој да остане само на една утакмица ваква и после по старо треба некои де се огледаат на него :) цветко сигурно ќе биде подобар од Амаури така да нека дое чоекот...

All Amauri goals for Juventus 2008 - 2009,Тоа е тоа нема нов клип изгледа од 2009 ако има нека ме извести некој да не излегол некој хајлајтс од пријателски и од тренинг на амаури.Идам Amauri Goals 2010 нема такво нешто :(

ako imate primeteno mislam deka amauri sea tr4ka kako PATKA a i kosata koo na samara mu e, za toa ne znae da igra, a gledajte na klipov kolku podobar e :D

Се прашувам од каде ќе најде Јуве на крајот на сезоната пари за да го задржи годинешниов состав имајќи предвид дека 80% од играчите ни се позајмени. Според мене ќе треба да се одвојат минимум 50 милиони ако не и повеќе за Кваљарела, Пепе, Флоро, Мота, Траоре, Аквилани, Соренсен. Доколку пак не се задржи составот и некои од овие бидат вратени во нивните клубови, повторно ќе немаме никаква основа и повторно ќе се позајмуваат нови играчи на кои ќе им треба време да се вклопат во новата средина и така ќе се вртиме во круг до бескрај. Ако пак управата се реши да ги задржи овие, тогаш од каде ќе најде пари за нови засилувања затоа што на сите ни е јасно дека овој состав е добар но е далеку од одличен. Доколку следна сезона немаме проблем со повредите овој состав повторно би се борел за првите 4 позиции на табелата ама за титула, тешко. Мислам дека ниеден навивач на Јувентус не би се согласил и наредната година Јуве да биде само конкурент за ЛШ:toe:

1.Откупот на Аквилани во клаузулата е 16 милиони евра на 3 годишни рати (Јуве ако го купи треба да оддели 5.3 милиони евра влето за да го купи Аквилани).
2.За Кваљарела, Јуве плати 3 милиони однапред, а останатата сума е 14 милиони евра на 3 годишни рати ( Јуве ако го купи Кваљарела ќе оддели само 4,6 милиони евра за Кваљарела наредното лето).
3.Соренсен е позајмен играч и Јуве ако сака да го ангажира тоа може да го стори се шпекулира со сума од 150.000 до 200.000 евра.
4.Пепе ќе го чини Јувентус 4 милиони евра.

Наредното лето Јуве за овие играчи (ако се реши да ги купи) треба да издвои само 12 милиони евра.

И Ањели и Марота изјавија дека оваа сезона главна цел ќе биде влез во ЛШ, и поставување здрав темел на тимот, а поголеми инвестиции и купување на Шампиони може да се очекува наредното лето.

Abe daj ostajte go Floro Flores ne go zadevajte :) inaceee ima neso u nego jas se nadevam deka ke potpise i ke dokaze deka e dostoen da izigra za juve i ke ne pozdravi so 2 gola protiv sampdoria :)

1.Откупот на Аквилани во клаузулата е 16 милиони евра на 3 годишни рати (Јуве ако го купи треба да оддели 5.3 милиони евра влето за да го купи Аквилани).
2.За Кваљарела, Јуве плати 3 милиони однапред, а останатата сума е 14 милиони евра на 3 годишни рати ( Јуве ако го купи Кваљарела ќе оддели само 4,6 милиони евра за Кваљарела наредното лето).
3.Соренсен е позајмен играч и Јуве ако сака да го ангажира тоа може да го стори се шпекулира со сума од 150.000 до 200.000 евра.
4.Пепе ќе го чини Јувентус 4 милиони евра.

Наредното лето Јуве за овие играчи (ако се реши да ги купи) треба да издвои само 12 милиони евра.

И Ањели и Марота изјавија дека оваа сезона главна цел ќе биде влез во ЛШ, и поставување здрав темел на тимот, а поголеми инвестиции и купување на Шампиони може да се очекува наредното лето.
Да бе, јас заборавив на ратите на Марота:pos2:. Незнам само како му прифатиле клубовите од кои ги земал играчите. Јас да сум газда на некој клуб би му се изнасмеал во фаца ако ми предложи нешто такво.

Да бе, јас заборавив на ратите на Марота:pos2:. Незнам само како му прифатиле клубовите од кои ги земал играчите. Јас да сум газда на некој клуб би му се изнасмеал во фаца ако ми предложи нешто такво.
неможе цело време на позајмици да се оди ако ги откупуваат сите на 3 години кај ќе им биде крајот уште старите нема да ги исплатат тогаш од кај пари за нови?Се надевам овој е последен преоден рок со позајмици тие се прават во Јануари за да пополнат дупки ако има а во Јули се купува!

такво е новото правило на уефа ! да се носат на рати играчите за да можат и помалите клубови да носат добри играчи или големи ...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom