Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Најверојатно и по сите најваи Касно за 0евра ќе примне во Интер.
Касано е еден од најдобрите напаѓачи во Сериа А,во секој тим би бил од голема корист.

Ако некој го знае добро Касано, тогаш тоа се Марота и Дел Нери,и тие најдобро знаат дали треба или не треба да го ангажираат Касано. Касано и пред да го ангажираат Диего, беше многу блиску до Јуве, и според неговите зборови и според зборовите на Алесио Секо кога изјави дека веќе се имал договорено со Касано,ама од повисокото раководство на Јуве не биле убедени дека Касано го има поправено неговиот карактер (најверојатно Липи),и Јуве не го ангажираше Касано.

Касано немаше направено никаков проблем во Сампдорија,а оваа година успеа да го натера Претседателот на Сампдорија Гароне да му го раскини договорот,и да се откажи од најмалку 17 милиони евра кои би ги добил ако го продаде Антонио.

Касано е еден од најдобрите напаѓачи во Сериа А,во секој тим би бил од голема корист.

Ако некој го знае добро Касано, тогаш тоа се Марота и Дел Нери,и тие најдобро знаат дали треба или не треба да го ангажираат Касано. Касано и пред да го ангажираат Диего, беше многу блиску до Јуве, и според неговите зборови и според зборовите на Алесио Секо кога изјави дека веќе се имал договорено со Касано,ама од повисокото раководство на Јуве не биле убедени дека Касано го има поправено неговиот карактер (најверојатно Липи),и Јуве не го ангажираше Касано.

Касано немаше направено никаков проблем во Сампдорија,а оваа година успеа да го натера Претседателот на Сампдорија Гароне да му го раскини договорот,и да се откажи од најмалку 17 милиони евра кои би ги добил ако го продаде Антонио.

Навистина Касно е еден од најдобрите напаѓачи во Сериа А али со неговиот карактер тој се уништува самиот себе, ДелНери и Марота неколку пати изијавија дека за Касано нема место во Јувентус и јас од таквите изјави бев зачуден тргнувајќи од фактот дека тој стои добро со нив се си мислев дека Касно ќе дојди во Јуве.
Да дојди Касно во Јуве нема да не кошта ништо 0 евра, што значи во Јануари не мора да трошиме пари за да носиме напаѓач на позајмица, налето ќе се отвори Можноста да се купи Џеко и тие двајца да го предводат нападот а Амаури и Јакинта да се продадат, Кваљарела и Алекс би биле како одлична замена за овие двајца.

Навистина Касно е еден од најдобрите напаѓачи во Сериа А али со неговиот карактер тој се уништува самиот себе, ДелНери и Марота неколку пати изијавија дека за Касано нема место во Јувентус и јас од таквите изјави бев зачуден тргнувајќи од фактот дека тој стои добро со нив се си мислев дека Касно ќе дојди во Јуве.
Да дојди Касно во Јуве нема да не кошта ништо 0 евра, што значи во Јануари не мора да трошиме пари за да носиме напаѓач на позајмица, налето ќе се отвори Можноста да се купи Џеко и тие двајца да го предводат нападот а Амаури и Јакинта да се продадат, Кваљарела и Алекс би биле како одлична замена за овие двајца.
Марота одлично го познава Касано, и тој најдобро знае дали Касано му е потребен на Јувентус или не. Касано е одличен фудбалер,но веројатно Претседателот на Сампдорија, Гароне има многу добра причина што свесно се откажува од минимум 17 милиони евра што би ги добил за Касано, а му го раскинува договорот. Гароне изјави дека Дел Нери го предупредил уште кога бил во Сампдорија за Касано, и на крајот бил во право.На стартот од сезоната Касано се скара со Паломбо (Капитенот на Сампдорија) и заради тоа на 2 натпревари не беше повикан,а после караницата со Гароне,не беше повикан ниту од Прандели во Италијанската репрезентација.

Јуве после минатата катастрофална сезона,сезонава како тим функционира одлично,а Касано во Рома и во Реал Мадрид беше проблематичен, а и оваа сезона во Сампдорија, и најверојатно Марота не сака да ризикува да го нарушува функционирањето на тимот поради Касано.

Може е и да е така но да види ме што ќе се случи до Јануари, или пак ќе има пресварт на настаните и Касно ќе го облече дресот ја Јуве.

Имаше изјава од некој (не ми текнува дали Дел Нери или Марота) дека причина што не се потпишува Касано е неговиот темперамент. Ако дојде постои шанса да прави проблеми и да ја наруши одличната атмосфера и тимски дух кој владее моментално и е главен мотор на Јувентус годинава!

Имаше изјава од некој (не ми текнува дали Дел Нери или Марота) дека причина што не се потпишува Касано е неговиот темперамент. Ако дојде постои шанса да прави проблеми и да ја наруши одличната атмосфера и тимски дух кој владее моментално и е главен мотор на Јувентус годинава!

Чим Марота и Дел Нери не одат по Касано иако е 0 евра у моментовтогаш дечкото не е у ред ептен!:)

http://www.juvebalkan.com/portal/index.php/novosti/tracevi/2652.html- Melo: Sretniji sam nego ikada, želim da ovdje ostanem zauvijek

И според мене Касано не ни е потребен, ако го земат може со една мала караница да расипе све што е досега градено. Моџи пред некој ден изјави дека Јуве со тимскиот дух и борбеност го надополнуваат неквалитетот на некои позиции.

--- надополнето ---

http://www.juvefans.info/portal/index.php?id=356 -Juve želi da dovede Gomeza u januaru

Не ни треба Амаури 2.

П.С Извинете за линковите ме зафркава нешо Операва.:)

неприкосновен е фудбалскиот талент на Касано,меѓутоа досега не успеал во голем клуб-зошто би му тргнало сега знаејќи го неговиот темперамент и сметката на банка???? дајте некое стабилно момче-рабивач,на местото на Амаури зимава и да се јуриша на Скудетото после неколку години пост.....

Според http://www.juvefans.info/portal/index.php?id=358 Ливерпул го бара назад Аквилани уште во јануари.

--- надополнето ---

Немој вакви изјави и лани вака викаа сите па се виде кај завршија нека покажат на терен !

И јас така викам подобро на терен нека покажат, па скудетото ќе си дојде само по себе..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom