ti sto mislis sto sme?Чекај дали вие "атеисти" сте уствари муслимани? - el_kewser , [URL="http://forum.kajgana.member.php?43447-%D0%BC%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D0%BC"]монотеизам[/URL]
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
ti sto mislis sto sme?Чекај дали вие "атеисти" сте уствари муслимани? - el_kewser , [URL="http://forum.kajgana.member.php?43447-%D0%BC%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D0%BC"]монотеизам[/URL]
Тоа не е никаков доказ дека Исус е пророк. Туку забелешка на некоја жена. Каде виде дека Исус и потврдил дека е пророк ? Никаде. Ова ти е чисто пукање со ќорци.
ti sto mislis sto sme?
Е како не е доказ, да бил нешто друго ќе му се обратила така, а зошто пак Исус не негирал, туку молчењето секогаш значи потврда?
И не пукам со ќорци туку алудирам на тоа што е очигледно пишано, напротив пукање со ќорци е слепо да се тврди дека Исус бил “бог“ бидејќи баш тоа воопшто никаде не е спомнато во Библијата!?
i zosto kalipso isus e narecen bog ili sin na boga?i
do doaganjeto na isus veruvanjeto vo trojstvoto ne postoeelo ,, e kako lugeto pred isuss ke bidat spaseni oti onie ne veruvale vo trojsvo na primer evreitee ja odbivat taa dogma vo trojstvooto.mene me interesiraa
zosto mojsej ne go dokazal toaa jasno i glasno
i kade isius veli jas sum bog i mene da mi veruvatee .
ili jas sum sin na bogaa
dali isus tvrdel deka ima bozestveno potelo,t.e ednakov so boga?
На Евреите кои живееле пред Христос ќе им се суди по тој закон, за кој и знаеле. А оние кои по Исусовото доаѓање и воскреснување не поверуваат во него...жалам, ама....
А, дека Исус е еднаков со Бога, точно е. Еве читај :„Јован: 14:8 Филип Му рече: „Господи, покажи ни Го Таткото, и доста ние.”
14:9 Исус му рече: „Толку време Сум со вас и не Ме позна, Филипе? Кој Ме видел Мене, Го видел и Таткото; тогаш како велиш ти: ‘Покажи ни Го Таткото!“
Тука за Таткото се мисли на Бог Отецот, нели ?
П.С. Докази за тоа имаш во целата Библија.
монотеизам е copy paste, нема да ви одговара на прашања![]()
Баш така. Али не знам дали вреди да се одговора на прашања кои е страмота да ги читаш а непак да одговораш.
Па и во библијата никаде не пишува дека е од Бог од Создателот, значи не е!