Несогласувањата во Библијата

Тоа не е никаков доказ дека Исус е пророк. Туку забелешка на некоја жена. Каде виде дека Исус и потврдил дека е пророк ? Никаде. Ова ти е чисто пукање со ќорци.

Е како не е доказ, да бил нешто друго ќе му се обратила така, а зошто пак Исус не негирал, туку молчењето секогаш значи потврда?

И не пукам со ќорци туку алудирам на тоа што е очигледно пишано, напротив пукање со ќорци е слепо да се тврди дека Исус бил “бог“ бидејќи баш тоа воопшто никаде не е спомнато во Библијата!?

Е како не е доказ, да бил нешто друго ќе му се обратила така, а зошто пак Исус не негирал, туку молчењето секогаш значи потврда?

И не пукам со ќорци туку алудирам на тоа што е очигледно пишано, напротив пукање со ќорци е слепо да се тврди дека Исус бил “бог“ бидејќи баш тоа воопшто никаде не е спомнато во Библијата!?

Исус е Господ, Син Божји, второ лице од Светата Троица (Бог Синот, Словото, Логосот, Смислодавателот на се') за тоа имаш милион докази во Библијата, нема да ти ги набројувам и постирам сите.
Доволно ти е ова: „ Во почеток беше Словото, и Словото беше во Бога, и Словото беше Бог “ (Јован 1,1). Ова објаснува се', само некој едноставно не сака да разбере, тоа ти е.

i zosto kalipso isus e narecen bog ili sin na boga?i
do doaganjeto na isus veruvanjeto vo trojstvoto ne postoeelo ,, e kako lugeto pred isuss ke bidat spaseni oti onie ne veruvale vo trojsvo na primer evreitee ja odbivat taa dogma vo trojstvooto.mene me interesiraa
zosto mojsej ne go dokazal toaa jasno i glasno
i kade isius veli jas sum bog i mene da mi veruvatee .
ili jas sum sin na bogaa
dali isus tvrdel deka ima bozestveno potelo,t.e ednakov so boga?

i zosto kalipso isus e narecen bog ili sin na boga?i
do doaganjeto na isus veruvanjeto vo trojstvoto ne postoeelo ,, e kako lugeto pred isuss ke bidat spaseni oti onie ne veruvale vo trojsvo na primer evreitee ja odbivat taa dogma vo trojstvooto.mene me interesiraa
zosto mojsej ne go dokazal toaa jasno i glasno
i kade isius veli jas sum bog i mene da mi veruvatee .
ili jas sum sin na bogaa
dali isus tvrdel deka ima bozestveno potelo,t.e ednakov so boga?

На Евреите кои живееле пред Христос ќе им се суди по тој закон, за кој и знаеле. А оние кои по Исусовото доаѓање и воскреснување не поверуваат во него...жалам, ама....

А, дека Исус е еднаков со Бога, точно е. Еве читај :„Јован: 14:8 Филип Му рече: „Господи, покажи ни Го Таткото, и доста ние.”
14:9 Исус му рече: „Толку време Сум со вас и не Ме позна, Филипе? Кој Ме видел Мене, Го видел и Таткото; тогаш како велиш ти: ‘Покажи ни Го Таткото!“

Тука за Таткото се мисли на Бог Отецот, нели ?
П.С. Докази за тоа имаш во целата Библија.

zosto stariot zavet ni govori deka bog e eden i edinstven koj nema sopruga nitu dete?
evee nekolku bibliski tekstovi;
3 Не ќе имаш никакви други богови покрај Мене. izles20-3
4 Не ќе си правиш врезан лик, ниту некаква слика на она што е горе во небото, или долу на земјата, или во водата под земја. izles 20-4
5 Не Не правете покрај Мене идол од сребро, ниту правете си идол од злато
ќе им се поклонуваш ниту ќе им служиш, зашто Јас, Господ, твојот Бог, Сум ревнив Бог. Ја посетувам неправдата на татковците - на оние кои Ме мразат - на децата до третото и четвртото поколение,
Зашто не смееш да се клањаш на друг бог. Па Господ - името Му е Ревнител - Бог е ревнив. 34-14
„Не прави си леани богови!”
so ovie zborovii strogo se zabranuvaa obozavanjeto na drug bog osven ediniot .

Господ ви зборуваше вам од средината на огнот; вие го чувте гласот на зборовите, но не видовте образ, а само глас.

13 Ви го објави Својот завет и ви наложи да ги вршите - Десетте заповеди, што ги напиша на две камени плочи.
14 А мене Господ ми нареди да ве поучам на законите и уредбите што ќе ги вршите во земјата во која одите да ја владеете.” 15 „Внимавајте добро! Во оној ден кога Господ, вашиот Бог, ви зборуваше пред огнот на Хорив, не видовте никаков лик
ovde jasno see kazuva deka na boga nisto ne nalikuva, deka na boga nikoj nikogas ne go videl toa go pisuva i vo noviot zavet timotej6-1-16
Кого никој од луѓето не Го видел ниту може да Го види .i vo jovan1-18,Бога никој никогаш не Го видел; potoa prdolozuva dodadena verziha edinirodeniot sin i.t.n
od ovie stihovi mozeme da zaklucime deka nema nisto stoe e slicno na bogadeka e nevozmozno da se vidi na ovoj svet i deka onoj koj vo sebe sodrzi covecka dimenzija nikako ne moze da bide bog.

--- надополнето ---

На Евреите кои живееле пред Христос ќе им се суди по тој закон, за кој и знаеле. А оние кои по Исусовото доаѓање и воскреснување не поверуваат во него...жалам, ама....

А, дека Исус е еднаков со Бога, точно е. Еве читај :„Јован: 14:8 Филип Му рече: „Господи, покажи ни Го Таткото, и доста ние.”
14:9 Исус му рече: „Толку време Сум со вас и не Ме позна, Филипе? Кој Ме видел Мене, Го видел и Таткото; тогаш како велиш ти: ‘Покажи ни Го Таткото!“

П.С. Докази за тоа имаш во целата Библија.

vidi priatelceee.

kako mozee da im se sudi spored toj zakon bog e eden i religijata t,e verata treba da bide ednaa,,, dali se razbirameee.
(so toaa veruvanje sto veruvate viee nareceno trojstvoo) ,, ako toaa e vistinaa togas i mojsej trebalo da ja zboruvaa taa vistinaa i da kaze zbor dva za trojstvoto ,, so toaa veruvanje fakticki nikoj ne dosol nitu eden verovesnik nema ,, toaa go nema vo torata ne se ni spomnuvaa kako e moznnooo ako e vistinaa znaci se rabotii za mnogu vaznoo veruvanjee del od bogaa , dali se razbirame.,,,
ako e vistina trojstvoto togas dali se slagatae deka i mojsej koje e praten od bogaa treba da go razjasni poimot trojstvo , ii isus da go razjasni ,, viee ednostavno veruvatee deka toaa e kluc za vasiot uspeh i spas , kako sto velis kalipso.i kako sto ti veruvas,,, i deka nekoj nema da bide spasen bes toa veruvanje, pa kakoe togas vozmozno site verovesnicii pred isus gi ima mnogu, da zaminale od ovoj svet bes da ja dostavat i objasnat taa veraa.

--- надополнето ---

П.С. Докази за тоа имаш во целата Библија.[/QUOTE]

kalipso treba da svatis deka gledanjeto vo isus ne isto kako da s e vidi bog,
da se vidi bog na ovoj svet spored vasiot govor i vo vasite poslanija e nevozmozno, da se vidi isus nee isto kako da se vidi bog, vie gledanjeto go komentrirate so soznanie da se soznae, isus vo telesen smisol, isto taka ne zanci soidenuvanje, tocno e vsusnost samo toa deka onoj koj gi videl delata sto gi pravel isus e isto kako da gi videl bozjite dela, bideiki tie se slucile po negova naredba i negova volja kako sto veli i samiot isus vo stih 5-30 koj ja potvrduva svojata covecnost i ja negira bozestvenosta. toj citat e ovoj-

Јас ништо не можам да правам Сам од Себе; како што слушам, така судам, и Мојот суд е праведен, зашто не ја барам Мојата волја, туку волјата на Оној, Кој Ме прати.

poveke nema sto da se komentiraa,, ednostavno nekoj ne saka da razberee.pa sekoj so svoeto veruvanje. pozdrav priatele.

Kako toa bog baral covecka zrtva odnosno baral od roditelot da go ubie sopstveniot sin pa potoa BOG se PREDOMISLIL i namesto so covecka dusa se zadovolil so govedo???

Баш така. Али не знам дали вреди да се одговора на прашања кои е страмота да ги читаш а непак да одговораш.

Точно. Би се сложил со ова.

Несогласувања секогаш имало и ќе има. Верниците се тие кои ја креваат прашината секогаш. :)

Па и во библијата никаде не пишува дека е од Бог од Создателот, значи не е! Кратко и јасно кажано. Нели Toecutter ??

Па и во библијата никаде не пишува дека е од Бог од Создателот, значи не е!

You missed the point...but nevermiiiiiiind my child...just be ready to repent...

Излез: 17:14
Тогаш Господ му рече на Мојсеја: „Запиши го ова во книгата за спомен, и врежи во Исусовите уши дека Јас ќе го избришам сосем споменот на Амаликците под небото!”

Излез: 24:7
Потоа ја зеде Книгата на Заветот па му ја прочита гласно на народот, а народот одговори: „Ќе вршиме и ќе послушаме се што рече Господ.”

Откровение: 22:19
А ако некој одземе нешто од зборовите на книгата на оваа пророштво, Бог ќе му го одземе неговиот дел од дрвото на животот и од светиот град, кои се опишани во оваа книга.

Псалм: 87:6 Господ ќе запише во книгата на народите: „Овие се родени таму.”

И така...

Ајде овие стихови цитириај ми ги во оригинална форма и со ланец на преносители. Благодарам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom