theMac3donian
Мак3донецот
- Член од
- 5 февруари 2007
- Мислења
- 3.690
- Поени од реакции
- 259
Дали ова ќе значи дека наскоро и со Албанија ќе има ваква работа, па и со Косово (за другите соседи кога во ЕУ)... така?
ne samo so clenska od bibliotekaova dobra rabota sho napraele. a dali ce mozhe i so istecena licna karta preku granica?
ili ako ne mozhe, so zdrastfvena knishka so slikicka?
Веста ја проверив денешна е, значи само треба да се официјализира сега ( изгледа пред тоа било најава што планираат)Чекај малце, ја мислев дека ова веќе беше воведено уште пред година дена?
тоа се однесуваше за бугарите- за нив лани најавија влез во Србија со лични картиЧекај малце, ја мислев дека ова веќе беше воведено уште пред година дена?
И ја така памтам, сигурен сум дека уште лани збореа за темава, ама изгледа тогаш само ја разгледувале идејата а тек сеа ќе се оствари... Али ја лично цело време си мислев дека тоа веќе беше воведено, грешно сум разбрал тогаш. Среќа што не сум се обидел да поминам со лична карта, ќе ме врателе назад ЛОЛПа нели потишуваа некој договори и се збореше прошла година за вакво нешто?
Saman, добро е кога работите се гледаат од повеќе агли, ама конкретно на оваа тема да се бараат скриени пораки е само губење време. Болдираното секако не е „финтата„.Што е финтат со ова ? Пријатно Албанци и Бугари добродојдовте ‘‘браќа‘‘Срби. Балканот е најинтересен за проучување од политички гледна точка. Секој прави што сака и како сака. Прво ги воздигнаа Албанците, им всадоа идеја за голема Албанија сега ќе ѓи остават сами на себе. Многи интереси се помешаа овде во краток период. Русија со Србија освен старите контакти сега имаат и бизнис нафта ,гас. Европа сака да го затвори прашањето за Косово со Србија, која сака да оди во ЕУ и НАТО - ( Америка ) која ја бомбадираше Србија и го содаде Косово . Американците се наши партнери - (само незнам во што ? ). Турција не подржува и ни е пријател но зошто ? резултати нема. Одиме во земји од третиот Свет за да ни го признаат името, мислам дека е ок овој потег но дали вистински ќе промени нешто со Грција ? Рикер во интервјуто за А1 иако зборуваше округло па на ќоше можеше да се насети што порача. Неговата порака не е добра за иднината на Македонија, дали повторно ќе работиме по налог на Белград ? 2011 ќе биде пресудна година за Македонија денес на протестите се гледа како на модерна револуција каде што народот ја ‘‘менува‘‘ власта. Дали полека се готви вакво сценарио овде ? времето ќе покаже. Имавме една таква промена во Србија која не вроди со плод за Србите туку го изгубија Косово. Морам да напоменам дека не верувам дека во големите земји членки на ЕУ власта може да се промени на овој начин. На ваков начин се врши промена на земји кој биле дел од комунизмот и во кој се уште се насетува како лебди во воздухот. Избегав од темата. Интервјуто на Рикер морам да признаам дека промени дел од моите анализи за Македонија.