Обична настинка или грип.Ваше мислење

R

Roten 96

Гостин
Ме интересираат значи сите ваши мислења природни начини на лекување се што знаете напишете.Значи лекување на природна база

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073
Трчање или популарно наречено јогирање во комбинација со возење на велосипед. Кога имаш навистина многу кондиција грипот сам од себе поминува, барем во мојот случај тоа беше за 3 дена, мислам дека со само 2 аспирина поминав.

Член од
28 јули 2010
Мислења
179
Поени од реакции
49
Напиј се еден парацетамол и легни си, покриј се со ќебе и спреми се за потење.
п.с. смени си ја маицата кога ќе си жива вода :)

Член од
9 септември 2010
Мислења
36
Поени од реакции
1
Еве и мене ме фати настинка, а веќе примам антибиотици од друга причина.:toe:
Останав со ментол шеќерчина во уста и пијам чај од камилица ама ништо.

Член од
28 јули 2010
Мислења
179
Поени од реакции
49
Еве и мене ме фати настинка, а веќе примам антибиотици од друга причина.:toe:
Останав со ментол шеќерчина во уста и пијам чај од камилица ама ништо.
Може ќе ти помогне ако кажеш на пример на мајка ти да те измасира на грб и градите со VapoRub мислам се викаше маста, или некоја др слична лута маст, пред спиење. Ако немаш маст тогаш со ракија потоплена, со црн пипер малце. Мене мн ми помогна. И јас скоро ја преживеав настинката :)

Член од
9 септември 2010
Мислења
36
Поени од реакции
1
Може ќе ти помогне ако кажеш на пример на мајка ти да те измасира на грб и градите со VapoRub мислам се викаше маста, или некоја др слична лута маст, пред спиење. Ако немаш маст тогаш со ракија потоплена, со црн пипер малце. Мене мн ми помогна. И јас скоро ја преживеав настинката :)
Фала, дефинитовно ќе пробам. :smir:

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Значи не постои лек за настинка колку да си знаете. Се што применувате е само за ублажување на симптомите кои и со и без „лечење“ ќе ве држат недела до две.
Така да, не чекајте да ви помине настинката после 3 испиени чаеви. :smir:

Doktor1

Doktor
Член од
3 јули 2010
Мислења
364
Поени од реакции
73
По природен начин? Ништо, народски кажано ке ја прелегаш болеста и толку. Ако е сериозно се користат антибиотици, ама Вие велите по природен пат, не залажувајте се многу со некои глупости од типот чајчиња и незнам што, кои можат само да ви го згреат грлото, инаку само да не се легне да се практикува движење и свеж воздух после недела дена ќе помине доколу нормално се работи за обична настинка.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Ако е обична настинка што би се рекло седум дена со лекови или една недела без лекови :)
И секако како што рекоа и други погоре движење.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.332
Поени од реакции
15.595
Батали масти и апчиња...
Единствено нешто за да ти помине природно каква и да е настинка е трчањето(џогирањето).
Тренирав фудбал до пред година дена, и еден ден бев стварно болен и тренерот ми се јави и ми рече обавезно да дојдам на тренинг. Иако дента кога отидов на тренинг бев како мртовец, следниот ден бев скроз како нов, ниту температура имав ниту било какви знаци на грип/настинка.
Значи, шорцеви и маичка и со трчање на кеј :)

п.с. ретко пијам апчиња, дури и тогаш кога моите со сила ми давале јас ги фрлав за да бидам болен подолго време и да не идам во школо(детска работа), али ипак сум оздравувал благодарение на ова погоре напишаното.

Член од
9 септември 2010
Мислења
36
Поени од реакции
1
Бев јас денес на доктор и им кажувам дека ме боли главата, грлото, градите, дека имам температура... А, тие ми велат ништо не ти е се е на психичка база. И ми дадоја апчиње за смирување. :toe:

Doktor1

Doktor
Член од
3 јули 2010
Мислења
364
Поени од реакции
73
Бев јас денес на доктор и им кажувам дека ме боли главата, грлото, градите, дека имам температура... А, тие ми велат ништо не ти е се е на психичка база. И ми дадоја апчиње за смирување. :toe:
:D :D :D се чудам на некои колеги како без никакво испитување веднаш се сигурни за диагнозата, секоја чест просто им се возхитувам :D :D :D

T

Tetro

Гостин
Деновиве имам слушнато преку 10-тина луѓе кои се жалат дека имаат блага настинка, која преминува полека во грип. Симптомите се познати за сите, кој не знае го нека праша чичко Гугал и тетка Вики.

Според мене, FERVEX-от е најефикасен за борба, затоа денес се обезбедив со едно паковање. Внатре има 8 дози, цена за едно е 21 денар, од Зегин.

Значи не постои лек за настинка колку да си знаете. Се што применувате е само за ублажување на симптомите кои и со и без „лечење“ ќе ве држат недела до две.
Така да, не чекајте да ви помине настинката после 3 испиени чаеви. :smir:
Точно. Имам еден чичко, братучед на татко ми кој викаше: Ако имаш грип и користиш лекарства, ќе се излечиш за една недела. А доколку не користиш лекарства, болеста ќе те држи една недела. :vozbud:

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Отровот што ти го имаат препишано тебе речи им први тие да го пробаат, а ти фрли го во канта....

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.903
Caffetin Cold made by Alkaloid .. со 6 до 8 испиени апчиња настинката ми проаѓа дур да кажеш кекс

Kajgana Shop

На врв Bottom