R
Roten 96
Гостин
Ме интересираат значи сите ваши мислења природни начини на лекување се што знаете напишете.Значи лекување на природна база
Може ќе ти помогне ако кажеш на пример на мајка ти да те измасира на грб и градите со VapoRub мислам се викаше маста, или некоја др слична лута маст, пред спиење. Ако немаш маст тогаш со ракија потоплена, со црн пипер малце. Мене мн ми помогна. И јас скоро ја преживеав настинкатаЕве и мене ме фати настинка, а веќе примам антибиотици од друга причина.
Останав со ментол шеќерчина во уста и пијам чај од камилица ама ништо.
Фала, дефинитовно ќе пробам. :smir:Може ќе ти помогне ако кажеш на пример на мајка ти да те измасира на грб и градите со VapoRub мислам се викаше маста, или некоја др слична лута маст, пред спиење. Ако немаш маст тогаш со ракија потоплена, со црн пипер малце. Мене мн ми помогна. И јас скоро ја преживеав настинката![]()
Бев јас денес на доктор и им кажувам дека ме боли главата, грлото, градите, дека имам температура... А, тие ми велат ништо не ти е се е на психичка база. И ми дадоја апчиње за смирување.![]()
Точно. Имам еден чичко, братучед на татко ми кој викаше: Ако имаш грип и користиш лекарства, ќе се излечиш за една недела. А доколку не користиш лекарства, болеста ќе те држи една недела.Значи не постои лек за настинка колку да си знаете. Се што применувате е само за ублажување на симптомите кои и со и без „лечење“ ќе ве држат недела до две.
Така да, не чекајте да ви помине настинката после 3 испиени чаеви. :smir:
Отровот што ти го имаат препишано тебе речи им први тие да го пробаат, а ти фрли го во канта....Бев јас денес на доктор и им кажувам дека ме боли главата, грлото, градите, дека имам температура... А, тие ми велат ништо не ти е се е на психичка база. И ми дадоја апчиње за смирување.![]()