Како да ја откријам својата сексуална ориентација?

• Креатор на темата Креатор на темата AnGeL.BoY
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Хехе, па види, само користам нивни аргументи. Ако е така, дај сите геј и хетеро да си земеме боледување и да избиеме стрес од работа на некоја убава дестинација :D.

Иначе ова требаше да иде пред тој пост што го направив :) :
Можеш ама теба доктор да ти потврди дека стверно си примал терапија против педерлук, а не тоа да го злоупотребуваш.

Можеш ама теба доктор да ти потврди дека стверно си примал терапија против педерлук, а не тоа да го злоупотребуваш.

Зошто бе не? Ако "нормални" луѓе може да злоупотребуваат, зошто не и јас?

И за жал (или среќа), таква терапија не постои во реалноста :helou:. Веројатно бидејќи и не е болест.

Ајмо сви заједно (постпразнично)

Најдете го натрапникот меѓу видеата. Ако е само еден, i have some bad news for you. But Liberation and Neptune gate have some damn good news for you.

Здраво на сите форумџии и форумџивки на сајтот! Како прво сакам да ви се претставам! Имам 16 години и како сите тинејџери имам милиони проблеми, но најголемиот од нив е мојата сексуална ориентација! Нема да должам многу и накратко ќе ви објаснам се!
1. Премногу ме привлекуваат машки и имам сексуални фантазии со мажи
2. Се заљубувам и во девојки, но поретко се случило (а можеби и никогаш) да ми се дигне на девојка, инаку сакам да имам секс и со девојка
3. Се чувствувам премногу лошо, т.е. не сакам да сум тоа што сум денес-не сакам да бидам ГЕЈ!

Ве молам кажете го вашето мислење. Ве молам дајте ми некој совет, што да правам, што да чинам...:nesum: Каде да се обратам, каква терапија да примам без да дознае некој!?
Соблечи се пред огледало и заврти се со газо.Ако ти се дигне во меѓувреме патлакот геј си пријателе. :nesum:

Ако некој е педер, тогаш тој има проблем со ПОРЕМЕТЕНИ ХОРМОНИ.
Значи треба да се обрати кај доктор, бидејки научно е докажано дека ПЕДЕРСТВОТО Е БОЛЕСТ.
Не го викам тоа јас, научници го кажале, затоа не ми се нафрлувајте.
А вие "модерните" можете што сакате да кажете, факт е тоа погоре
Жал ми е за овие луѓе бидејки не сакаат да го прифатат фактот дека се со пореметени хормони т.е болни, а уште пожалното е дека со хормоните, денешната медицина неможе многу што да помогне, тоа е толку тешко колку што е тешко со гените, и затоа на овие болни луѓе не може којзнае колку да им се помогне.
Бидејки е болест ниедна влада не треба да прифати болни луѓе да ја легализираат законски болеста (педерството) со тоа што ке се прифати законски дека тоа е здраво а не болно.
Болеста никогаш не може да биде = на Здравје.

Еве посликовито:
Пореметени хормони=Болест => Болест =/ Здравје

Сваќате вие "модерни, европски" мозочиња?

Еве ви еден чист пример:

Замислете дека сите луѓе од целиот свет се педери и лезбејки.
Кажете ми уште колку години ке постои човечката раса???

Дали ова е корисно за човештвото, дали е правилно, здраво...?

Напомена: Ако нешто е здраво тогаш тоа не е болно, и обратно.

Значи треба да се обрати кај доктор, бидејки научно е докажано дека ПЕДЕРСТВОТО Е БОЛЕСТ.
Жал ми е за овие луѓе бидејки не сакаат да го прифатат фактот дека се со пореметени хормони т.е болни, а уште пожалното е дека со хормоните, денешната медицина неможе многу што да помогне, тоа е толку тешко колку што е тешко со гените, и затоа на овие болни луѓе не може којзнае колку да им се помогне.
Бидејки е болест ниедна влада не треба да прифати болни луѓе да ја легализираат законски болеста (педерството) со тоа што ке се прифати законски дека тоа е здраво а не болно.

Еве посликовито:
Пореметени хормони=Болест => Болест =/ Здравје

Сваќате вие "модерни, европски" мозочиња?

Еве ви еден чист пример:

Напомена: Ако нешто е здраво тогаш тоа не е болно, и обратно.

Еве посликовито:
Стани->Земи парацетомол->Чаша вода-> Испиј го
Ако не ти е подобро,замени го парацетомолот со диазапам од 5 мг и иди легни си.

Еве посликовито:
Стани->Земи парацетомол->Чаша вода-> Испиј го
Ако не ти е подобро,замени го парацетомолот со диазапам од 5 мг и иди легни си.

Ништо паметно не кажа во постов.
Еве демантирај ме, вака и јас можам да се заебавам до 101 и назад.
Што од горе пишаното во мојот пост не е во ред според тебе?
Зошто моето објаснување за тоа што е здраво а што болно не е во ред?
Мислам дека многу јасно го разграничив здравото од болното. Прочитај уште еднаш, можда и не си сакала да ја прочиташ вистината.

100% masko saka 100% zensko, e sega, problemot e sto ne sekoe masko e 100% masko i ne sekoe zensko e 100% zensko!

Еве јас ќе ти одговорам. Во твојот пост тргнуваш од погрешни претпоставки, па логично, и заклучокот ти е погрешен.

Педерите не се педери оти имаат проблеми со хормоните. Ѕирни неколку страна наназад, објаснето е убаво.

Научно е докажано, и веќе 50 години наназад, сите медицински лица од скоро сите бранши, докажаа дека хомосексуалноста е сексуална ориентација како и хетеросексуалноста.
Тоа научниците го тврдат, и ако сакаш да бидеш во тек со настаните, барај на гугл, читај од книги. Ако не, бркај вештерки во среден век.

Сите релевантни медицински институции ЗАБРАНУВААТ било какви терапии за менување на ориентација. Тоа е непрофесионално, а некаде се казнува кривично.

Бидејќи не е болест, скоро сите европски држави, дел американски, австралиски и африкански, имаат воведено цивилно унии, а десетина го изедначија геј-бракот на исто ниво со класичниот, со сите привилегии и обврски што тој ги носи.

Здравјето зависи од тоа како се однесуваш кон него. Поттиснување на вистинските желби води само кон психички проблеми во позрелите години. Зборувам за потреби со кои не се крши ниту еден позитивен пропис.

Не можам да замислам сите луѓе од светот да бидат лезбејки и гееви, бидејќи тоа не е можно. Кога би ги знаел причините за нехетеро-ориентациите, ќе ти стане јасно и зошто.
Но, и да претпоставиме една, според тебе, апокалиптична ситуација како таа, нема ништо што би ги спречило лезбејките и геевите да зачнуваат и чуваат деца. Знаеш, хомосексуалноста не начи и неможност за имање секс со лица од спротивниот пол, стерилитет уште помалку.

--- надополнето ---

Ne, ova kazuva deka jas sum 100 % masko no 100% zensko e malku tesko da se najde so denesnava emancipacija!

Нема 100% машки и 100% женски. Тоа во камено доба имало.

100% машко какво што го создала природата, е човек на кој еволуцијата му наложила малку да зборува, многу да лови и ептен многу да оплодува женки. 100% машки мозок е неспособен за изразување ниту на мајчиниот јазик, за странските да не прајме муабет. 100% машки мозок абер нема од татковски инстинкт. 100% машко е насилно по природа и нечуствително на болка. Центрите за естетика и убаво му се закржлавени. Може со недели да не се избања и да ужива во сопствената смрдеа. Е тоа е 100% машко.

100% женско е плашливо суштество кое целосно зависни и му се потчинува на мажот. Ептен е чуствително, и емоционално и физички и освен гледање на децата (додека во утробата носи уште едно), за друго не знае. Неспособна е за одбрана. Се губи во простор по изминати две ритчиња. Центрите за естетика и говор и’ се многу развиени.

Ништо паметно не кажа во постов.
Еве демантирај ме, вака и јас можам да се заебавам до 101 и назад.
Што од горе пишаното во мојот пост не е во ред според тебе?
Зошто моето објаснување за тоа што е здраво а што болно не е во ред?
Мислам дека многу јасно го разграничив здравото од болното. Прочитај уште еднаш, можда и не си сакала да ја прочиташ вистината.

Постот е слика на се она што ти кажа.Сите болести официјално се објавени кај Светска здраствена организација,најди ја хомосексуалноста таму,па дојди објаснувај ваму.И како што ти би рекол,мора некој да е болен во случајов.Бидејќи хомосексуалноста не е и е тргната од болести,ќе мора ти да се обратиш на доктор бидејќи гледаш болест.Многу јасно „Ако нешто е здраво тогаш тоа не е болно, и обратно.“
Ти разграничи здраво од болно,со болен поглед кон нештата.

Ако педерите се хормонално пореметени, ќе го земам овој пример да разјаснам.

Како го објаснувате тогаш некој што сака ОРАЛЕН СЕКС? Да речиме жена што обожава орален?
Или пак, жена, што обожава АНАЛЕН, или само вагинален? Не значи дека хормонот баш и наложил да сака орален или вагинален туку се е до “Фетишот“ на човект, што го исполнува, значи мажи/жени има што ги исполнува орален секс , па аналан па вагинален, некој се пали на нозе, некој на цицки, некој на што знам што битно има многу фетиши.Меѓу тие фетиши спаѓа и хомосексуалноста,така да не е никаков хормонско пореметување туку се е до психата, како што наложува некој дел од спротивниот, или пак од истиот пол да му биде фетиш на човек,и со тек на време го сознава тоа и си го исполнува својот фетиш,што не е никакво хормонско пореметување. Ако беше хормонско пореметување, тогаш на педерите ќе им растеа цицки, или пак ќе имаа женски глас. Познавам педери што се нормални мажи, и све нормални машки функции обавуваат, ама сакат да се плескат впрдешка. Значи не е со хормоните, се е до психата што наложува кој дел од телото ќе им биде привлечен.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom