- Член од
- 15 декември 2009
- Мислења
- 383
- Поени од реакции
- 46
Najprvo probaj so devojce, fati nekoe ili muvanje kraj, kraeva i vidi kako ke ide. Baska imas 16 normalno e toa, da si zbunet ili pak da ne ti se sviga niso zivo i divo. Imas druga opcija, ne izbrzuvaj so nikakva odluka, ostaj vremeto ke go napravi svoeto. Posledna opcija spored mene, pred da go napravis konecniot zaklucok, da pobaras profesionalna pomos, baska anonimno e toa. Na psihijatar, edna, 2, 3 seansi, ke si kazes sto imas, sto osekas i toj/taa ke ti dade objasnuvanje i pomos za da ja napravis odlukata, koja i da e.
И јас сакам да се обидам на психијатар, но како да успеам без да дознае некој, а особено не моите родители? Сигурно тие сеансите се многу скапи...
--- надополнето ---
Како се осмелуваш со мојата ситуација да си играш мајтап????!!!! Само јас знам како ми е на мене и низ што поминувам... Те молам поштеди ме од твоите бескорисни “совети“...[/QUOTE]
Mislam deka se anonimni, ne se bas mnogu skapi, 500 ili 600 denari se, ne me fakaj za zbor. Neznam tocno kade bi mozel da vidis, no probaj nesto vo vesnik da najdes, internet, javi se i informiraj se potocno. Nema nisto loso vo toa, toa e kako konsultacija samo i ke dobies sovet, nasoka za ponatamu. Nema nisto sramno vo toa, da otides na psihijatar, normalno e toa, samo kaj nas vo Makedonija, malku obratno e svaten poimot.