Hа пописот во Бугарија нема да има графа Македонци во анкетниот лист

Член од
28 јануари 2010
Мислења
493
Поени од реакции
117
Lurtz, ас ке се пишам "македонец" за проба, да видам дали некои ке ме спрече. И потоа ке ти кажа за да се успокоиш:)

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.720
Lurtz, ас ке се пишам "македонец" за проба, да видам дали некои ке ме спрече. И потоа ке ти кажа за да се успокоиш:)
:pos2::pos2::pos2:
Ќе се пишеш Македонец ама нема шупчење у здрав мозок.
Газот не ти дава :)

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Не батко, ништо не сфаќам...

Можда ти подобро сфаќаш па објасни (кога веќе како бугарин висиш на форумов) зошто се замараат да го нема македонскиот етнос на пописот?

Зошто да има Роми, а да нема Македонци?
Заштото нема потреба да плакаме повеке и нема потреба да има сите етноси на светот,па листа да стане чаршаф.
Се уште вие не можете да кажете,каj ви е проблема со пописот.Прво велевте,дека не можело да се изjaсниш како македонец-видовме дека може и има место кадето да се напише,сега доjде прашането зашто немало посебна графа.Ако ставиме посебна графа,ке прашате зашто не е на прво место...
Мислам безвкусно стана да си играте. Видовме дека е предвидена можност да се пишеш и марсианец.
Секи ке може да се изjaсни...
Разбирам да ревете,ако немаше графа Други... со место за запишуване,но има. :toe:

--- надополнето ---

Кажи ми ти дали има македонски народ,дали тој постои,дали е автентичен и дали заслужува да биде во пописот и не попувај повеќе без потреба.
Пописа ке покаже дали има и колко са. Не сум jaс този,коjто ке каже. Мислам това е смисолот-хората сами да се изjaснат.

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
Заштото нема потреба да плакаме повеке и нема потреба да има сите етноси на светот,па листа да стане чаршаф.
Се уште вие не можете да кажете,каj ви е проблема со пописот.Прво велевте,дека не можело да се изjaсниш како македонец-видовме дека може и има место кадето да се напише,сега доjде прашането зашто немало посебна графа.Ако ставиме посебна графа,ке прашате зашто не е на прво место...
Мислам безвкусно стана да си играте. Видовме дека е предвидена можност да се пишеш и марсианец.
Секи ке може да се изjaсни...
Разбирам да ревете,ако немаше графа Други... со место за запишуване,но има. :toe:
:pos::pos::pos: :tv: Ти се олади кафето додека по којзнае кој пат напиша едно исто, забивајќи ја главата во песок како ној. Не ти замерувам, за тоа си платен...Манипулирате бе ФМИ, манипулирате исто како ти сега. Прво печатите па се пишманите, па ова па она, токму затоа не веруваме дека и во графата „Други“ ќе има некој храброст да напише дека е Македонец. А и ако има ќе бришете бе ФМИ ќе бришете... Не ти замерувам, за тоа си платен.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
:pos::pos::pos: :tv: Ти се олади кафето додека по којзнае кој пат напиша едно исто, забивајќи ја главата во песок како ној. Не ти замерувам, за тоа си платен...Манипулирате бе ФМИ, манипулирате исто како ти сега. Прво печатите па се пишманите, па ова па она, токму затоа не веруваме дека и во графата „Други“ ќе има некој храброст да напише дека е Македонец. А и ако има ќе бришете бе ФМИ ќе бришете... Не ти замерувам, за тоа си платен.
Не jaс забивам глава у писок-както виде ви покажав дел от картата. И jaс не вервам бе и jaс не вервам дека и да има графа посебна некоj нема да може да скине листа и да си напише што сака надвор от дома. И што се променува?
Вие забивате глава у песок и викате - македонците не можат да се изjaснат.Jaс велам дека можат.
Jaс па не вермам дека некоj бришел... ако има таков и бришел да си понесе казната.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
A, ама ич не ми е гаjле за вас и албанците. Ваша си работа. Исто и вас не требува да ви брига за нас.
Ние сме си намерили патот во животот и нема да дозволиме некои да ни се брка.
Гледам колку не ти е гајле,а целодневно дремеш на македонски форум.
Еве мене ме боли тит за бугарите и никогаш не сум продавала магла на бугарски форум.
Вие сте намериле патот,барем да кажевте колку ве плаќаат за рекламирање на најлошото од Балканот во секоја смисла на зборот?Колку чрвени земаш за секој збор?

F

FilipMacedon

Гостин
Цели векови се обидуваат блгарите да не асимилираат... и не им успева. Не им доаѓа памет и не им доаѓа памет дека не сме ист народ, но дека постоиме како таков. Колку ли се само ограничени тие „луѓе“.
Ист народ сме,но не бугарски...
Македонците некогаш харале по овој регион...сега што се чувствуваме изживеани(читај мирољубиви) тоа е друго:)

Член од
28 јануари 2010
Мислења
493
Поени од реакции
117
Гледам колку не ти е гајле,а целодневно дремеш на македонски форум.
Еве мене ме боли тит за бугарите и никогаш не сум продавала магла на бугарски форум.
Вие сте намериле патот,барем да кажевте колку ве плаќаат за рекламирање на најлошото од Балканот во секоја смисла на зборот?Колку чрвени земаш за секој збор?
Moме, не дремам. Од 25 години работам со компутар. Кога имам време четам и пишам тука. Имам роднини и во 3-те дела. Пука ми за МКД и македонците, ама гледам дека така са ве зомбирале, дека не гледате вистинската опасност за вас. И србите во Косово не га гледаа едно време ама нивна си работа.
Шом вие не се секирате ас ли да се секирам, колко и да ми е жал ,западна МКД полека станува албанска. Тоа ве вистината. Слагаите си главата во песокот. Ваша си работа.
Ние овде сме си добро и нема да дозволим некои да ни го разтури.

F

FilipMacedon

Гостин
Moме, не дремам. Од 25 години работам со компутар. Кога имам време четам и пишам тука. Имам роднини и во 3-те дела. Пука ми за МКД и македонците, ама гледам дека така са ве зомбирале, дека не гледате вистинската опасност за вас. И србите во Косово не га гледаа едно време ама нивна си работа.
Шом вие не се секирате ас ли да се секирам, колко и да ми е жал ,западна МКД полека станува албанска. Тоа ве вистината. Слагаите си главата во песокот. Ваша си работа.
Ние овде сме си добро и нема да дозволим некои да ни го разтури.
Момак одмори тоа очите,25 год. не се заебанција....одмори бар очите вака улогата Македонец од Пирин не оде разбираш...

Член од
28 јануари 2010
Мислења
493
Поени од реакции
117
Момак одмори тоа очите,25 год. не се заебанција....одмори бар очите вака улогата Македонец од Пирин не оде разбираш...
Е сега отивам да одмарам. 2 домашни жолти и после ке се качам врз жената, дека е татарка, дека 25 години ме трпи, оти сум арен македонец:toe:

F

FilipMacedon

Гостин
Е сега отивам да одмарам. 2 домашни жолти и после ке се качам врз жената, дека е татарка, дека 25 години ме трпи, оти сум арен македонец:toe:
Утепај душа во неа...не за друго оти е татарка...ем ние ке сме на раат на форумот ем потоа вие ке си спиете како бајчиња...

Член од
28 јануари 2010
Мислења
493
Поени од реакции
117
Утепај душа во неа...не за друго оти е татарка...ем ние ке сме на раат на форумот ем потоа вие ке си спиете како бајчиња...
Батка шом ме трпи таков лут петричанин 25 години требува да е ного арен човек.
Това е оф топик, ама е касно и требува да си правиме весело.
Ке се пиша македонец, за трет пат го викам и ке ви кажа дали некои ке ме спречи во ЕУ да се декларирам како сакам.
Ако ме спречат ке напраа мегународен вопрос. Ама не верувам. Ке се види вистината скоро.

Kajgana Shop

На врв Bottom