US Open 2010 / August 30 - September 12

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
14 март 2010
Мислења
16.939
Поени од реакции
16.238
Абе кој не гледал убав тенис за него ова е masterpiece.....ама сигурно беше највозбудливиот меч на турниров до сега...
Де кажи ми во последно време дали имало оваков добар меч?
Без разлика дали се играл на мастерс или на гренд слем.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
Џоко вс Надал.. :) Џоко има да го лапне од Надал,како млад мајмун банана :tv:

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.439
Поени од реакции
6.090
Еден од најинтересните мечеви годинава,можеби не најквалитетен али возбудлив до последен момент. Џоковиќ заслужено влезе во финале ,ризикувањето при 2та меч поени на Федерер се исплати. Иначе одамна не сум имал ваква спортска вечер,прво кошарката па тенисот....

Член од
14 март 2010
Мислења
16.939
Поени од реакции
16.238
Во последно време не.Ама тоа не го прави мечот ништо посебно.
Мене искрено овој меч, безразлика на севкупно 80 грешки од двајцата тенисери, ми беше најдобар меч барем за оваа година, али секој си има различни ставови, плус ако загубил и фаворитот во овој дуел, уште повеќе ја намалува атрактивноста на мечот...:)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.742
Поени од реакции
18.490
5ти сет беше најдоброто нешто во целиот меч, а не верувам дека ви е смешно толку оти изгуби Федерер, но тоа е :)
Плус Федерер имаше повеќе од 50 грешки во мечот, шо незначи дека мечот бил катастрофа.
За мене меч со такви осцилации на едниот играч не може да биде епски, енд оф стори, а вие тешете се дека е ради тоа што изгубил, разгледај ги мислењата мои на темата тенис ке видеш дека нема врска наклонетоста кон Федерер од моја страна.

Член од
13 октомври 2009
Мислења
2.640
Поени од реакции
1.240
Абе кој не гледал убав тенис за него ова е masterpiece.....ама сигурно беше највозбудливиот меч на турниров до сега...
За мене највозбудлив на турнирот беше Вердаско - Ферер и мислам дека ќе биде највозбудлив али сепак да го почекаме финалето

Член од
13 октомври 2009
Мислења
2.640
Поени од реакции
1.240
Не го гледав Вердаско Ферер...толку бил добар бе?
Па да , губеше Вердаско 2-0 и му се врати на 2-2 и последниот сет го играа у тај-брејк , така да за мене од оба што гледав до сега беше највобудлив

С

сашенко

Гостин
Ке беше подобро да играа и Ноле и федерер тај брејк.Подобро за надал иначе хехех.Сериозно луѓе јас милам дека ке беше подобро за надал да тепаше федерер.СИ ја знаат играта а и веќе надал го тепаше на аустралиа опен последен пат на тврда подлога кога играа.Не беше нешто посебно денес федерер така да надал ке го намачкаше на леб во финалето и во еден залок ке го лапнеше.Надал уште нема најдено против игра за ноле на тврда подлога.Го има тепано и на тврда подлога ма не е тоа тоа...

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.742
Поени од реакции
18.490
[/B]
Е тој меч ке го паметам дури сум жив.Тоа беше феноменален тенис од најдобрите тенисери во светот.Во врв на својата форма и двајцата беа.Феноменална игра постојано.Играа 5 сета и тоа имаше 5 пати повеќе добри поени отколку изненудени грешки на овој меч:pos:...Тоа беше епски меч стварно...
Е тоа е мубаетот тоа е епкси, а овој е само неизвесен меч, толку.

Член од
18 декември 2009
Мислења
6.125
Поени од реакции
872
И што предвидувате за финалето? РАФА ИЛИ НОЛЕ?
Статистички гледано ноле има предност зашто ги доби последните 3 нивни меча и тоа сите на тврда подлога и доста убедливо.Ама ако земеме во предвид дека надал сега игра далеку подобро и е далеку поодморен од Џокович тогаш шансите има се тука некаде зашто надал кога игра добро тој го има победувано џокович на тврди подлоги...
Nole ima mnogu dobar skor na terenite na tvrda podloga vo Amerika, 5-1, ama ovaa godina e druga pricha brate mili:pipi:

Член од
13 август 2009
Мислења
9.544
Поени од реакции
5.772
А ти ибам Ѕвонарева, јас па ја уплатив...

И да, Ферер и Вердаско го изиграа најдобриот меч, а денес Ноле и Роџер изиграа, после тој, најдобар меч...

Член од
14 март 2010
Мислења
16.939
Поени од реакции
16.238
Е тоа е мубаетот тоа е епкси, а овој е само неизвесен меч, толку.
Шо е разликата од епски и од неизвесен?
Епски е овој што го изиграа Иснер и Мау на Вимблдон, ако гледаме според време траењето.
Изгледа вие по тоа го проценувате мечот.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom