US Open 2010 / August 30 - September 12

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
27 април 2009
Мислења
2.499
Поени од реакции
3.318
Nema veze toa sho imashe poveke greski Federer.. Nole izigra poubo vo celiot natprevar, mnogu poagresivno i zadade dobra kombinacija na udari.. dodeka za greskite na Federer toa e dr rabota godinite go stignaja nemoze veke da gazi se pred sebe :)

С

сашенко

Гостин
И што предвидувате за финалето? РАФА ИЛИ НОЛЕ?
Статистички гледано ноле има предност зашто ги доби последните 3 нивни меча и тоа сите на тврда подлога и доста убедливо.Ама ако земеме во предвид дека надал сега игра далеку подобро и е далеку поодморен од Џокович тогаш шансите има се тука некаде зашто надал кога игра добро тој го има победувано џокович на тврди подлоги...

Член од
14 март 2010
Мислења
16.939
Поени од реакции
16.238
И што предвидувате за финалето? РАФА ИЛИ НОЛЕ?
Статистички гледано ноле има предност зашто ги доби последните 3 нивни меча и тоа сите на тврда подлога и доста убедливо.Ама ако земеме во предвид дека надал сега игра далеку подобро и е далеку поодморен од Џокович тогаш шансите има се тука некаде зашто надал кога игра добро тој го има победувано џокович на тврди подлоги...
Послем мечот изјави дека е поискусен од Надал, веќе играл финале на УС опен :tv:

Upitan odakle mu hrabrosti za brilijantnu igru u odlučujućim momentima, rekao je:

"Ne znam... Da budem iskren, zatvarao sam oči i udarao forhende što sam jače mogao na meč loptama. Vratio sam se u igru, imao sam i sreće. Kao što sam rekao i u najavi polufinala, odlučilo je nekoliko poena".

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
Каков тенис? :pos: Федерер 50 неизнудени и 40% прецизност на 1 сервис...немојте како коментаторон ботот невиден да се палите :)

Честито Ноле, заслужено..мада Федерер сам си се победи.

Добар меч? епски? Рим Надал вс Федерер пред 3 години е тоа е епкси меч двајцата у топ форма газење нон стоп, со минимум неизнудени грешки на двете страни!
Сепак...не беше цел меч со грешки...имаше безброј јаки ситуации...

С

сашенко

Гостин
Послем мечот изјави дека е поискусен од Надал, веќе играл финале на УС опен :tv:
Знам гледав...ама искуството не е проблем за рафа.Има освоено 8 гренд слеми плус тоа 2 финалиња на Вимболдон така да голем qr што ноле има играно на US OPEN финале.Ништо посебно нема да му значи тоа ако си почне надал како што си тера цел турнир...

Член од
14 март 2010
Мислења
16.939
Поени од реакции
16.238
Знам гледав...ама искуството не е проблем за рафа.Има освоено 8 гренд слеми плус тоа 2 финалиња на Вимболдон така да голем qr што ноле има играно на US OPEN финале.Ништо посебно нема да му значи тоа ако си почне надал како што си тера цел турнир...
од колку е финалево жени??
Тоа на заебанција го кажа, не верувам дека беше сериозен :)

Иначе финалето е сега во 2 часот, Звонарева-Клајстерс

StarScr3am

Ѓавол
Член од
22 септември 2009
Мислења
798
Поени од реакции
219
Клајстерс и Надал ќе ги кренат титулите во поединечна конкуренција кај мажите/жените !! :)

la-loca

Immortal...
Член од
24 јули 2009
Мислења
2.545
Поени од реакции
1.252
Честитки за Ноле мислам дека заслужи.
Ама премн ке биде изморен за финалето, така да сигурна титула за Надал.

Член од
13 октомври 2009
Мислења
2.640
Поени од реакции
1.240
Каков тенис? :pos: Федерер 50 неизнудени и 40% прецизност на 1 сервис...немојте како коментаторон ботот невиден да се палите :)

Честито Ноле, заслужено..мада Федерер сам си се победи.

Добар меч? епски? Рим Надал вс Федерер пред 3 години е тоа е епкси меч двајцата у топ форма газење нон стоп, со минимум неизнудени грешки на двете страни!
Ова го зборам цело време , Ноле само ги враќаше и толку , а Роже сам се победи , далеку е ова од Каков меч

Член од
27 април 2009
Мислења
2.499
Поени од реакции
3.318
+ US Open 2009 .. i za razlika od porano sega Nadal mnogu go podobri svojot servis i igra poagresivno

Член од
13 август 2009
Мислења
9.544
Поени од реакции
5.772
Сакав епско финале, но ништо... Новак со Рафаел... Мислам дека ако Рафаел ги обедини сите титули, хм, ке стане, дефинитвно најдобриот рекет во светот... А тоа е и тоа како можно...

Женското финале, очекувам да го добие Ѕвонарева и тоа во два сета...

С

сашенко

Гостин
Ова го зборам цело време , Ноле само ги враќаше и толку , а Роже сам се победи , далеку е ова од Каков меч
Абе кој не гледал убав тенис за него ова е masterpiece.....ама сигурно беше највозбудливиот меч на турниров до сега...

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.742
Поени од реакции
43.892
Браво за ЏоковиНС :) Честито нека му е третото гренд-слем финале во кариерата, се надевам дека ќе го победи.. Надал ќе биде далеку поодморен, немаше ниту еден поопасен тенисер во претходните рунди.. Можеби Вердаско и Јужни, но ни тие не беа доволно спремни за да го победат.. Ноле фала богу победи тука со Роџер и сеа очекувам еден многу интересен дуел со Надал, но се надевам дека ќе заврши бар до 1, оти у понеделник у 6 ипол треба да станам :).. Значи би сакал 3:1 за Џокович во финалето од мажите.. А во женското финале очекувам победа на Клајстерс...

btw. не го гледав цел меч.. Ги гледав првиот и последниот сет и слободно можам да кажам дека 5тиот сет беше еден од најинтересните сетови што сум ги гледал во животот....

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom