Српски турист загина во групна тепачка во Охрид

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување
Според досегашните оперативни сознанија, заради банални причини, внатре во клубот, најпрвин настанала вербална расправија и тепачка помеѓу неколкумина српски државјани. Веднаш потоа инволвираните се симнале пред клубот и продолжиле, а таму еден од сопствениците, препознал свој пријател и се вмешал во тепачката. Истиот бил нападнат од спротивната страна по што се вмешале и други лица, а сега починатиот и неговиот пријател Г.П. се обиделе да избегаат. Во тепачката Г.П. се стекнал со телесни повреди во пределот на главата и телото и откако му е пружена медицинска помош, истиот е пуштен од болница. Исто така на телесни повреди се има пожалено и сопственикот на клубот М.К. кој е повикан во полиција.
http://ohridnews.com/index.php?mod=1&kat=4&id=23953

Sto se odnesuva do toa deka na poedini Srbi vo krvta im e da se kurcat i predizvikuvat tepacki toa mozam samo da go potvrdam a toa go priznavaat i samite Srbi.
I toa ne se slucuva samo vo Makedonija tuku sekade kaj so ke stignat, na pr. vo Germanija vo Srpskite diskoteki ne pominala vecer bez tepacka i slicni zaebancii.
Pred nekoj den navijacite na Partizan jadea kotek vo Belgija i tn.
Sepak kako i da e ne trebase da dojde do vakva tragedija, a spored mene najgolema krivica ima policijata.Kako sto citam od nekoj Ohrigani vo kuba libre i porano imalo tepacki pa taka policijata trebala da bide svesna deka treba pogolema prisutnost vo toj kraj.
Sum bil svedok na vakvi tepacki vo Struga na pr. policijata dojde za 1 minuta pred Oaza(mislam deka se vikase).Isto mi se ima sluceno vo Strumica da dojde do guzva vo Selekt policijata isto taka dojde za minuta.Kaj dremele Ohridskite policajci pojma nemam.

Шабанизмот не уби, алкохолот е штетен за здравјето штетен е за психата и здравиот човечки разум, алкохолот треба да се забрани со закон, а заедно со него и цела шабанарија и сите пијаничишта...
Затоа ке си пушете трева као мене, и ич глава да не ве боли...:smir:

Е,да си ми жив и здрав.

Одете бе,срби кај стигнат се курчат во крвта им е тоа,не може нам нико ништа јачи смо од судбине. Ќе ви кажам класичен пример на слична ваква случка што се деси кај мене во друштво,седиме едно 20 души во парк едно 13 женски и 7 машки бевме од кој еден беше србин роднина на една од дугаркиве.И седиме така се запиваме и туку почна српчево да се курчи и да глуми кој сте вие,јас над сите вас во тој стил муабети абе незнам како го прибраа еден другар исто и тој поднапиен малце да не го измлати таму. Не се курчи таму кај што не ти е местото,а и сигурно тие не го спукале за џабе за секоја акција има реакција.................................иако можеле само да го стават во бонус не да претераат до оваа мера.

Види, сељаци (како тебе) се курчат дека се "јачи од судбине". Нема тоа врска со национална припадност. Најдобар лек за таков тип на сељаштво е затворска ќелија пар месеци, да ти ја олади главата малку, да видиш најуспешните тепачи кај завршуваат, за другпат да броиш до десет пред некого да ставаш во бонус.

Види, сељаци (како тебе) се курчат дека се "јачи од судбине". Нема тоа врска со национална припадност. Најдобар лек за таков тип на сељаштво е затворска ќелија пар месеци, да ти ја олади главата малку, да видиш најуспешните тепачи кај завршуваат, за другпат да броиш до десет пред некого да ставаш во бонус.

Види сељак испаѓаш ти а се гледа дека си некое србоманче што направило профил овде да шири такви селски ставови. И не навредувај затоа што ќе сносиш соодветна казна за тоа.

Навреди кон членови не се толерираат. Одмори 2 дена.

--- надополнето ---

Одмор од 2 дена и за SASUKE.

Градоначалниче имате ли вие сознание кои се тие луѓе кои во Охрид убиваат вака немилосрдно?

http://a1.com.mk/vesti/default.aspx?vestID=126788

So ova prasanje Borjan Jovanovski go pocnuva intervjuto so gradonacalnikot na Ohrid.Nemozam da veruvam deka ovoj covek so godini e vo makedonskoto novinarstvo.
A samoto prasanje da go procita nekoj neupaten ke si pomisli deka vo Ohrid sekoj den se ubivat luge nemilosrdno.Osven toa site prasanja mu se kako veke se da e poznato.
Neznam zosto no A1 so sekoja nivna vest se obiduvat da ja degradirat Makedonija i da ja predstavat vo najloso mozno svetlo.

Види сељак испаѓаш ти а се гледа дека си некое србоманче што направило профил овде да шири такви селски ставови. И не навредувај затоа што ќе сносиш соодветна казна за тоа.
Човекот убаво кажа, ти не тропај ....

Само кај нас што збориш секаде има проблеми со обезбедување.
Погледни во Русија.

Колку само врска нема,сите напаѓаат ненадејно,ниту еден не се соочи вистински....со еден збор фалбаџии...

Сочуство до фамилијата...

Што сум ви направил луѓе, зошто ме тепате ?“ – ова се последните зборови на - до смрт претепаниот Дејан Новаковиќ, кој очајно се обидувал да спаси жива глава. За тоа што се случувало во раните утрински часови во центарот на Охрид, видно потресен ни раскажа очевидецот Горан Димитриески. Тој се присетува како 34 годишниот Новаковиќ бегал трчајќи и на сиот глас молел за помош.

Кога се приближивме до момчето кое беспомошно лежеше на плочникот - видовме дека е во бесознание, вели нашиот соговорник и додава дека веднаш повикале итна помош.

Според првично направениот преглед Новаковиќ не починал од здобиените повреди на главата, обудукцијата ќе покаже зошто срцето престанало да работи. Неговото безживотно тело е пронајдено околу 3 часот во строгиот центар на градот, пред охридската пошта. Полицијата потврди дека на немилиот настан му претходела тепачка помеѓу српски туристи која започнала во ноќниот клуб “ Куба Либре“. Навидум наивната расправија за девојка и шанкерска столица се претворила во масовна тепачка која по интервенција на обезбедувањето продолжила надвор, пред самиот локал. Еден од сопствениците на “Куба либре“ меѓу тепачите препознал свој пријател и се вмешал. Кога охриѓани виделе дека е нападнат и сопственик на клубот се впуштиле во масовната тепачка.
Неофицијални информации говорат дека дел од обезбедувањето на локалот кое сега се наоѓа во полиција со останатите 30-тина приведени се едни од главните осомничени виновници за немилиот настан. Се шпекулира дека во групата српски туристи кои ги нападнале сега починатиот Новаковиќ и неговиот другар Горан Периќ-инаку син на српски генерал имало и македонски припадници на специјалните полициски единици.
Немилиот настан кој ја потресе македонската и српска јавност го осуди и градоначалникот Петрески.

До овој момент во полицијата се приведени 30-тина лица а на разговор се повикуваат сите пријавени српски туристи кои престојуваат на ривиерата.

Полицијата трага по еден српски и неколку македонски државјани кои учествувале во тепачката.
Утрово низ целиот строг центар на Охрид крај езерото, чаршијата се до поштата каде што е пронајдено телото има траги од крв што укажува дека пред крвничкото убидтво имало бркотница низ Охрид. Горан Периќ другарот на починатиот Новаковиќ, кој поминал со лесни телесни повреди пред полицијата кажал дека не ги познавал тепачите и оти не разбирал што зборуваат бидејќи им се обраќале на македонски јазик. Неофицијално од српската амбасада во РМ е испратена протесна нота а претставници на амбасадата веќе биле во Охрид.

Овој викенд ,на самиот крај од летото е црн за српските туристи-вчера вечерта 27 годишно момче во кома е пренесено во специната болница св. Еразмо-и за овој случај полицијата не соопштува детали. Се шпекулира дека и тука се работи за тепачка.

http://vesti.alfa.mk/default.aspx?mId=44&egId=8&eventId=26880

Како што ми изгледа обезбедувањево ништо чудно да го претепале човекот, а и ништо ново барем кај нас посебно во Велес сведоци сме на вакви работи...

Значи сфаќам да се направи вистинска сензација од веста за убиството на српскиот турист, бидејќи човечкиот живот е непроценлив и еднакво вреден, а особено ми е криво и жалам што на таков брутален, крвнички и психопатски начин е претепан до смрт човекот. Навистина штета.
Меѓутоа, од сето тоа да се најде нова „рачка„ и да се искористи против Охрид и охриѓани е крајно ниско и дрско. Па самите Срби не објавија ништо против Охрид иако можеа уште од прва да речат виновни се тие во Охрид, не им пружале доволна безбедност и сл. Вие одма нападнавте охриѓани негостопримливи, традиционално повлечено гратче чија репутација тоне, срам за Охрид и сл. Нели сфаќате дека со тоа се пласира лоша и опасна порака не само за Охрид, туку и за Македонија? Ќе испадне дека во Охрид има секојдневни убиства, нема полиција, нема контрола, луѓето се убиваат за без причина. Инаку ова е прв и се надевам последен ваков трагичен настан (претепување до смрт на странски државјанин).

Значи сфаќам да се направи вистинска сензација од веста за убиството на српскиот турист, бидејќи човечкиот живот е непроценлив и еднакво вреден, а особено ми е криво и жалам што на таков брутален, крвнички и психопатски начин е претепан до смрт човекот. Навистина штета.
Меѓутоа, од сето тоа да се најде нова „рачка„ и да се искористи против Охрид и охриѓани е крајно ниско и дрско. Па самите Срби не објавија ништо против Охрид иако можеа уште од прва да речат виновни се тие во Охрид, не им пружале доволна безбедност и сл. Вие одма нападнавте охриѓани негостопримливи, традиционално повлечено гратче чија репутација тоне, срам за Охрид и сл. Нели сфаќате дека со тоа се пласира лоша и опасна порака не само за Охрид, туку и за Македонија? Ќе испадне дека во Охрид има секојдневни убиства, нема полиција, нема контрола, луѓето се убиваат за без причина. Инаку ова е прв и се надевам последен ваков трагичен настан (претепување до смрт на странски државјанин).

А што ќе беше србинот да убиеше некој наш... Шербетлијата и компанија сигурно ќе го окваливикуваа тоа како "несреќен случај" од братскиот српски народ.. а сега цел Охрид е крив..МВР е крива,Јанкуловска исто..никој не ја бара причината за убиството,него секој се фаќа за последицата

не знам дали зборот срамота е доволоен за тежината на ситуацијата, па монструми да беа немаа да напрает такво нешто, дали било за кучка ама и за што и да е ситуацијата толку кукавички пичкарски и не знам уште што да додадам 30 души на еден крвнички да го убијат па тоа ми се чини во најзабаталеното гето во Бруклин не се дешава..
И читам некој јади србите вакви онакви , бре не се работи за националност бе луге аманте за човек се работи .. како им е на семејството сега некој што го пуштил синот на одмор умрен да им го донесат..? свесни сте за ситуацијата , само едно ке кажам бог да чува и да брани од тешка и неизживеана селјачана, денес секој дојде да биди обезбедување и најголемите простаци , уличари и наркомани...секој е сопственик на клуб.. јас да сум идам и под нозе ке ги изгазам сите , ке ги сечкам на парчиња, тешко родителите, сочуство.
Јас не знам шо е ова шо се дешават по градов претходно некој албанец изгази еден човек , не знаат ни како возат, ништо, апсолутно лудило. нека се полнат дрвана со нехролози , ех македонштина.

11282943898.jpg
11282943912.jpg

Според српските медиуми ..

Kako „Blic“ saznaje, u diskoteci „Havana“ Novaković i Perić posvađali su se s nekoliko državljana Srbije, navodno zbog devojke. Svađa je prerasla u tuču, ali ih je obezbeđenje razdvojilo, pa su suprotstavljene strane izašle iz lokala i nastavile fizički obračun.

- Dok su se tukli ispred diskoteke, naišao je jedan od gazda lokala. On je u grupi koja se tukla sa Novakovićem i Perićem prepoznao druga s kojim je radio u Holandiji, pa se i on umešao i dobio nekoliko udaraca. Međutim, naišli su neki mladići, gazdini poznanici. Videli su da je gazda povređen, pa su se i oni umešali. Prema našim saznanjima, Novaković i Perić su tada počeli da beže. Momci su potrčali za njima i blizu pošte sustigli Novakovića i tu ga udarili nekoliko puta - priča sagovornik „Blica“ blizak istrazi.

Инаку истиот имал жена и 3 деца од кои едното сеуште бебе ... :toe:

Ах неможем да сфатим што има врска дали е србин, македонец, албанец , циган , па сите сме луѓе. Да ти .... мужите големи начекале 20 души еден и удри додек мрда утре ќе бидеш најзаебан у градот сите ќе зборат за тебе ќе мислат најак мафијаш си еб.ти простиот мозок. Додек има такв народ , газди на кафачи што мислат дек се Тони Монтана и цајкани кои само знаат да начекат да пишат казна некој што фрјил пикавец и да го дрватт на малолетници и мислат дека никој не им може ништо така ќе е. Сочуство до семејството

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom