Економски факултет

• Креатор на темата Креатор на темата back_rest
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Сметководство на испитов сега ќе има ли задачи со амортизација .. 2-3 методи шо беа :D ?? некој да не знаиТ? :D

Ај некој веќе нека каже како е дополнителниот испит по финансиски менаџмент ве молам, полагам утре! Ај ве молам да знам како да се снаоѓам. Поздрав!

Да прашам нешто:
Има некој што му помогнале прашањава за испит, дали се поминува само од овие и тие од збирка со заокружување или треба да се учи по прашањата а не само прашањата. Ова за тие што биле на испит основи на сметководство.
Тејнк ју :)
Никој не полагал сметководство на испит бе???

Сметководство на испитов сега ќе има ли задачи со амортизација .. 2-3 методи шо беа :D ?? некој да не знаиТ? :D
Jas so tie zada4i poloziv smetkovodstvo:),amortizaciite i so fifo i lifo,mislam deka sigurno toa ke imate:):):):)))))

--- надополнето ---

Никој не полагал сметководство на испит бе???
Jas go poloziv u juni i go poloziv samo so resavanje na fifo,lifo i amortizaciite,drugoto go zaokruzuvav kako ke mi teknese i 7 izvadiv,mislam deka ova ke se padne sigurno i tie tocno/netocno mozes da si gi nau4is:):):):)))

Како тоа?? Само 2, задачи без прашањата?? Ќе има ли истакнато некаде за термини???

Абе он пиша дополнително за оние кои решиле само 2 задачи ..... А не дека ќе даде 2 теми ...... Бар јас така разбрав :pos2:
А ако више дава 2 теми ...... и јас ако сум во тие ....... и како што ептееееен имам среќа математика, тоа ќе бидат веројатност и финансискава :( :(

jas imav reseno 2 celi zadaci (tocni), prasanjata i uste polovina zadaca imav pocnato. ke mozam da odam na toj test?
Не можам поконкретно да ти кажам. Реално имаш шанси, ама сепак Драге е Драге. Од него зависи:smir:

Абе он пиша дополнително за оние кои решиле само 2 задачи ..... А не дека ќе даде 2 теми ...... Бар јас така разбрав :pos2:
А ако више дава 2 теми ...... и јас ако сум во тие ....... и како што ептееееен имам среќа математика, тоа ќе бидат веројатност и финансискава :( :(
На дополнителна Драги дава две до три теми максимум.
Веројатноста не е страшна, мислам дека дава обични веројатности од збирката (на дополнителна)

На дополнителна Драги дава две до три теми максимум.
Веројатноста не е страшна, мислам дека дава обични веројатности од збирката (на дополнителна)

Абе каква дополонителна за мене, јас решавав, али ни 2 точни немам, така да ..... изглеа ќе го чекам личен, цветен мај ..... или јуни! :):):)

Е грешиш, нема шанси со 2 задачи да поминеш кај драги минимум три треба да ти бидат точни за на дополнителен да те пушти, а да на дополнителен дава две глави најверојатно што ќе му текне, најмногу дал Амортизација или влог, и некоја веројатност...

Ај некој веќе нека каже како е дополнителниот испит по финансиски менаџмент ве молам, полагам утре! Ај ве молам да знам како да се снаоѓам. Поздрав!

Е многу сте ми чудни значи. Полагате утре а не знаете што како. Па уште чекате ние да ви кажеме како ке биде. Па си имаш асистенти си имаш професор нели е најарно нив да ги прашате за некои прашања.
Инаку колку што имам слушнато дополнителниот ке биде на пишување.

а некој да не знае нешто во врска со методите(фифо ,лифо и пондериран просек) ? ми спомнаа дека имало нешто за продажба?:pipi:

Е многу сте ми чудни значи. Полагате утре а не знаете што како. Па уште чекате ние да ви кажеме како ке биде. Па си имаш асистенти си имаш професор нели е најарно нив да ги прашате за некои прашања.
Инаку колку што имам слушнато дополнителниот ке биде на пишување.

Хах Зошто чудни... Па сакав да ми помогне некој што положил на дополнителен, а дека е на пишување знам, и зборев со професорот, он сигурно нема да ми каже што се паднало, што прашувал, јас се надевав некој кој влегол на дополнителен да ми каже али излгеда нема фајде... Јас ќе поделам искуство утре! За сите оние кои ќе треба да знаат!

а некој да не знае нешто во врска со методите(фифо ,лифо и пондериран просек) ? ми спомнаа дека имало нешто за продажба?:pipi:
So dali znae za fifo,lifo i ponderiran?Neznaes kako se resavaat ili...ako neznaes kako se resavaat vidi u zbirkata,razgledaj vidi ja definicijata i ke ti tekne:):):):))))

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom