Ќе имате истакнато. Драге ке ви каже кои две теми да спремите за дополнително.Како тоа?? Само 2, задачи без прашањата?? Ќе има ли истакнато некаде за термини???
Ќе имате истакнато. Драге ке ви каже кои две теми да спремите за дополнително.Како тоа?? Само 2, задачи без прашањата?? Ќе има ли истакнато некаде за термини???
Никој не полагал сметководство на испит бе???Да прашам нешто:
Има некој што му помогнале прашањава за испит, дали се поминува само од овие и тие од збирка со заокружување или треба да се учи по прашањата а не само прашањата. Ова за тие што биле на испит основи на сметководство.
Тејнк ју
Jas so tie zada4i poloziv smetkovodstvo,amortizaciite i so fifo i lifo,mislam deka sigurno toa ke imate))))Сметководство на испитов сега ќе има ли задачи со амортизација .. 2-3 методи шо беа ?? некој да не знаиТ?
Jas go poloziv u juni i go poloziv samo so resavanje na fifo,lifo i amortizaciite,drugoto go zaokruzuvav kako ke mi teknese i 7 izvadiv,mislam deka ova ke se padne sigurno i tie tocno/netocno mozes da si gi nau4is))Никој не полагал сметководство на испит бе???
jas imav reseno 2 celi zadaci (tocni), prasanjata i uste polovina zadaca imav pocnato. ke mozam da odam na toj test?Ќе имате истакнато. Драге ке ви каже кои две теми да спремите за дополнително.
Како тоа?? Само 2, задачи без прашањата?? Ќе има ли истакнато некаде за термини???
Не можам поконкретно да ти кажам. Реално имаш шанси, ама сепак Драге е Драге. Од него зависи:smir:jas imav reseno 2 celi zadaci (tocni), prasanjata i uste polovina zadaca imav pocnato. ke mozam da odam na toj test?
На дополнителна Драги дава две до три теми максимум.Абе он пиша дополнително за оние кои решиле само 2 задачи ..... А не дека ќе даде 2 теми ...... Бар јас така разбрав :pos2:
А ако више дава 2 теми ...... и јас ако сум во тие ....... и како што ептееееен имам среќа математика, тоа ќе бидат веројатност и финансискава
Абе каква дополонителна за мене, јас решавав, али ни 2 точни немам, така да ..... изглеа ќе го чекам личен, цветен мај ..... или јуни!На дополнителна Драги дава две до три теми максимум.
Веројатноста не е страшна, мислам дека дава обични веројатности од збирката (на дополнителна)
Е грешиш, нема шанси со 2 задачи да поминеш кај драги минимум три треба да ти бидат точни за на дополнителен да те пушти, а да на дополнителен дава две глави најверојатно што ќе му текне, најмногу дал Амортизација или влог, и некоја веројатност...Абе он пиша дополнително за оние кои решиле само 2 задачи ..... А не дека ќе даде 2 теми ...... Бар јас така разбрав :pos2:
А ако више дава 2 теми ...... и јас ако сум во тие ....... и како што ептееееен имам среќа математика, тоа ќе бидат веројатност и финансискава
Е многу сте ми чудни значи. Полагате утре а не знаете што како. Па уште чекате ние да ви кажеме како ке биде. Па си имаш асистенти си имаш професор нели е најарно нив да ги прашате за некои прашања.Ај некој веќе нека каже како е дополнителниот испит по финансиски менаџмент ве молам, полагам утре! Ај ве молам да знам како да се снаоѓам. Поздрав!
Хах Зошто чудни... Па сакав да ми помогне некој што положил на дополнителен, а дека е на пишување знам, и зборев со професорот, он сигурно нема да ми каже што се паднало, што прашувал, јас се надевав некој кој влегол на дополнителен да ми каже али излгеда нема фајде... Јас ќе поделам искуство утре! За сите оние кои ќе треба да знаат!Е многу сте ми чудни значи. Полагате утре а не знаете што како. Па уште чекате ние да ви кажеме како ке биде. Па си имаш асистенти си имаш професор нели е најарно нив да ги прашате за некои прашања.
Инаку колку што имам слушнато дополнителниот ке биде на пишување.
So dali znae za fifo,lifo i ponderiran?Neznaes kako se resavaat ili...ako neznaes kako se resavaat vidi u zbirkata,razgledaj vidi ja definicijata i ke ti tekne)))а некој да не знае нешто во врска со методите(фифо ,лифо и пондериран просек) ? ми спомнаа дека имало нешто за продажба?