Економски факултет

• Креатор на темата Креатор на темата back_rest
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Да не му се наоѓа на некој прашања по Меѓународни организации и интеграции ?

Вака сеа. Кој слушал Однесување на потрошувачите, нека повели да ми помогне. На прв колоквиум имав 19 од 30, на втор колоквиум закаснив, што значи идам сеа за неколку дена на поправен. Границата за 6ка е 46, а професорката дава 10 поени од присуство, што му доаѓа 18 од прв, 18 од втор + тие 10 и таман 6ка. Ама коа се иде на поправен, дали ги дава тие 10 поени? Зашто ако не ги дава ќе треба да извадам 27 од 30, а тоа некако не ми изглеа изводливо. Ако знае некој нека каже да знам дали да го спремам или да го баталам
Благодарам.

Dobro tolku li nema nekoj ljubezen da kaze bilo sto za ispitot Makroekonomija,5 pati pisam i nikoj nisto ne kazuva,nikoj li ne bil na ispit,site na kolokvium go zemavte? :) :) :)

Може ли некој што го спрема Финансиски менаџмент да ми каже како се добива дистрибуцијата на веројатностите на стр.232 во табелата ??? Фала однапред :salut:

Може ли некој што го спрема Финансиски менаџмент да ми каже како се добива дистрибуцијата на веројатностите на стр.232 во табелата ??? Фала однапред :salut:

Се добива од претходната табела Број на појавувања. Секој број се дели со вкуониот број на појавувања. Пример: 1 се дели со 26, 2 о 26, 3 со 26 пак имаш 3 со 26, па 5 со 26 и така натаму. Појасно?

Каде можиме да видиме кој професор кога ке ни дај оценки?:vozbud::toe:

Dobro tolku li nema nekoj ljubezen da kaze bilo sto za ispitot Makroekonomija,5 pati pisam i nikoj nisto ne kazuva,nikoj li ne bil na ispit,site na kolokvium go zemavte? :) :) :)
Па сега јас еднаш веќе кажав изгледа не си прочитал еве ти пак : Макро се можни две комбинаци само на раскажување и паѓат онака поопшти работи ( на пр лани падна дедфинирај м0,м1 ингеренции на монетарната политика и една задача таа со сапуните од колквум) втората комбинација е заокрузување и 2 на пишување

Колеги ПОМОШ!Нека сподели некој искуство како е математика на испит?Што обично се паѓа?...ми рекоа да не учам интеграли и изводи?

Колеги ПОМОШ!Нека сподели некој искуство како е математика на испит?Што обично се паѓа?...ми рекоа да не учам интеграли и изводи?

Интеграли можеби не, но изводи на секоја испитна се паѓаат.
Спремај:
Аритметичка/геометриска прогресија и потрошувачки кредити
матрични равенки
изводи
влогови
ренти
амортизација

со 3ипол накај 4 точни решени, положуваш.

има резултати математика на факултет

Да не знае некој дали има резултати Финансиско Сметководство на факс или Сметководство на трошоци??

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom