Абортус (општо) и дали оправдувате или не?

Член од
2 август 2008
Мислења
743
Поени од реакции
460
ABORTUS...SRAMOTA ZA OVIE OD VLADAVA SHO NAPRAVIJA TAKVI GOMNENICI...ZNACI ABORTUSOT GO PODRZUVAM 100%....zashto ako go skratat abortusot avtomatski i kratat edno pravo na zenata....a toa nikako ne smee.....Vtoro nema vrska deka aborusot e ubistvo...kako mozes da kazes deka e ubistvo....znaci abortus se prai do 5mesecna vozrast togash toa e samo parazit zbir od kletki koi go napagjaat organizmot na majkata....majkata zivee a naednash neshto se naseluva na nea se lepi bez pokana......I moze da i go unisti i zdravjeto....znaci ja sum ZA abortusot...
И јас оправдувам абортус,да...во одредени случаеви.Ама ова болдираново тебе ти е најголемата глупост што сум ја слушнала."Има само две нешта кои се бесконечни:Вселената и човековата глупост"...Ова се однесува на глупоста што ти пред малце ја истропа.Како прво абортусот е така поприфатлив до 10тата недела..А дали знаеш колку прават десет недели ? 5 Месеци ?
За второто болдирано,да те прашам само како можеш ваква безмилосна работа да тресниш... и јас го оправдувам абортусот ама никогаш не сум рекла вака.
За тебе,недајбоже некогаш да имаш деца... тешко нив!

Ti mori provicnijalke poarno odi i praj rucek nesto a ne da visih po forumive i da se karash, ako bidi malce domakinka, prostakusho edna samo znaesh provincijalski da se karash ko kokoshka razlaufana si, so 19 godishni devojcinja li ke se karash 32 godini si nacukala stara kokona pa ushe otozgora so malive inat ke vodish kako ne ti e sram mori .cc, seljanko
И на тебе како не ти е срам.Едно е да се караш да се караш смртски со факти и аргументи,а друго е ова да му го напишеш на некој кој е постар од тебе цели 13 години.Засрами се!На кое ниво ти е културата слезена... засрами се... на кој и да му го речиш ова не е убаво.Јас тука на таа тема се контрам со многу луѓе од Август месец.. па никогаш...никогаш тоа не сум го напишала!
Засрами се.... не те мислев за толку проста!

Член од
14 февруари 2009
Мислења
68
Поени од реакции
6
Во глобала јас ги поддржувам жените во остварувањето на нивните права, дури сметам дека треба да имаат и поголеми права од мажите али тоа е више друга тема, меѓутоа никако не можам да се согласам со ова горенапишаново, не ми е јасно како може некој и плус женско, онака од ракав да тресе тоа што ќе му дојде на памет, дајте права на жените баталете ги ембрионите они само паразити се, од муабетов се вади поента дај ќе се јебеме цело време и после ќе абортираме, битно ја да си го напраам ќеифот а за последиците не одговарам, ова важи и за двајцата партнери. Некој спомна кога фетусчињата би можеле да кажат како тие се чувствуваат во однос на абортирањето, па затоа овде ќе ставам текст од една песна Teardrop од Massive Attack кој всушност претставува метафора, односно што фетусот мисли и чувствува во моментот кога тој е абортиран:
Солза
Љубов, љубов е глагол
Љубов е дејствен збор
Безстрашност на мојот здив
Нежен импулс
Ме тресе, ме прави полесен
Капка солза на огнот

Девет, ноќ на материја
Цут на црни цветови
Цут на црни цветови
Капка солза на огнот
Безстрашност на мојот

Водата е моето око
Најверното огледало
Капка солза на огнот
На исповеста
Најверното огледало
Капка солза на огнот

Се сопнува малку
Се сопнува малку
Текстот на англиски:
Teardrop

Love, love is a verb
Love is a doing word
Fearless on my breath
Gentle impulsion
Shakes me makes me lighter
Fearless on my breath

Teardrop on the fire
Fearless on my breath

Nine night of matter
Black flowers blossom
Fearless on my breath
Black flowers blossom
Fearless on my breath

Teardrop on the fire
Fearless on my breath

Water is my eye
Most faithful mirror
Fearless on my breath
Teardrop on the fire of a confession
Fearless on my breath
Most faithful mirror
Fearless on my breath

Teardrop on the fire
Fearless on my breath

Stumbling a little
Stumbling a little
А еве го и спотот Со ова видео најмалку сакав да ги навредам жените кои што извршиле абортус или да направам да се чувствуваат лошо, дури и стојам на нивна страна во случај да нема друга опција, меѓутоа воопшто не можам да се согласам со изјавите од типот: "тоа се само збир на клетки, тоа не е убиство" , за потоа да ги замаскираат со некои други излитени изјави како што се правата на жената​
Дај ми факти дека ова стварно го кажал еден ембрион....кој нема свест???Или само измислица на човековата глупост?...кога ќе ми докажеш дека стварно ова го испеал или го кажал еден ембрион???И доста глупава песна како и да е

И јас оправдувам абортус,да...во одредени случаеви.Ама ова болдираново тебе ти е најголемата глупост што сум ја слушнала."Има само две нешта кои се бесконечни:Вселената и човековата глупост"...Ова се однесува на глупоста што ти пред малце ја истропа.Како прво абортусот е така поприфатлив до 10тата недела..А дали знаеш колку прават десет недели ? 5 Месеци ?
За второто болдирано,да те прашам само како можеш ваква безмилосна работа да тресниш... и јас го оправдувам абортусот ама никогаш не сум рекла вака.
За тебе,недајбоже некогаш да имаш деца... тешко нив!

И на тебе како не ти е срам.Едно е да се караш да се караш смртски со факти и аргументи,а друго е ова да му го напишеш на некој кој е постар од тебе цели 13 години.Засрами се!На кое ниво ти е културата слезена... засрами се... на кој и да му го речиш ова не е убаво.Јас тука на таа тема се контрам со многу луѓе од Август месец.. па никогаш...никогаш тоа не сум го напишала!
Засрами се.... не те мислев за толку проста!
Тебе не треба да те интересира дали јас некогаш ке имам деца и дали ке имам.И како ке се грижам за нив.

По начинот на размислување се гледа како си воспитана и баш заради тоа не можам да ти замерам, само можам да те жалам...
МЕ ТРОГНА!!!

Феминистке, не те пратам.
Сега, ако јас речам дека го сакам машкиот род и дека не ми е проблем на некој да му правам ручек - срам сум за жените?
Ако сакаш да му бидеш слуга на некого СУПЕР.....твоја работа.......ја лично не сакам.....Не сакам да му служам на системот и да му помогнам да опстои....А со тоа што ке се мажиме и жениме само му помагаме на системот.....јас си имам мои ставови....кои само јас ги разбирам така да....не ми е гајле за никој друг

Тамарче

Ако одам во Битола..
Член од
11 јули 2007
Мислења
3.239
Поени од реакции
223
Srce moe....ne mora da cekash do utre.....pa gi sramish zenite....odi odma staj se maz.......staj si kur i mashki mozok....i odma ne si potrebna.....
Прво, се обраќаш на личност МНОГУ постара од тебе. Како не ти е срам да користиш вакви вулгарни зборови?

I ti so zdravje..........dojdete kaj mene jas so zadovolstvo ke vi go smenam polot....NE STE I POTREBNI NA ZENATA.....ama mislam deka ni na mazite ne im se potrebni gnili mozoci ko vashite....:pos2:
Културата ти е на завидно ниво.
Браво.
Искрено, алал да ти е.
Немам видено нешто поневоспитано од тебе.

MaryJane

It's alive!
Член од
11 јуни 2008
Мислења
369
Поени од реакции
33
Прво, се обраќаш на личност МНОГУ постара од тебе. Како не ти е срам да користиш вакви вулгарни зборови?

Браво.
Искрено, алал да ти е.
токму затоа не ни треба закон против абортус,секакви можат да излезат,:vozbud:

Член од
14 февруари 2009
Мислења
68
Поени од реакции
6

Браво.
Искрено, алал да ти е.
И што ако е постара....сеа треба капа да симнувам......ќе правам што сакам....никој нема да ми кажува а не посебно некој што не го знам од форумов....

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
а сите оние постери за вегетаријанство ги направиле животни?
треба да ја интересира, можда е социјален работник, па ќе дојде да ти ги одземе.
ако само ти ги разбираш своите ставови не пробувај насилнички да ги наметнеш на сите други. :smir: и.. се гледа дека само ти ги разбираш... :smir:

Дај ми факти дека ова стварно го кажал еден ембрион....кој нема свест???Или само измислица на човековата глупост?...кога ќе ми докажеш дека стварно ова го испеал или го кажал еден ембрион???И доста глупава песна како и да е

Тебе не треба да те интересира дали јас некогаш ке имам деца и дали ке имам.И како ке се грижам за нив.

МЕ ТРОГНА!!!

Ако сакаш да му бидеш слуга на некого СУПЕР.....твоја работа.......ја лично не сакам.....Не сакам да му служам на системот и да му помогнам да опстои....А со тоа што ке се мажиме и жениме само му помагаме на системот.....јас си имам мои ставови....кои само јас ги разбирам така да....не ми е гајле за никој друг

P

Princ

Гостин
И што ако е постара....сеа треба капа да симнувам......ќе правам што сакам....никој нема да ми кажува а не посебно некој што не го знам од форумов....
Правила на форумот (на кои се имаш согласено и обврзано да ги почитуваш, инаку немаше да можеш да се регистрираш)
5) Членот се согласува дека нема да се служи со материјал кој е лажен, клеветнички, злоупотребен, вулгарен, полн со омраза (расна, национална, сексуална, културна или лична), вознемирувачки кон другите членови и материјал кој ја повредува приватноста на членовите.
3 картони ти дадов вчера. Уште еден и одиш на 14 дена бан, а можно е да побарам и траен. Ако не знаеш да дискутираш, немој да дискутираш.

Член од
14 февруари 2009
Мислења
68
Поени од реакции
6
Правила на форумот (на кои се имаш согласено и обврзано да ги почитуваш, инаку немаше да можеш да се регистрираш)

3 картони ти дадов вчера. Уште еден и одиш на 14 дена бан, а можно е да побарам и траен. Ако не знаеш да дискутираш, немој да дискутираш.
Rekov ja se nadevam deka i drugite dobile kartoni....za navredi kako kokoshka i nezz shto drugo a da i glupacha....A ja ke se potrudam da ne navreduvam..

P

Princ

Гостин
Сите што ги кршат правилата на форумот (на кој ќе повторам, се имате согласено и обврзано да ги почитувате) добија црвени картони. Ти си ми најгласна, затоа и тебе те цитирам. Внимавајте, стварно ми снема нерви.

Член од
14 февруари 2009
Мислења
68
Поени од реакции
6
а сите оние постери за вегетаријанство ги направиле животни?
треба да ја интересира, можда е социјален работник, па ќе дојде да ти ги одземе.
ако само ти ги разбираш своите ставови не пробувај насилнички да ги наметнеш на сите други. :smir: и.. се гледа дека само ти ги разбираш... :smir:
Hahaha.......ama stvaaarno ne probav da gi nametnam na drugi vo nikoj slucaj......pogreshno si me svatila....samo gi iskazav....a koj svakja ok koj ne.......

Мишелинка

расол
Член од
19 мај 2006
Мислења
3.449
Поени од реакции
385
Oh my... Епа да, јас ќе се омажам, ќе бидам слуга (лол) и од сега знам дека никогаш, ама баш никогаш нема да абортирам, иако никогаш не би ги судела оние кои решиле да го сторат тоа. И сметам дека тоа е многу попаметна варијанта од твојава - рушење а системот, исклиширани ставови, преџвакана идеологија, борба против ветерници... Ама, секој со своето...:)

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
Oh my... Епа да, јас ќе се омажам, ќе бидам слуга (лол) и од сега знам дека никогаш, ама баш никогаш нема да абортирам, иако никогаш не би ги судела оние кои решиле да го сторат тоа. И сметам дека тоа е многу попаметна варијанта од твојава - рушење а системот, исклиширани ставови, преџвакана идеологија, борба против ветерници... Ама, секој со своето...:)
Прво најди маж што ќе сака да те земе, па после мажи се :pos2::pos2:
ако има такви:kesa:

Мишелинка

расол
Член од
19 мај 2006
Мислења
3.449
Поени од реакции
385
Прво најди маж што ќе сака да те земе, па после мажи се :pos2::pos2:
ако има такви:kesa:
Хаха, не се секирај, ќе се најде некој.. Ако не ќе затруднам па знаеш како е... Не верувам во абортус. Лол, каков грев :)

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
Хаха, не се секирај, ќе се најде некој.. Ако не ќе затруднам па знаеш како е... Не верувам во абортус. Лол, каков грев :)
Иии??
Што мислиш дека ќе те земе ако си трудна????
:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:
КОј го присилува??? Има закон за тоа ако жената е трудна дека мажот мора да ја земе?????
И донт тинк со срц Ќе си го родиш и ќе си бидеш самохрана мајка...
ама тек тогаш за друг дечко или маж амин.. никој не сака со дете :smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom