Економски факултет

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
19 април 2010
Мислења
194
Поени од реакции
3
вака за сите што ги интересира за микроекономија дознав ова:за прв колоквиум треба да се учи или до крај на трета глава или до крај на четврта(зависи до каде ке стигне со предавање).прашањата на колоквиум ке бидат веројатно со пишување а може и со заокружување.викаше дека у четврток ке сме вежбале со асистентката графици(ке имаме и да цртаме графици).денес стигна до понуда.а утре рече ке предава за нешто што нема у книга.а за политика навистина рекол од 96 страна да се учи а од претходните страни ке дал само 7 поими и кажал од кои лекции може да се паднат тие поими.и ке биде на заокружување пишување и есеј.и да во либро има оставено некои прашања по политика 14 ден се.тоа е се:smir:

TheBossesSis

~ една жеМска со чаша ~
Член од
1 октомври 2007
Мислења
656
Поени од реакции
16
помлади колеги , матетматика до каде е прв колоквиум , има кажано чичко драге? и дали закажа кога ќе е прв колоквоум? ај нека бидде некој љубезен нека ми каже. фала.

Член од
6 февруари 2010
Мислења
124
Поени од реакции
4
Ти седеше и на 2то предавање ? пошо ја не успеав да доседам, и само разбрав дека утре асис. ќе ни кажела и кога ќе е колоквиумот,нвм .. ова за политика ти е од сигурни извори ? :)

Член од
19 април 2010
Мислења
194
Поени од реакции
3
Ти седеше и на 2то предавање ? пошо ја не успеав да доседам, и само разбрав дека утре асис. ќе ни кажела и кога ќе е колоквиумот,нвм .. ова за политика ти е од сигурни извори ? :)
да да седев тоа се кажа.па прашав едно девојче она рече идела на предавања и така рекол

Член од
13 јули 2010
Мислења
1.373
Поени од реакции
1.596
помлади колеги , матетматика до каде е прв колоквиум , има кажано чичко драге? и дали закажа кога ќе е прв колоквоум? ај нека бидде некој љубезен нека ми каже. фала.
ако добро се секавам на почетокот кажа до линеарна алгебра сосе нејзе ... ако сум грешка нека ме исправи некој :)

Член од
31 август 2010
Мислења
188
Поени од реакции
33
Колеги некој за социологија да каже информација...До кај е, до кај ќе биде колоквиумот нешто за колоквиумот...И да не го закажал? Било штооо :tapp:

Член од
28 јануари 2010
Мислења
63
Поени од реакции
1
Рокот за пријавување на семинарски по ОСНОВИ НА МАРКЕТИНГ е до 16.10.2010! :wink:

V

Viktor g

Гостин
вака за сите што ги интересира за микроекономија дознав ова:за прв колоквиум треба да се учи или до крај на трета глава или до крај на четврта(зависи до каде ке стигне со предавање).прашањата на колоквиум ке бидат веројатно со пишување а може и со заокружување.викаше дека у четврток ке сме вежбале со асистентката графици(ке имаме и да цртаме графици).денес стигна до понуда.а утре рече ке предава за нешто што нема у книга.а за политика навистина рекол од 96 страна да се учи а од претходните страни ке дал само 7 поими и кажал од кои лекции може да се паднат тие поими.и ке биде на заокружување пишување и есеј.и да во либро има оставено некои прашања по политика 14 ден се.тоа е се:smir:
а да ви кажам јас како беше лани ? Вежбите микроекономја живо губење време таа асистентката нема да ви објасни како се црта ниту еден график а мн строго ги ободува може да ти биде точно нацртан цел ако си згрешил ознаки да ти стаи само 1 или 0,5 бод ако пак немаш ознаки а точно е нацртан 0 добиваш. Прашањата на пишување хм тоа мора да набубаш на памет и да биде слично ко од книга кретивност многу не употребувај нема да ти помогне. Не се замарај со политика жити се неколку на заокружување и другите на раскажување битно е да имаш мн напишано а не што пишува ( јас положив со волкот и црвенкапа му ја раскажав на 3 страни) така што не се замарај ич не ги чита може и со се од книга се точно ама малку да те бутне

Член од
20 мај 2008
Мислења
93
Поени од реакции
5
ај некој од постарите колеги нека каже дали може да се прави семинарска за следниве предмети меѓународна економија,менаџмент на мал бизнис и менаџмент на човечки ресурси или најпаметно ми е да си направам сега во прв семестар по маркетинг :smir:

Член од
6 февруари 2010
Мислења
124
Поени од реакции
4
а да ви кажам јас како беше лани ? Вежбите микроекономја живо губење време таа асистентката нема да ви објасни како се црта ниту еден график а мн строго ги ободува може да ти биде точно нацртан цел ако си згрешил ознаки да ти стаи само 1 или 0,5 бод ако пак немаш ознаки а точно е нацртан 0 добиваш. Прашањата на пишување хм тоа мора да набубаш на памет и да биде слично ко од книга кретивност многу не употребувај нема да ти помогне. Не се замарај со политика жити се неколку на заокружување и другите на раскажување битно е да имаш мн напишано а не што пишува ( јас положив со волкот и црвенкапа му ја раскажав на 3 страни) така што не се замарај ич не ги чита може и со се од книга се точно ама малку да те бутне
а колку графици дава за да се нацртаат ? ако даде 2-3 графици онда ич да не ги учам, многу се .. значи мора се како од книгата, лошо лошо :toe:

Vk111

B4 I FU RU 18
Член од
2 јули 2010
Мислења
118
Поени од реакции
6
Moze nekoj sto go ima prviot list so prasanja po makro ( toj pred ekonomski rast ) da go odnese vo libro. Jas ostaviv fotokopija od toj po ekonomski rast , ama prviot go nemam posto ne bev.

Член од
12 октомври 2010
Мислења
11
Поени од реакции
0
Dali nekoj ke moze da kaze do kade,sto i kako ke treba za 1kol po MAKROEKONOMIJA. Knigata e strasno nerazbirliva i jas ne znam kako ke se nauci toa:S:S:S dali ste slusnale za nekoi skrateni materijali,prasanja?

V

Viktor g

Гостин
а колку графици дава за да се нацртаат ? ако даде 2-3 графици онда ич да не ги учам, многу се .. значи мора се како од книгата, лошо лошо :toe:
па зависи од тоа која група ќе ти се погоди абе учи си кој знае таа малце е ибегана па мозже да ги бодува и поинаку па така нешто ај гледај повеќе да и напишеш ама да ти биде на прасањто можеш да користиш и основи на економија ако се сеќаваш нешто бар ја така поминав

--- надополнето ---

Dali nekoj ke moze da kaze do kade,sto i kako ke treba za 1kol po MAKROEKONOMIJA. Knigata e strasno nerazbirliva i jas ne znam kako ke se nauci toa:S:S:S dali ste slusnale za nekoi skrateni materijali,prasanja?
абе има прашања макро од нив се паѓаат барај у либро тоа се оние домашни кој тој ги дава ама и со нив се поминува имаше и сајт од кој ги вади ај ако го најдам ќе ти пишам порка

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom