igor108367
Dark Lord Sauron
- Член од
- 25 јануари 2009
- Мислења
- 2.516
- Поени од реакции
- 113
Јас можеби не знам можеби знам, ама знам дека не е човек. Сите твои органи го прават истот што го прави и ембрионот. А она што ти го наведе дека е живот може да преставува и цвеќе, вирус па и карпа (бидејки и таа врши размена со околината, си го менува обликот)Embrionot e zhiv od momentot na negovoto sozdavanje, toj zhivee, se razviva, vrshi razmena na materii so okolinata (majkata), a fizioloshki za zhivo se smeta se ona shto zhivee, se razviva i ima razmena na materii, ako ne si znael.
Vrska si nemash shto zboruvash. Za da se oplodi zhenata potreben e mazhot, taka da bez negovoto seme, nema plod, nema kreacija, taka da kreator e mazhot, a ponatamu zhenata e taa shto ke ja nosi kreacijata do onoj moment koga ke se porodi. I nikade ne kazhav deka nema pravo da odluchuva, tuku ne smee samo ona da odluchuva, i dvata roditeli imaat podednakvo pravo na odluchuvanje. Ne mozhe da se dozvoli samo zhenata da odluchuva i ne smee, ne go sozdala sama plodot, koga ke si go sozdava sama, togash neka odluchuva sama.
Siromashtijata mozhe da e samo opravduvanje za neodgovorni stvorenja, nikakva prichina za abortus.
A, ako nesakash da dojde do nesakana bremenost imash opcija kontracepcija, ili ne si slushnal? I sekako dokolku si spremen i se odluchish da imash odnos, ke mora da bidesh spremen i na posledicite od toj odnos dokolku ne koristish zashtita, vo shto ne mozham da poveruvam deka nekoj vo 21 vek ne znae za zashtita od nesakana bremenost.
I ne mi objasnuvaj i ne mi se obrakaj mene so soveti shto i kako da pravam i koi opcii mi se nudat kako reshenie vo sluchaj na nesakanite posledici od abortusot, tuku ti razmisli kako i shto treba da pravish za da ne se dovedesh vo takva situacija za da posegnuvash po pomoshnite sredstva koi gi preporachuvash.![]()
Не постои 100 процентна заштита, а дури и да се заштитиш можеш да направиш грешка некој пат.
Ако некој не се смета за способен да одгледува дете во сиромаштија не мора да го прави тоа.
И колку да ти биде јасно кога би ми се случило мене девојката а ми затрудне јас не би сакал да прави абортус, ама тоа си е нејзни право.