Talamasca Live + DJ Set @ club Colosseum - 25.09.2010

• Креатор на темата Креатор на темата old_School_mk
  • Време на започнување Време на започнување
Talamasca - Back to Bach
Леле брат ПРЕЈАК е ремиксот на "Cutting Edge Science" :vozbud:. Дај жити се кажи барем кога излегува, мора да го имам у најскоро време.

--- надополнето ---

Ај едно целосно review...

Значи стигнав таму точно во 1. Мислев дека сум го промашил почетокот на Седрик, ама кога го видов Навигатор ми олесна. Добро е што отидов тогаш, пошто иначе ќе морав да трпам досаден full-on. Таламаска почна во 01:15 со DJ Set. Не знам зошто прво правеше DJ Set, али имам некои претпоставки кои ќе ги кажам после. Сите траки му беа кичмење. Буквално те крева од земја и те лупа најјако што може. Особено кога ми ја пушти гореспоменатата трака - абе партали. Прејака атмосфера имаше на неа. Исто така како втора трака пушти psy ремикс од една стара електронска легендарна трака, која сеуште не успеав да ја најдам на YouTube бидејќи сум ја помешал со една друга (@ Vodka: таа на којашто мислев јас се вика Orbital - The Saint). Ја снимив на мобилен, али 22 МБ е и ме мрзи да ја аплоудувам. И другите траки што ги испушти Седрик беа топоини. Во DJ Set-от ја очекував и "Hardest We Can", али не ја добив. Нема везе, и без неа беше топ. На ремиксот на "Time Simulation" сите здивеа. Live-от уствари му беше неверојатно добра вожња. Немаше премногу head-bang моменти, али доволно беше само да го слушаш и да уживаш. Мене многу ми се бендиса, а особено последната трака која се надевам ќе излезе наскоро. Прејака е. Мала забелешка: на 2 пати му засецна сетот. Првиот пат беше у стилот :toe:, а вториот пат се правеше ко ништо да не се десило. И лани на саем го јебеше лаптопот. Тогаш дури и му изгаси музика на сред сет. Мислам дека е крајно време да мења опрема :pos2:
После него Бушава Азбука имаше најдобар Resident DJ Set што сум го слушнал до сеа. Стварно беше перфекција човекот. Се виде дека е расположен и стварно имаше неверојатно добар избор на траки и перфектно миксање. Приметив дека пушти троа поише траки од Скази. Дали е ова знак дека Скази би биле следни во Скопје? :) Иначе, секоја чест за последната негова трака: Skazi - Hit the Drum, али целосната верзија. Мераци е траката.

Од технички аспект журката си беше супер. Топ озвучување, осветлување... Само UV неонки фалеа. Мора да се монтираат за следен пат :). Немаше коњопои на подиум, а сталкерите и позерите би рекол дека беа горе, бидејќи и нив исто така ги немаше на подиум, што беше добра работа. Сите што беа на подиум беа дојдени за денсање.

Се на се: журкава ја надмина ланската на Саем. Иако тогаш пушташе 3:40 саати музика, а сега само 2:45, сепак овојпат барем мене ми беше некако подобро.

PS: сеуште не ми е јасно зошто на никој не му се свиѓе тоа Ууу-Ууу, али ај...

Ја сепак би рекол дека на плажа е подобар :) (не за друго ради шо таму бев хехехе)

Леле брат ПРЕЈАК е ремиксот на "Cutting Edge Science" :vozbud:. Дај жити се кажи барем кога излегува, мора да го имам у најскоро време.

Дали е ова знак дека Скази би биле следни во Скопје? :)

Question 1 : 99% nema da izleze bidejki na Cedric ne mu se svigja voopsto kako e napraven.

Question 2 : najverojatno ne, imame drug lik na pamet xD

Question 1 : 99% nema da izleze bidejki na Cedric ne mu se svigja voopsto kako e napraven.
What the fuck??? Не му се свиѓа, а го утепува од пуштање на журки. Како е тоа можно? Мене ремиксов стварно ми е перфекција, дури и подобар е од оригиналот. Иако не верував дека некој ќе направи асален ремикс на оваа трака сепак го доживеав и тоа. Тебе ти се свиѓа ремиксов?

Question 2 : najverojatno ne, imame drug lik na pamet xD
Знам дека дури и да погодам нема да кажеш дека е тој, само ќе те прашам дали го планирате за до крај на годинава?

Малце покасно се убацуем со коментар .. пошо пола ден го преспав и се опоравуем од саботното ломење на кичми , коски , глави , нозе и што не на тоа лудило од журка .. неверојатен настап на Таламаска . Дигање до плафон и маање до земја се дешааше мислам лудила.. Браво за Сателитот мислам навистина добро загревање даде .. секоја чест и почест. Додека Навигатор хмм имаше некои технички проблеми веројатно , но се дешаа али сепак не беше тоа пресудно за изведбата и изборот .. уживав доволно добро за да ме среди максимално The Man :) Ѕверот стапи на сцена и како од магла крена све бре на нозе , маици летаа лугее се качуваа пред Дј -от рипаа скокаа ..абе сеопшто лудило .. браво .. :music1:

Од организациски аспект, мислам дека сте требале малце да се посоветувате со обезбедувањето да не малтретираат недолжни луге и да тегнат женски за ташни ко да шверцуваат оружје и дрога, пошо не верувам дека пола од тие што беа да не кажам измалтретирани на врата би дошле повторно таму .. се надевам дека се добро !!:icon_roll

Осветлување петка + мада можеше Тарзанот и подобро да усогласи некои моменти но сепак не беше лошо интересно .. да да и увето ке завршеше голема работа факт :) . За карти не кажувам ништо , језда сум љубител на добро спакувани работи и флаери стокмени и слично .. за флаерот 100+ додека за картата немам коментар се гледа дека тенки биле ... но вата фак битна је журката а не парче хартија ..

Не ми беше само едно нешто јасно , од каде Ве молам од каде таква идеа дека треба на транс журка да се вика У ууууУууу:smeshko: одете и викајте на гета или на тиесто брее ЛОЛ на шо личеше тоа на нишо.. значи само тоа ми кршеше филм од време на време , па со екипата постојано пцуевме коа ке почнеа хехе :angry1:

Инаку за клиентелата морам да надополнам некој што кажа нешо погоре .. Од рапери:violent1: , до фолкерки/и:pijan:, до металци и рокери :music3: све профилира на подиумот . Али нема да го забораам движењето на раперчето со Њу Јорк капче значи нема опис нешто измегу хип хоп, рнб со примеси на скокање ко кенгур и раце горе доле како да е снуп дог ЛОЛ хеххехехехехех:pos2:

Бидејки задња журка од Таламаска на која сум била беше пред неколку години на Кале .. и секако избледело секавање, но саботното лудило не верувам дека за брзо време ке се најде во некоја заборавена келија на мозочево :))) ако би оценувале од 1 до 10 тогаш би било 1000000000000000/10000000000000000 нема толкава оцена ...:vozbud:

PS: сеуште не ми е јасно зошто на никој не му се свиѓе тоа Ууу-Ууу, али ај...

Журката беше екстра, јас искрено не видов нешто да фали се беше супер, еве нешто ако можам да издвојам малце поише вентилација али нема везе ни тоа нормално е дека на транс увек се правам жива вода.
Друже морам и јас ти искоментирам за PS-от и мене не ми е јасно што им сметало тоа, али кога некој ќе се фати за орото мора и другите да заиграат, мене не ми смета дури мислам дека и некогаш добро се уклопува.
Поздрав од следеча журка

ТУКА ги имаш сите клипои од десно ќе ги вииш.

Друже морам и јас ти искоментирам за PS-от и мене не ми е јасно што им сметало тоа, али кога некој ќе се фати за орото мора и другите да заиграат, мене не ми смета дури мислам дека и некогаш добро се уклопува.
Поздрав од следеча журка

Е друже за мене тоа УуУуУ претставува сељачки извик шо ептен ме иритира, и онака зашо мора да се извикуе тоа, од кај го научиле, мислат шема е... нек урлаат со УуУуУуУ у Гранд на Сека Алексич.

А за журот, помина одлично, Седрик ко и увек гази од земја со тврдо-мелодичен фулончест транс. И ептен изненадувачки со Brainbug - Nightmare (XSI Remix)...

ТУКА ги имаш сите клипои од десно ќе ги вииш.

Е друже за мене тоа УуУуУ претставува сељачки извик шо ептен ме иритира, и онака зашо мора да се извикуе тоа, од кај го научиле, мислат шема е... нек урлаат со УуУуУуУ у Гранд на Сека Алексич.

А за журот, помина одлично, Седрик ко и увек гази од земја со тврдо-мелодичен фулончест транс. И ептен изненадувачки со Brainbug - Nightmare (XSI Remix)...
Добро еве уште еден на орото, како и да е баш го приметив Таламаска кога ќе почнеа луѓево ( децава ) што беа на журката тоа да го прават некако беше по happy од feedbac-от што го добиваше од самата публиката. Што мислиш зашто 2 пати годишно доаѓа, секаде во светов може да има настапи зашто баш за Македонија се одлучува, Feedback Друже, многу битна работа.

Па ти ако мислиш дека цел фидбек е УуУуУуУ се лажеш.

Па ти ако мислиш дека цел фидбек е УуУуУуУ се лажеш.
Добро сега шо правиме влечење зборови од уста, ај нема везе, покрај другите работи како кршење кичма и раце горе рипање скокање и се остало УуУууУ доаѓа како дела од фидбек па ти тоа колку сакал го негирал :wink:

Добро сега шо правиме влечење зборови од уста, ај нема везе, покрај другите работи како кршење кичма и раце горе рипање скокање и се остало УуУууУ доаѓа како дела од фидбек па ти тоа колку сакал го негирал :wink:

Добро друже као сакаш. Останете си и понатаму верни УуУуУуУ-аши... :) Само така треба да се развија клабингот... :pos:

Добро друже као сакаш. Останете си и понатаму верни УуУуУуУ-аши... :) Само така треба да се развија клабингот... :pos:
A ти беше типов, сега те разбирам стварно :vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom