cvetanovskiigor
›———————‹
Значи не знаеш да одговориш , тоа значи.Тие односи на димензии важат за човечкото тело колку што знам... Али сепак, не сфаќам што сака да праша (од кај ред во универзумот????)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Значи не знаеш да одговориш , тоа значи.Тие односи на димензии важат за човечкото тело колку што знам... Али сепак, не сфаќам што сака да праша (од кај ред во универзумот????)
Лелееееееее чоек шо е со тебе бе, неам коментар...Значи не знаеш да одговориш , тоа значи.
Не , прашањето од кај ред во интернетот има одговор-Човекот е крив за тоа.Лелееееееее чоек шо е со тебе бе, неам коментар...
Работава и иста ко ја да те прашам „од кај ред во интернетот, можеш ли да ми објасниш“, ти да не сфаќаш како мислам, и ја сеа да ти речам „ништо незнаеш, многу си глуп“...
Епа у тој случај одговорот на твоето прашање е „природата е крива за тоа.“... Еурека...Не , прашањето од кај ред во интернетот има одговор?-Човекот е крив за тоа.
Природата има интелигенција?Епа у тој случај одговорот на твоето прашање е „природата е крива за тоа.“... Еурека...
cvetanovskiigor напиша:По таа аналогија , од кај ред во универзумот?
Ај погоди.
--- надополнето ---
Природата има интелигенција?
Не, тоа ти така си го објаснуваш. Едно е природа, друго е Бог. Ако за тебе едини одговор како тоа може да настане се „виши сили и Богови“ тоа си е друга прикаска, така да ако јас речам дека природата ги сторила тие ствари, незначи дека сакам да кажам дека природата е Бог...Или сакаш да кажеш дека природата е Бог.
Па самиот сосе линкот си го одговори прашањето, таму ти пише...Друго прашање , колку е Pi ? - http://en.wikipedia.org/wiki/Pi
Кај виде ред во универзумот кога во секој момент се раѓа и во секој момент умира една звезда повлекувајки со себе уште стотици тела енормно поголеми од нашата планета.......По таа аналогија , од кај ред во универзумот?
Ај погоди.
--- надополнето ---
Природата има интелигенција?
--- надополнето ---
Или сакаш да кажеш дека природата е Бог.
Хахахах така се погодиле.Така се погодиле и тие „совршени“ пропорции, а не пошто „господ“ рекол, сакам сите пропорци коа ќе ги израчунаш да испаѓаат еден ист број ЛОЛ
Ја не сакам да ти докажам дека Бог постои.И искрено, многу ти се резил „доказиве“ за Бог ЛОЛ Најсериозно...
Мислам дека Игор мислеше на редот во природата како на пример фиберначи секвенцата, која е присутна и според која се распоредуваат и живите структури, но и неживите како на пример галаксиите! - http://www.google.com/images?hl=en&...tle&resnum=4&ved=0CCsQsAQwAw&biw=1024&bih=516Зошто ред? Каде се појавува точно Фи (Phi) освен во математичка формула?
Па еве , Ти си пример за ред во универзумот(ама како организам).Кај виде ред во универзумот кога во секој момент се раѓа и во секој момент умира една звезда повлекувајки со себе уште стотици тела енормно поголеми од нашата планета.......
Хахахах така се погодиле.
То ти е како да најдеш авион на Марс и да речеш така се погодило.
Да, и? Толку ти е тешко да сфатиш дека природата е таа што го создала тој ред? Да немало хармонија во природата и се да не функционирало така перфектно, целиот жив систем немало ни да се создаде воопшто... Така да што е толку чудно?Па еве , Ти си пример за ред во универзумот(ама како организам).
Јас мислам дека е доволно
Зашо немам врска? Демек ти со било кое прашање на некој начин докажа дека има шанси Бог да постои, и дека нема друго (порационално) објаснување за се??? ЛОЛЈа не сакам да ти докажам дека Бог постои.
Туку дека ти врска немаш дали постои а тврдиш дека не постои.
Па еве , Ти си пример за ред во универзумот(ама како организам).
Јас мислам дека е доволно
Абе како со стуб да разговарам.Не „ се погодиле туку така“, не само измислувај глупости. Едноставно како што кажав, природата прави целиот систем да биде во една ХАРМОНИЈА. Затоа, овие пропорции се појавуваат секаде ИСТИ. Така да тој коментарот со Марс ти е чиста глупост и нема врска со тоа што го кажав....
Црни дупки се претпоставка , ама да речеме дека постојат(има доста шанса да е така).Јас не сум никаков пример за ред во универзумот, во секој момент може да ме проголта црна дупка, да ме разнесе метеор, да ме касне змија, да ме убие пијан возач, каде виде ред во сето тоа...
Ако човекот и неговото суштвување на една од милијардите планети представува ред во универзумот, тоа е разочарувачки, кој гактор сме ние лугето па макар и цела наша галаксија во мегамонструозниот универзум...аш не нема, за каков ред зборуваш...