Религиозно vs Научно толкување

• Креатор на темата Креатор на темата exlexmk
  • Време на започнување Време на започнување
Тие односи на димензии важат за човечкото тело колку што знам... Али сепак, не сфаќам што сака да праша (од кај ред во универзумот????)
Значи не знаеш да одговориш , тоа значи.

Значи не знаеш да одговориш , тоа значи.
Лелееееееее чоек шо е со тебе бе, неам коментар...

Работава и иста ко ја да те прашам „од кај ред во интернетот, можеш ли да ми објасниш“, ти да не сфаќаш како мислам, и ја сеа да ти речам „ништо незнаеш, многу си глуп“...

Лелееееееее чоек шо е со тебе бе, неам коментар...

Работава и иста ко ја да те прашам „од кај ред во интернетот, можеш ли да ми објасниш“, ти да не сфаќаш како мислам, и ја сеа да ти речам „ништо незнаеш, многу си глуп“...
Не , прашањето од кај ред во интернетот има одговор-Човекот е крив за тоа.

Не , прашањето од кај ред во интернетот има одговор?-Човекот е крив за тоа.
Епа у тој случај одговорот на твоето прашање е „природата е крива за тоа.“... Еурека...

И воедно, многу ми е смешно како за тебе е „незамисливо и нелогично“ да можела да се создаде ДНА, а ти е комплетно логично, истата да била создадена од „богови и невидливи суштества“ и истите да го создале светот и да контролираат се шо се дешава ЛОЛ

По таа аналогија , од кај ред во универзумот?
:) Ај погоди.

--- надополнето ---

Епа у тој случај одговорот на твоето прашање е „природата е крива за тоа.“... Еурека...
Природата има интелигенција?

--- надополнето ---

cvetanovskiigor напиша:

--- надополнето ---

Или сакаш да кажеш дека природата е Бог.

Зашо да и треба интелигенција? Природата прави да сите тела и нешта во просторот функционираат заедно, како еден систем. Така се погодиле и тие „совршени“ пропорции, а не пошто „господ“ рекол, сакам сите пропорци коа ќе ги израчунаш да испаѓаат еден ист број ЛОЛ

Не, тоа ти така си го објаснуваш. Едно е природа, друго е Бог. Ако за тебе едини одговор како тоа може да настане се „виши сили и Богови“ тоа си е друга прикаска, така да ако јас речам дека природата ги сторила тие ствари, незначи дека сакам да кажам дека природата е Бог...

--- надополнето ---

Друго прашање , колку е Pi ? - http://en.wikipedia.org/wiki/Pi
Па самиот сосе линкот си го одговори прашањето, таму ти пише...

И искрено, многу ти се резил „доказиве“ за Бог ЛОЛ Најсериозно...

И порано луѓето кога неможеле да си објаснат зошто врне или како се прави оган или што и да е, се си објаснувале со „виши сили и Богови“... Со тек на време, како науката и сознанијата напреднувале, така се објаснувале се повеќе и повеќе нешта и се појасно станува што како настанало, и нормално, секогаш станувало јасно дека никои од тие ствари не биле создадени од богови... Така е и со овие твои прашања за golden ratio и Пи бројот и разни пропорции и константи....

--- надополнето ---

--- надополнето ---

Кај виде ред во универзумот кога во секој момент се раѓа и во секој момент умира една звезда повлекувајки со себе уште стотици тела енормно поголеми од нашата планета.......

Така се погодиле и тие „совршени“ пропорции, а не пошто „господ“ рекол, сакам сите пропорци коа ќе ги израчунаш да испаѓаат еден ист број ЛОЛ
Хахахах така се погодиле.
То ти е како да најдеш авион на Марс и да речеш така се погодило.

--- надополнето ---

И искрено, многу ти се резил „доказиве“ за Бог ЛОЛ Најсериозно...
Ја не сакам да ти докажам дека Бог постои.
Туку дека ти врска немаш дали постои а тврдиш дека не постои.

Зошто ред? Каде се појавува точно Фи (Phi) освен во математичка формула?
Мислам дека Игор мислеше на редот во природата како на пример фиберначи секвенцата, која е присутна и според која се распоредуваат и живите структури, но и неживите како на пример галаксиите! - http://www.google.com/images?hl=en&...tle&resnum=4&ved=0CCsQsAQwAw&biw=1024&bih=516

Кај виде ред во универзумот кога во секој момент се раѓа и во секој момент умира една звезда повлекувајки со себе уште стотици тела енормно поголеми од нашата планета.......
Па еве , Ти си пример за ред во универзумот(ама како организам).
Јас мислам дека е доволно

Хахахах така се погодиле.
То ти е како да најдеш авион на Марс и да речеш така се погодило.

Не „ се погодиле туку така“, не само измислувај глупости. Едноставно како што кажав, природата прави целиот систем да биде во една ХАРМОНИЈА. Затоа, овие пропорции се појавуваат секаде ИСТИ. Така да тој коментарот со Марс ти е чиста глупост и нема врска со тоа што го кажав....

--- надополнето ---

Да, и? Толку ти е тешко да сфатиш дека природата е таа што го создала тој ред? Да немало хармонија во природата и се да не функционирало така перфектно, целиот жив систем немало ни да се создаде воопшто... Така да што е толку чудно?

--- надополнето ---

Ја не сакам да ти докажам дека Бог постои.
Туку дека ти врска немаш дали постои а тврдиш дека не постои.
Зашо немам врска? Демек ти со било кое прашање на некој начин докажа дека има шанси Бог да постои, и дека нема друго (порационално) објаснување за се??? ЛОЛ

Јас не сум никаков пример за ред во универзумот, во секој момент може да ме проголта црна дупка, да ме разнесе метеор, да ме касне змија, да ме убие пијан возач, каде виде ред во сето тоа...
Ако човекот и неговото суштвување на една од милијардите планети представува ред во универзумот, тоа е разочарувачки, кој гактор сме ние лугето па макар и цела наша галаксија во мегамонструозниот универзум...аш не нема, за каков ред зборуваш...

Не „ се погодиле туку така“, не само измислувај глупости. Едноставно како што кажав, природата прави целиот систем да биде во една ХАРМОНИЈА. Затоа, овие пропорции се појавуваат секаде ИСТИ. Така да тој коментарот со Марс ти е чиста глупост и нема врска со тоа што го кажав....
Абе како со стуб да разговарам.
Од кај хармонија , зошто не хаос?

--- надополнето ---

Јас не сум никаков пример за ред во универзумот, во секој момент може да ме проголта црна дупка, да ме разнесе метеор, да ме касне змија, да ме убие пијан возач, каде виде ред во сето тоа...
Ако човекот и неговото суштвување на една од милијардите планети представува ред во универзумот, тоа е разочарувачки, кој гактор сме ние лугето па макар и цела наша галаксија во мегамонструозниот универзум...аш не нема, за каков ред зборуваш...
Црни дупки се претпоставка , ама да речеме дека постојат(има доста шанса да е така).
Освен што голта ѕвезди таа и емитира нешто , нели?
Прашањето е што е тоа и кој ефект го има кога ке помине низ ДНА на пр.
experiment with the salamander and frog

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom