Прашања за Христијанството II

Статус
Затворена за нови мислења.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Па сигурно не мислам дека некој ќе ме награди ако бидам пасивен, дремач и ја наведнувам цел живот главата или го вртам другиот образ за "некој" да ме награди за тоа во "наредниот свет". Светот го гледам како потрага по напредок и развиток, обезбедување на потомство и овозможување на истите работи за потомството (иако и ова го подразбирам под напредок), сигурно не како тест на верата.
А се дефинираф себеси како Нинџа :pos2:
Znam deka ne mislis. Ne samo okolu pasivnosta i vrtenejeto na obrazot, se gleda deka ne mislis voopsto. Ne moras da potenciras.
Kako ti pridonesuvas vo razvitokot na svetot? So toa sto kje naprais potomstvo ili si pokreativen malku?

Ti si definiran Nin-ja ili Minja?

JohnWayne

Master
Член од
10 мај 2007
Мислења
194
Поени од реакции
16
Znam deka ne mislis. Ne samo okolu pasivnosta i vrtenejeto na obrazot, se gleda deka ne mislis voopsto. Ne moras da potenciras.
Kako ti pridonesuvas vo razvitokot na svetot? So toa sto kje naprais potomstvo ili si pokreativen malku?

Ti si definiran Nin-ja ili Minja?
Гледај се бе шо ми зборуваш... Ти шо можеш да придонесеш во развитокот на светот? Ти не мислиш дека со тоа што ќе направиш потомство си придонесол за развиток??? И од најпроста еволуитивна точка гледано целта на секој организам е да направи потомство... Затоа курот би требало да ти станува секое сабајле.
Ти шо подразбираш воопшто под живот бе пријателе? Да не немаш шо да прајш па ми копаш дупки во муабетиве кај шо ги нема?
Да се надополнам не мислев дека јас ќе го сменам светот туку мислев да направам најмногу што можам, колку е тоа можам да ти кажам само по 30тина години ако сум жив :)

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.672
Поени од реакции
34.139
1st day: creates light
4th day: creates light source

you can't explain that :D

JohnWayne

Master
Член од
10 мај 2007
Мислења
194
Поени од реакции
16
eve go :)))) нема поголем цар од него :)))))

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Гледај се бе шо ми зборуваш... Ти шо можеш да придонесеш во развитокот на светот? Ти не мислиш дека со тоа што ќе направиш потомство си придонесол за развиток??? И од најпроста еволуитивна точка гледано целта на секој организам е да направи потомство... Затоа курот би требало да ти станува секое сабајле.
Ти шо подразбираш воопшто под живот бе пријателе? Да не немаш шо да прајш па ми копаш дупки во муабетиве кај шо ги нема?
Да се надополнам не мислев дека јас ќе го сменам светот туку мислев да направам најмногу што можам, колку е тоа можам да ти кажам само по 30тина години ако сум жив :)
Еееј Џон Вејн земај одма прај 10 комада деца и ибао ти викам преоѓај у Ислам.

Ќе направиш не се секирај, толку колку што можеч, најпрво за себе па за светот ако остане:helou:

Секако ќе бидеш жив за 30 ина години.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Мики, ако некој треси глупости во серија,
Веднаш се асоцриав на Тебе....

--- надополнето ---

, дали тоа значи дека го опседнале легија на глупави демони?
Да, тоа значи дека го запоседнала легија од демоните на атеизмот...А вала, и на рационалната логика.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Која е конечната цел на лукавиот?
Лукавиот нема псоебна конечна цел, оти и нему му е јасно дека ќе биде победен од Христа. А во меѓувреме, лукавиот ќе стори се, за да отера колку е можно повеќе чоевокови души во пеколот, оти лукавиот е страотно љубоморен кон човекот, па затоа и сака да му напакости на човекот.

--- надополнето ---

Каде си бе Мики, ми недостигаше како дупка во главата?
Аааааа, имаш дупка у глаата?

JohnWayne

Master
Член од
10 мај 2007
Мислења
194
Поени од реакции
16
Еееј Џон Вејн земај одма прај 10 комада деца и ибао ти викам преоѓај у Ислам.

Ќе направиш не се секирај, толку колку што можеч, најпрво за себе па за светот ако остане:helou:

Секако ќе бидеш жив за 30 ина години.
Ае бе терај тенџерко, оди гледај телетабиси немаш мозок за тука, а не се ни обидуваш како некои други

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
А во меѓувреме, лукавиот ќе стори се, за да отера колку е можно повеќе чоевокови души во пеколот, оти лукавиот е страотно љубоморен кон човекот, па затоа и сака да му напакости на човекот.
Јас го разбирам лукавиот дека е љубоморен на човекот, кога те гледа тебе на пример, така бистар и елоквентен, како да не биде љубоморен?:smir:

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Имам јас едно прашање:

Дали кога ќе се докаже дека има живот надвор од Земјата би прифатиле конечно дека "Светите Книги" се збирка раскази од типот на Браќата Грим и Марко Цепенков или само ќе речат сите цркви дека и тие се деца господови и пак ќе продолжиме со истиве расправии исполнети со анегдоти и "цитати" од некои ЛЕГЕНДАРНИ измамници и мотиватори на масите како Павле, Јован, Мојсеј, Исус и Мухамед.
Во ред, „...кога ќе се докаже...„ дека имало живот надвор од Земјава (инако не кажуваш „каде„ и „што„ подразбираш под поимот „живот„) слободно јави ми/ни на форумов па ќе разгледаме за шо се работе...

--- надополнето ---

Јас го разбирам лукавиот дека е љубоморен на човекот, кога те гледа тебе на пример, така бистар и елоквентен, како да не биде љубоморен?:smir:
Ами како! :smir:

--- надополнето ---

1st day: creates light
4th day: creates light source

you can't explain that :D
Не е логично, така?

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Ае бе терај тенџерко, оди гледај телетабиси немаш мозок за тука, а не се ни обидуваш како некои други
Многу нервозен си дете:toe:

Штетно влијае на здравјето тоа. Пази се.
Имаш уште многу да допринесеш за овој свет.

JohnWayne

Master
Член од
10 мај 2007
Мислења
194
Поени од реакции
16
Во ред, „...кога ќе се докаже...„ дека имало живот надвор од Земјава (инако не кажуваш „каде„ и „што„ подразбираш под поимот „живот„) слободно јави ми/ни на форумов па ќе разгледаме за шо се работе...

--- надополнето ---

Ами како! :smir:
Интелигентен живот од друга планета... Еве на пример јас вчера разбрав дека ФБИ направила full disclosure за Розвел и други слични случаи бидеќи никој не кажа за тоа еве youtube видео од некоја мексиканска телевизија а исто така и Screen-ovi од оригиналните досиеа има поставено на официјалната страна на ФБИ... Доволно конкретно ? :)

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Ептен е конкретно, но симтоматично е тоа што таа прикаска за „вонземјаните„ се провлекува низ целата историја човекова, само во модифицирани верзии, зависно од тековните интереси од човекто или од потребата од некоја власт, која сака да го „забавља„ својот народ со такви тематики.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom