Прашања за Христијанството II

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
30 март 2010
Мислења
1.441
Поени од реакции
400
1. Ако сакаш некој да те почитува, прво треба ти да почнеш да го почитуваш него.

2. Атеизам не е религија.

3. Прво викаш дека не те интересира и дека не ти е гајле, па после му правиш лице и му се смееш зад грб... И на крај кога некому намерно ќе му згазнеш на нога, и да му речеш извини, не е исто како да не си стапнала на неговата нога, нели?

ognootporen, мило ми е. :)

Едит: Да. Зборувам за сите луѓе, не само за еден. И за тебе зборувам, ако можеш да се замислиш како е да си од другата страна.

1. Никој не рече дека не го почитувам него и неговата религија.
2. Не реков дека атеизмот е религија, сакаш да се докажеш демек знаеш нешто, па ми спомнуваш „Атеизмот не е религија“. Туку реков убедувај ги во атеизмот.
3. Па не се мешам јас во неговите верувања. Човече не ми е гајле во што верува, нека си верува човекот во што сака, која сум јас да му се мешам него во верувањата :) хаха

П.С ако си решил да зборуваш за сите луѓе не зафаќај се со мене туку извикај тука „Слушајте народе!!“ И почни да држиш лекции.

--- надополнето ---

Мене ме користи само како фигура, не зборува во мое име.
А инаку, тој е во право.
Ехее колку е само во право, да се чудиш.

Ајде сега заминав јас во град, а вие останете ми со здравје. Добар престој на Кајгана :pipi:

Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960
Не знам во каква протестанска црква сум влегла. Побарав да ме однесат во протестанска црква и тоа го видов.. Само што крстот не го ставаат над црквата иначе иконите не ги отфрлиле.

:) Добро е што во Харе Кришна храм не те однеле. Кој знае какви предрасуди ќе си имала тогаш за протестантските цркви :)

T

Tetro

Гостин
1. Никој не рече дека не го почитувам него и неговата религија.
Јас реков, не сакам да те цитирам по повеќе пати ако не можеш да сфатиш зошто. Тоа си е твоја лична работа, само сакав да ти кажам дека не си во право. Престојниов празник за Христијаните е најголемиот и најсреќниот. Нека остане така.
2. Не реков дека атеизмот е религија,
Ако ти си решил да убедуваш во атеизмот, слободно повели. За празникот му реков среќен нека му е!
Кога видов првпат стоеше "веруваш".

сакаш да се докажеш демек знаеш нешто, па ми спомнуваш „Атеизмот не е религија“. Туку реков убедувај ги во атеизмот.
Не знам јас ништо, сеуште учам. Затоа не се правам сезнајко, само сум убеден дека вие треба да правите добри дела, додека испаѓа дека се лажам самиот себеси. Кај Вас лично нема добрина.

П.С ако си решил да зборуваш за сите луѓе не зафаќај се со мене туку извикај тука „Слушајте народе!!“ И почни да држиш лекции.
Ќе запрам тука, ме чекаат и други обврски. Имајте пријатен ден, исполнет со радост. :)
Да имаме здравје, па да си пишуваме во наредна прилика.

Член од
4 април 2011
Мислења
152
Поени од реакции
89
Од сите протестанти што ги имам запознато досега, можам да кажам дека се најдобри во сите.. Толку слободни и опуштени луѓе, немам зборови.. Силно веруваат во она што веруваат, а воопшто немаат предрасуди кон другите. За разлика од католициве кои се поригорозни и построги...
They are so relaxed...

Член од
30 март 2010
Мислења
1.441
Поени од реакции
400
Јас реков, не сакам да те цитирам по повеќе пати ако не можеш да сфатиш зошто. Тоа си е твоја лична работа, само сакав да ти кажам дека не си во право. Престојниов празник за Христијаните е најголемиот и најсреќниот. Нека остане така.
Не знам тука кој не може да сфати.

Кога видов првпат стоеше "веруваш".
Ако мислиш дека сум направила во постот измена, слободно оди види пост #2098 дека долу не пишува дека сум направила измена. Многу лажеш за да се оправдаш самиот себеси ццц, со лаги ли ќе се вадиш ?

Не знам јас ништо, сеуште учам. Затоа не се правам сезнајко, само сум убеден дека вие треба да правите добри дела, додека испаѓа дека се лажам самиот себеси. Кај Вас лично нема добрина.
Хах, а ти не треба да правиш добри дела ? Не, ти си атеист и не си човек. :smir:

T

Tetro

Гостин
Ако мислиш дека сум направила во постот измена, слободно оди види пост #2098 дека долу не пишува дека сум направила измена. Многу лажеш за да се оправдаш самиот себеси ццц, со лаги ли ќе се вадиш ?
Среќни празници. :)
Хах, а ти не треба да правиш добри дела ? Не, ти си атеист и не си човек. :smir:
Пријатна вечер. :)

T

Tetro

Гостин
FireFly, Не ме цитирај со цел да ја уништиш темата.

п.с. Нека зачисти модераторот.

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
а бе со 17 годишна глава на крај ќе излезете...шо ве глеам смешни

Член од
30 март 2010
Мислења
1.441
Поени од реакции
400
Не ми треба религија за да правам добри дела.
Па ми пишува тука дека ние сме религиозни и треба да правиме добри дела и добро да се однесуваме тоа значи дека тој не мора добро да се однесува. Атеист е и не му е потребно понашање и култура и хуманост.

--- надополнето ---

FireFly, Не ме цитирај со цел да ја уништиш темата.

п.с. Нека зачисти модераторот.

Ти почна прв да цитираш, а откако се збуни гледам олади малку.:pos2:

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.441
Поени од реакции
5.130
Па ми пишува тука дека ние сме религиозни и треба да правиме добри дела и добро да се однесуваме тоа значи дека тој не мора добро да се однесува. Атеист е и не му е потребно понашање и култура и хуманост.
Не ти треба религија да распознаваш добро од лошо. Не ти треба религија за да имаш хуманост, култура, добро понашање...

Член од
14 ноември 2009
Мислења
67
Поени од реакции
11
Не ти треба религија да распознаваш добро од лошо. Не ти треба религија за да имаш хуманост, култура, добро понашање...
Тогаш. живееш , живот за кој самиот не знаеш за што живееш и за што си дојден тука и не си свесен каде може да те одвете таа твоја себичност.

Член од
30 март 2010
Мислења
1.441
Поени од реакции
400
Точно така се согласувам со тебе, не само тие што се религиозни треба да имаат хуманост, култура и добро понашање и тн. и тн. Но некој не го разбира тоа тука. :)

--- надополнето ---

а бе со 17 годишна глава на крај ќе излезете...шо ве глеам смешни
Смешно е што всушност не можеме да познаеме кој изгледа како да има 17, а кој 50 год :toe:

--- надополнето ---

:) Добро е што во Харе Кришна храм не те однеле. Кој знае какви предрасуди ќе си имала тогаш за протестантските цркви :)

Не знам каква црква беше, но мене ми рекоа дека е протестантска.

--- надополнето ---

На црквата немаше крст+ и сите од во местото потврдија дека тоа е единствената протестантска црква таму. Е сега не е можно луѓево што таму живеат да не знаат дека е протестантска, а ти од тука да знаеш.

Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960
На црквата немаше крст+ и сите од во местото потврдија дека тоа е единствената протестантска црква таму. Е сега не е можно луѓево што таму живеат да не знаат дека е протестантска, а ти од тука да знаеш.
1. На протестантските цркви обично има крст.

2. Како мислиш сите потврдиле? Да не случајно им направи анкета на сите жители од тоа место?

3. Дури и мнозинството тамошни да ја сметаат за протестантска тоа не е никаков репер. Многу луѓе од населбата Дебар Маало во Скопје тамошната баптистичка црква ја нарекуваат „Јеховините сведоци“ и покрај тоа што на неа јасно пишува „Баптистичка црква“ и тие немаат врска со Јеховините сведоци. Во Струмица и Радовиш протестантските цркви многумина не знаат ни правилно да ги изговорат и ги нарекуваат „пропистански цркви“ (а наместо протестанти велат пропистани), а некои пак ги нарекуваат „ЦИА“ и сл. Тоа е доказ дека народот не само што е верски неинформиран, туку е и верски неписмен.

4. Дури и атеистите кои што имаат елементарно верско познавање знаат дека протестантите не користат икони и дека во протестантските цркви нема икони.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom