Прашања за Христијанството II

• Креатор на темата Креатор на темата exlexmk
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Vie hristijanite sami plukate po hristijanstvoto! Nieden od vas ne gi sledi pravilata i ona sto go propovedal Isus! Samo zborite kako vasata vera e prava i deka so toa ste oslobodeni od grevot sami priznavate deka ste gresni, pa po sto ste podobri od drugite? Po nisto!

Vie hristijanite sami plukate po hristijanstvoto! Nieden od vas ne gi sledi pravilata i ona sto go propovedal Isus! Samo zborite kako vasata vera e prava i deka so toa ste oslobodeni od grevot sami priznavate deka ste gresni, pa po sto ste podobri od drugite? Po nisto!
Еден куп предвелигденски произволни глупости инспирирани од саудијски леточиња со антихристијанска содржина.

Излези,шетни малце надвор. Нека те фати сончев зрак, нека те дувне ветер. Ќе скапиш на компјутер.

Излези,шетни малце надвор. Нека те фати сончев зрак, нека те дувне ветер. Ќе скапиш на компјутер.
Морам да одработам тоа за што ме плаќа шеикот. Иначе ако му кажат дека не сум активен во борба против каурите, нема пари да ми праќа више.

Сеа пред Велигден дупло се плаќа. сеа му е мајката.

Нели се умори веќе? Досаден си. Има побитни работи во животот од плукање по Христијанството, знаеш?

Дали непријатноста треба да ја потисне вистината. Не.

Јас не се лажам себе. Не би требало ни другите. Мое мислење.

meanwhile-in-russia.jpg

Дали е ова богоугодно, од православна гледна точка?

или ова, од католичка, колку да не дикриминираме:

nuns_463.jpg

или ова, да не дискриминираме родово:

vatican46_27.jpg

meanwhile-in-russia.jpg

Дали е ова богоугодно, од православна гледна точка?

Vadenjeto na nestata od kontekst, isto taka ne e bogougodno i vodi kon pogresen zaklucok...
No vo kraen slucaj, ako se raboti za zelba za samoodbrana ili obrana na zaednicata, togas e opravdano.

Vadenjeto na nestata od kontekst, isto taka ne e bogougodno i vodi kon pogresen zaklucok...
No vo kraen slucaj, ako se raboti za zelba za samoodbrana ili obrana na zaednicata, togas e opravdano.

Ништо од контекст не е извадено...
Дали Глокот е изваден од контекст или Сиг-зауерот не знам...
Дали во писмото има дозвола за поповите да позираат како во вестерни, со орудие на лукавиот во раце?

Каква самоодбрана, бе, Мики?!?!

Па нели Исус ве учеше да го сакате непријателот...

И УШТЕ ПОВАЖНО!!! - Да го свртиш другиот образ!!! Ако ти го скине некој детето - да му го наместиш и другото да ти го скине пред очи!!!

Христијанството е најпасивно-агресивната религија во светот! Јудеизмот е барем „мило-за-драго“...

Како тоа попот со пиштол?!?!

Кај му е Јахве да го брани од тепачите?

Кој бил Мелхиседек и зошто Аврам му се поклонил?

Што занчи тврдењето: „Ти си вечен првосвештеник по чинот Мелхиседеков.“

Sve e izvadeno od kontekst a eve i zasto. Ako nekoj ja pogledne fotografijata povrsno, bez nikakov prethodno versko poznavanje, prviot a vala, i pogresen zaklucok, ke mu bide onoj ov stilot "....Aaaaaa, glej go popov, fatil oruzje vo raka, a zboruva i propoveda mir i ljubov!...", taka?
Taka!
Pa i jas imam koristeno oruzje kako vojnik i ne mislam deka necij interes kon oruzjeto avtomatski treba da znaci i necija zelba za negovo koristenje za ubivanje! Oruzjeto e predmet kon ne mi e bas sekoj den dostapen pred oci, taka i jas bi fatil oruzje vo raka, cisto od interes, oti oruzjeto e nesekojdneven predmet, a ne od nekoja moja zelba da ubijam covek ili zivotinka.

Patem kazano, i popovite se dolzni da nosat oruzje pa i da go korsitat, dokolku svetovnata vlast gi povika na odbrana na drzavata i tatkovinata.

--- надополнето ---

Дали во писмото има дозвола за поповите да позираат како во вестерни, со орудие на лукавиот во раце?

Vo Pismoto, ne postoi kategorijata "poziranje" nitu ognenoto oruzje e gjavolsko orudite. Lukaviot ima drugi orudija preku koi deluva vrz lugjeto.

A Jovan Krstitelot ne im rece na vojnicite da ne nosat oruzje, tuku im posovetuva da ne baraat povece plata otkolku sto im e odredeno!

--- надополнето ---

Каква самоодбрана, бе, Мики?!?!

A kakva moze da bide samoodbranata? Vo boja?

--- надополнето ---

Па нели Исус ве учеше да го сакате непријателот...

Da. On go rece toa, no ljubovta kon nerijatelite e (naj)visok stepen na licna produhovnenost koj treba da go postigne sekoj vernik, a ne gotov kujnski recept.

--- надополнето ---

И УШТЕ ПОВАЖНО!!! - Да го свртиш другиот образ!!! Ако ти го скине некој детето - да му го наместиш и другото да ти го скине пред очи!!!

Voa nekoe Tvoe kucno tolkuivanej na vrtenjeto na drugiot obraz. Vrtenjeto obraz ne e prosta pasivnost na dopustanje, kade nekoj bi me skrsil od cotek a jas samo bi gledal kako me tepa! "...Vrtenjeto obraz..." znaci primanje na navredi od drugi lugje radi licnata vera vo Hrista!

--- надополнето ---

Како тоа попот со пиштол?!?!

E mi, merak mu bilo na coekot da fane pistol u rukata, razbiras...

E mi, merak mu bilo na coekot da fane pistol u rukata, razbiras...

Ти знаеш ли зошто постои пиштол? Со пиштол не се лови. Со пиштол се убиваат луѓе!

Кој е тој кој има единствено право на овој свет да одземе живот? Чуму попо со пиштол во раката? Каков е тој мерак? За што мерак?

Со образот: Какво ти е сега ова салто? Нели се вртеше образ? Како сега не се врти? Ти христијанин ли си? Ако си, дојди та ти опнам една циганска, па после заврти се за уште една!

Или едно е да читаш Книга и да се чаталиш и мрчиш по форуми како многу знаеш, а друго е да ја живееш Книгата, нели?

Ех, Мики, Мики... Ти капнуе ли по некој од неоданочените денари од тоа „светите отци“ низ епархијава, а? Ти кажале ли ашколсун, додека им бацуваш рака на крадците и лажовите во фустани и ѓердани?

Ти капнуе, ти капнуе, глеам ја...

Дали Глокот е изваден од контекст или Сиг-зауерот не знам...
Тие времиња пиштол нели немало. Имале стапови, прачки кои ги носеле некои како симбол или повеќето за самоодбрана -сепак и тие биле само луѓе. Во овој материјален, свет полн со ненормални (а сликата гледам од Русија)...многумина поседуваат пиштол за самоодбрана.

Тие времиња пиштол нели немало. Имале стапови, прачки кои ги носеле некои како симбол или повеќето за самоодбрана -сепак и тие биле само луѓе. Во овој материјален, свет полн со ненормални (а сликата гледам од Русија)...многумина поседуваат пиштол за самоодбрана.

Јас сепак мислам дека во духот на христијанската религија ви е да не убивате, па доколу попот биде нападнат тоа би требало да го прифати како израз на божјата воља. Amirigt?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom