MIKI1
Поставувач на неодговорени прашања.
Како му се вика заедницата со така погани зборови на уста?
Хмммм....„Поганска заедница„? (ха-ха-ха!)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Како му се вика заедницата со така погани зборови на уста?
Интересен назив. Сигурно е дел од христијансите религии методистички или слични штом не е католик и не е припадник на протестантизмот. Нејсе, лична работа и право на секоја особа да се занимава со право-славието...право-словото или други религииХмммм....„Поганска заедница„? (ха-ха-ха!)
Па не случајно напишав како твојата маалска заедница го практикува постот (темава е „прашања за христијанството„ а не до будизмот...), а од твојов текст е очигледно дека се работе за маалско-мангупска заедница, која практикува уличен речник и која може да се крие зад фирмата „христијани„, но кога треба да прејде на збор (или не дај Боже, дело..) јасна е нејзината провиниенција... (пардон-провинција).
Госпел, зашто си толку голем противник на православните и нивните обичаи, закони, проповеди и верувања? На која црква, вера или заедница припаѓаш ако не е тајна?Како мојата маалска заедница го практикува постот, тоа само јас и Бог знаеме, а најмалку Ти. А кога веќе сме кај „мангуплакот“....еве како изгледаат на дело „ мангупите “:
Интересен назив. Сигурно е дел од христијансите религии методистички или слични штом не е католик и не е припадник на протестантизмот. Нејсе, лична работа и право на секоја особа да се занимава со право-славието...право-словото или други религии
Се надевам верува во Бог, Тој ќе му суди за осудите кон нас...кај Него е крајниот есап
gospel,Како мојата маалска заедница го практикува постот, тоа само јас и Бог знаеме, а најмалку Ти. А кога веќе сме кај „мангуплакот“....еве како изгледаат на дело „ мангупите “:
И само за информација : Ова не е „ ПРОЧКА “, ова е вистински „ ОТЕЦ “ !!!!!!!
А еве како рекетарите наплаќаат рекет:
Овој барем е Искрен .......мангуп.....
Госпел, зашто си толку голем противник на православните и нивните обичаи, закони, проповеди и верувања? На која црква, вера или заедница припаѓаш ако не е тајна?
Дали протестантите имаат свештеници, попови, монаси...дали имаат цркви како посебни објекти или проповедите се држат во други градби? Дали протестантите имаат низ собите во тие објекти некои симболи, книги...од што читаат кога се молат, како тие книшки доспеваат до верниците...и друго, се дел од моите интереси за (како што разбрав) протестантизмот кон кој припаѓаш.А кој рече дека сум голем противник на православните?????? Тоа не е точно.
На нивните обичаи, закони, проповеди и верувања....ДА!! Затоа што го држат во НЕЗНАЕЊЕ мојот Македонски народ, кој што умира во незнаење и директно без да биде свесен заминува во пеколот, без ниту на еден од нивните претпоставените Попчиња, око да им трепне.
Дали протестантите имаат свештеници, попови, монаси...дали имаат цркви како посебни објекти или проповедите се држат во други градби? Дали протестантите имаат низ собите во тие објекти некои симболи, книги...од што читаат кога се молат, како тие книшки доспеваат до верниците...и друго, се дел од моите интереси за (како што разбрав) протестантизмот кон кој припаѓаш.
Е добро де, ајде, почни од себе и просветли ме/не, со тоа што ќе ни покажеш, за почеток, како и зашто постите, можит? Се надевам дека, воедно, ќе ни го покажеш и пато до Рајо, не?
Ок, се работи за различни поими со иста крајна цел. Свештеник, проповедник, поп, отец...се се тоа свештени лица, дел од црковните службеници.НЕ...немаат свештеници, но имаат ПРОПОВЕДНИЦИ. Службата на старо-заветните свештеници беше да „ колат“ и да принесуваат жртви, како што денешните ново-заветни православни свештеници го „ колат“ и го принесуваат за жртва мојот Македонско народ, кој живее без основни познавања за верата со чие име и се именува, но за жал нема ни едно мало „ х “ од зборот ХРИСТИЈАНСТВО.
А службата на ново-заветните ПРОПОВЕДНИЦИ е да го проповедаат Божјиот збор запишан во Библијата, а не бабини-деветини.
А за останатите твои интереси ќе мораш самиот да ги посетиш тие заедници и да се увериш како Богослужат, како се молат, во што, и во кого веруваат.
Госпел, зашто си толку голем противник на православните и нивните обичаи, закони, проповеди и верувања? На која црква, вера или заедница припаѓаш ако не е тајна?
Вон ова би сакал да прашам некој од католиците или друг не-католик ако знае, дали навистина во катедрала во Милано биле сместени коските на тројцата пророци (популарно Магите) и дали по пљачкањето на Барбароса германецот околу 1100 година, истите се однесени ми се чини во Келн и таму задржани? Ова како информација го најдов во една книга па ме интересира дали има вистина во патешествието на овие останки од пророците.
И ако е барем дел од ова вистина, каде се наоѓаат сега тие коски и дали се веродостојни останки или се работи за копија?
НЕ...немаат свештеници, но имаат ПРОПОВЕДНИЦИ. Службата на старо-заветните свештеници беше да „ колат“ и да принесуваат жртви, како што денешните ново-заветни православни свештеници го „ колат“ и го принесуваат за жртва мојот Македонско народ, кој живее без основни познавања за верата со чие име и се именува, но за жал нема ни едно мало „ х “ од зборот ХРИСТИЈАНСТВО.
А службата на ново-заветните ПРОПОВЕДНИЦИ е да го проповедаат Божјиот збор запишан во Библијата, а не бабини-деветини.
А за останатите твои интереси ќе мораш самиот да ги посетиш тие заедници и да се увериш како Богослужат, како се молат, во што, и во кого веруваат.
--- надополнето ---
Тебе Господ ти ги затворил очите и ушите, да неможиш да видиш и да слушниш, ....па кој сум јас да ти го покажам патот до рајот?
Не џабе пророкувал пророкот Исаија за Тебе и за таквите како тебе:
Тогаш Он рече: "Оди и кажи му на тој народ: 'со ушите ќе чуете и нема да разберете, и со очи ќе гледате - и нема да видите.' Зашто срцето на тој народ е закоравено, и со ушите тешко слушаат и ги затвориле очите свои за да не гледаат со очи, со уши да чујат и со срце да разберат, та да се обрнат да ги излекувам."
Бог ви го ставил покривалото на вашите глави....кој сум јас да ви го симнам, додека бог не ви го подигни....??????
Ок, се работи за различни поими со иста крајна цел. Свештеник, проповедник, поп, отец...се се тоа свештени лица, дел од црковните службеници.
Што се однесува до проповедањето, се надевам имате книги. Ме интересира кој ги плаќа проповедниците, кој ги плаќа книгите и брошурите, сајтовите и предавањата, за објектите се исто така потребни материјални средства, за даноци, регистрација на дејноста, сметководители...секако за ова се потребни големи средства?
Од каде ги добивате?
И еднаш прашав во една тема, никој не одговори...се заќуте работата-а се спомнат методисти евангелисти, протестанти сите ќутат како ѕид. Значи како е зачнато протестантството во Македонија...гледам најголем дел се струмичката околија. Како ги имате придобивано и како ги придобивате верниците, со збор, дело, давање дарови, помош...???
Колку протестантски регистрации имате во Македонија? Адвент, методисти...колку се отприлика регистрирани тука?Повели посети некоја заедница, па самиот ќе се увериш со што ќе те даруваат. Дали со пари или со БИБЛИЈА!!!
Така се зборува. Инаку сум бил во Келнската катедрала, и таму има позлатен ковчег во кого велат има мошти на тројцата пророци.
--- надополнето ---
А ти во кој протестанти си? Во адвентистите?
Освен проповедници имате ли и проповеднички?
Кој е ставот на твојата протестанска црква за педере или лезбејки - проповедници во некој протестански цркви? Дали ги дозволува?
И што се криеш толку. Срам ли ти е да кажеш на кои пропестанти припагаш?