Прашања за Христијанството II

Статус
Затворена за нови мислења.
O

Omer el Faruk

Гостин
Христијанинот е син Божји преку, најголемата Божја објава, Единородниот Син Божји Исус Христос.
Христијанинот НЕ СЛЕДИ НИКОГО, НИ ИСУС НИ ПАВЛЕ, а кој е тој Павле?
Христијанинот е предаден во целост на Бога, и Бог живее во него.
Христијанин со Бог во себе, преку воскреснаиот единороден Син Божји Исус Христос, самиот ПОСТАНУВА СИН БОЖЈИ.
Ловецот на уцени! Савле алијас Павле.

Значи Исус не е Бог, туку твој брат по вера?

Член од
17 февруари 2011
Мислења
775
Поени од реакции
33
Ловецот на уцени! Савле алијас Павле.

Значи Исус не е Бог, туку твој брат по вера?
Не се прави ограничен во разумот и не се понижувај. Многу добро разбра што ти напишав. Ако не ти одговара, тоа е друга работа. но тоа е мојата вера, верата во Бога. Убаво се е објаснето. Но, еве, уште еднаш.
Преку верата во Троединиот Бог, Отец и Син и Светиот Дух, христијанинот има можност да стане син Божји. Бог им даде можност, шанса, преку својата најголема објава, а тоа е Исус Христос, да секој кој во Него поверува стане син Божји.

За ловецот на уцени, тоа беше Џулиано Џемо или Клинт Итсвуд, и те молам наведи за кој филм сакаш да раскажуваш?

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
Jas imam edno prosto prasanje.
Me interesira kako se gledase na "trojstvoto" koga Isus bese fetus vo majcinata utroba ? S.Dvojstvo i bog fetus ?
Ili,primer,koga bese mrtov na tri dena ? S.Dvojstvo i mrtov bog ? (neuzubillah).
Ili koga bese bebe ? S. Dvojstvo i bog bebe ?

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Me interesira kako se gledase na "trojstvoto" koga Isus bese fetus vo majcinata utroba ? S.Dvojstvo i bog fetus ?
Ili,primer,koga bese mrtov na tri dena ? S.Dvojstvo i mrtov bog ? (neuzubillah).
Добар, добар... :)

Член од
17 февруари 2011
Мислења
775
Поени од реакции
33
Бидејќи прашањето е наменето за христијаните, а гледам кај тебе интерес за христијанството, но се уште не си запознаен со вистинското христијанство, па затоа поставуваш и прашања кои за христијаните се смешни.
И како што практикуваат муслиманите, за да не им избега некој во друга вера, уште додека не се ни родил, бил само зачеток во утробата на својата мајка, веќе е прогласен за муслиманин, а тоа е случај и со тебе, никој не те прашал дали ти сакаш да бидеш муслиман или не, и те прогласиле за муслиман.
Но Бог Исус Христос, интервенира. Гледаш како го менува твоето срце? Прави да имаш срце од месо, во кое ќе има место за Него. Затоа ќе почнеме од почеток.
Убаво од тебе што се интересираш толку за христијанството, но би те советувал да внимаваш. Имено, на овој форум има доста муслимани, и ако некој од нив се посомнева дека еве ќе преминеш во вистинската вера, во христијанство, ќе си имаш проблем од бившите твои. Затоа се во врска со верата во Троединиот Бог за која ти толку искрено се интересираш и те привлекува, можеме да се договориме, и ти гарантирам дека Исус Христос, сигурно ќе те заштити, кога ќе го види твоето покајание за идолопоклонството кое пред тоа си го практикувал, и верата која сега ја имаш во Него.

Член од
12 февруари 2011
Мислења
33
Поени од реакции
23
Зошто во библијата се спонува дека Џошуа за време на војувањето убивал и жени и деца ?

--- надополнето ---

И да зошто има инцест во библијата?

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
1. Бог не убива-Он не е убиец. Бог, едноставно, ја повикува душата човекова на отчет. А она кое ние го нарекуваме смрт (кај луѓето), тоа е напросто одвојување на бесмртната душа (која од кај својот Творец) од смртното тело (кое оди во земјата, согласно анатемата Божја кон Адама).

2. Нема инцест, во денешна смисла на тој збор. Од друга страна, како би се продолжувал родот човечки кај првите генерации луѓе, ако не со роднински врски?

--- надополнето ---

Како Бог рекол Јас сум Алфа и Омега пред да е измислена грчката азбука?
Новиот Завет е пишуван на старогрчки јазик, а поимите „Алфа„ и „Омега„ се преведени и како „првиот„ (аналогно на првата буква од алфабетата-алфа) и „последниот„ (аналогно на последната буква од алфабетата-омега).

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
1. Бог не убива-Он не е убиец.
Многу едноставно, Он ја повикува дучата на отчет :) :) :) - ептен едноставно - не е убиство :)

1. Слободен превод: Курчењето на Господ те става у плавата лента!

2. Нели? Како би се направиле 6.000.000.000 (шест-од-она-што-не-можеш-да-го-појмиш) луѓе за 3-4000 години (Кога ли беше Ное?) ЕПА, МИКИ, НИ-КА-КО!!! Невозможно е.

И уште една „нејаснотија“: Господ го направил потопот, пошто луѓето (ради инцест) станале покварени, валкани, гнасни во душата и Овој решил да ги ресетира. Ги оставил Ное со дребната фамилија. Така... ЗА ОВИЕ ПОСЛЕ ПАК ДА ПОЧНАТ СО ИНЦЕСТ!!! Абе, КАКО ова има логика?!?!

--- надополнето ---

Едно прашање: Дали Адам и Ева имале папок, како на сликава:

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Погоре посочениве работи, ќе ги коментирам троа подоцна...Им треба добра елаборација а не површен заклучок.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.804
Поени од реакции
12.295
Малце нешто сатаната, слабо.
Кои се тие десет души што ги убил знае некој?

Член од
17 февруари 2011
Мислења
775
Поени од реакции
33
Многу едноставно, Он ја повикува дучата на отчет :) :) :) - ептен едноставно - не е убиство :)

1. Слободен превод: Курчењето на Господ те става у плавата лента!

2. Нели? Како би се направиле 6.000.000.000 (шест-од-она-што-не-можеш-да-го-појмиш) луѓе за 3-4000 години (Кога ли беше Ное?) ЕПА, МИКИ, НИ-КА-КО!!! Невозможно е.

И уште една „нејаснотија“: Господ го направил потопот, пошто луѓето (ради инцест) станале покварени, валкани, гнасни во душата и Овој решил да ги ресетира. Ги оставил Ное со дребната фамилија. Така... ЗА ОВИЕ ПОСЛЕ ПАК ДА ПОЧНАТ СО ИНЦЕСТ!!! Абе, КАКО ова има логика?!?!

--- надополнето ---

Едно прашање: Дали Адам и Ева имале папок, како на сликава:

Дали Господ убива? Господ не може да убие. Бог го создаде човекот од материја и му даде животворен дух, го направи жив. По одредено време на Земјата Бог го повикува Духот кој му го дал на човекот и Духот се враќа кај својот создател. Сите, АПСОЛУТНО СИТЕ луѓе, кои живееле во историјата на човештвото, еден ден умреле, некој на ваков начин, друг на онаков, но сите умреле. Умреле затоа што Бог го зел нивниот дух кај себе. По ова излегува дека Бог убил многу повеќе луѓе, апсолутно повеќе, односно сите луѓе кои живееле на оваа планета, освен сега оние кои се живи. Но тие луѓе не се мртви, туку живи на Оној свет.

Фреската со која докажуваш дека Адам и Ева имале папок, односно биле родени преку папочна врска од жена, е неразумен доказ. Ова се фрески нацртани од Микеланџело, или пак беа од Леонардо да Винчи? Од каде тој да знаел како изгледаат Адам и Ева, па да ги нацрта? тоа е само негова ПРЕТСТАВА на првите луѓе. тУКА НЕМА НИКАКОВ ДОКАЗ дека Адам и Ева биле родени од жена.

п.с. И ѓаволот се црта со рогови и опашка, со трозабец во раката и козји нозе. Но дали во стварноста е таков?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom