"Огласи" за работа

Член од
29 март 2009
Мислења
97
Поени од реакции
9
Од адвокатите само крупните ѕверки прават пари Игнат,Ефто итд.. другите ги збираат трошките.
Eeee па и ти!!! како можеше да го заборавиш Саво,Торте,Јагнула........
башка еден куп што не ги знаеме !!!
Некои се договараат на процент ако се работи за штета од сообраќајка,а доколку се работи за било кој друг процес од кој не се заработува пари секое излагање на суд по 100 евра го наплаќаат,па макар и да се одложи тој ден.И затоа во договор со судиите или со спротивниот адвокат намерно ги влечат процесите по 10 години,те едниот не дошол те другиот не дошол.Народ ке изумре чекајќи да му заврши процесот со конечна одлука.

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Па шо мајка бараш да коментираш ? Не николче јас немам реален проблем со вработување... ти имаш проблем... затоа што јас можам да конкурирам на сите огласи на кои би можел ти да конкурираш , ама ти не можеш на сите кои би конкурирал јас .... За креативност не знам ама мислам дека твојата професија изобилува со истата, едноставно треба да бидеш извонредно креативен и интелигентен да местиш антени. Јас сваќам дека ти не си исполнет со себе зашто не си постигнал нешто со себе во животот кога требало да постигнеш а што би те исполнувало како човек .... е сега ако ти си утепан во животот, не си мотивиран и једина сатисфакција ти е да тресеш глупости по форуми ( једино место каде некој ќе го прочита она што имаш да го кажеш) има некои кои радо би напредувале во животот , кои имаат предиспозиции за тоа и кои се далеку од курташак како тебе.
Се гледа што правник си/ќе бидеш ако не читаш ко што треба.
Како прво грешно вадиш заклучок од она кое го напишав.

-Местам антени- беше споменато заедно со -додека студирав-.

Идеата беше дека ниедна работа не е срамна и ако тебе ти е тапа да те плаќаат 1000 или 10000 денари, има и други алтернативи.
Има и друга работа која додека не најдеш нешто кое повеќе ќе ти одговара можеш да ја правиш.

Проблемот е со твоето инсистирање на твоето образование, па споменување магистратура, нешто кое ја искажува твојата занесеност од некоја повисока вредност, преголемото мислење кое или ви го всадуваат на факс или и претходно го имале оние кои се решиле за професија право.
Ве прашав и претходно од каде желбата за таква работа, некој одговор не добив.

Мојата работа и моите можности со неа, се каде каде поперспективни од твоите.
Информатиката со неа и вештачката интелегенција и роботиката, работи со кои се занимавам, се каде каде поуниверзални и меѓународно прифатени од нешто кое се вика право во РМ, каде со твојата диплома тешко е дека можеш и некаде надвор да припариш, недај боже опција ко аутсорсинг.

Тебе може ти е подбивање тоа што јас сум имал периоди кога сум изразувал желба/или имал потреба да работам и нешто поинакво од она кое ми е по вокација, но тоа ме прави мене многу поинтересен и послободоумен, па и поспособен човек од тебе.
Не сум се врзал на некои идеи останати од минатиот систем, дека ако завршиш мора одма работа да ти се даде. (па пази, со нешто ко правен, област која е толку заситена).

Зошто ти и останатите тука правници размислуваат така, не би навлегувал, не ве познавам, но впечатлива ми е крутоста, самобендисаноста, потценувањето и потребата да ти се даде се на тацна со тоа што ќе леле, леле си завршил магистратура и пази на некој правен во РМ.
Се потепаа за тебе, вака елоквентно и наобразувано како пишуваш, сигурно понуди од сите страни постојат.

Мора да се разбере дека животот во овој систем е борба. Дали е борба за врски или борба за квалитет, не е од старт важно. Но со тек на време и оние кои влегле со врски или ко што спомна погоре хомо-љубителот со членски од партија, тие работи бргу се менуваат.
Она кое останува е способноста на човек да се издигне над ситните сплеткарии, политички зезанции и примитивни разбирања и да тргне по свој пат, нешто во кое верува, ако верува.
Се друго е минливо и на подолг рок се покажало дека е погубно.

Член од
13 декември 2009
Мислења
1.307
Поени од реакции
647
За хомо=љубител во ЕУ можам да те тужам. За среќа не сме во ЕУ.
п.с. како дојде на работното место? Сигурно со оглас од весник.
п.п.с. Не употребувај уште еднаш такви фрази , нити си смешен, ниту пак ме навредуваш мене, само докажуваш дека со врски си таму каде што си (ако си некаде).

Член од
20 декември 2009
Мислења
445
Поени од реакции
341
Се гледа што правник си/ќе бидеш ако не читаш ко што треба.
Како прво грешно вадиш заклучок од она кое го напишав.

-Местам антени- беше споменато заедно со -додека студирав-.

Идеата беше дека ниедна работа не е срамна и ако тебе ти е тапа да те плаќаат 1000 или 10000 денари, има и други алтернативи.
Има и друга работа која додека не најдеш нешто кое повеќе ќе ти одговара можеш да ја правиш.

Проблемот е со твоето инсистирање на твоето образование, па споменување магистратура, нешто кое ја искажува твојата занесеност од некоја повисока вредност, преголемото мислење кое или ви го всадуваат на факс или и претходно го имале оние кои се решиле за професија право.
Ве прашав и претходно од каде желбата за таква работа, некој одговор не добив.

Мојата работа и моите можности со неа, се каде каде поперспективни од твоите.
Информатиката со неа и вештачката интелегенција и роботиката, работи со кои се занимавам, се каде каде поуниверзални и меѓународно прифатени од нешто кое се вика право во РМ, каде со твојата диплома тешко е дека можеш и некаде надвор да припариш, недај боже опција ко аутсорсинг.

Тебе може ти е подбивање тоа што јас сум имал периоди кога сум изразувал желба/или имал потреба да работам и нешто поинакво од она кое ми е по вокација, но тоа ме прави мене многу поинтересен и послободоумен, па и поспособен човек од тебе.
Не сум се врзал на некои идеи останати од минатиот систем, дека ако завршиш мора одма работа да ти се даде. (па пази, со нешто ко правен, област која е толку заситена).

Зошто ти и останатите тука правници размислуваат така, не би навлегувал, не ве познавам, но впечатлива ми е крутоста, самобендисаноста, потценувањето и потребата да ти се даде се на тацна со тоа што ќе леле, леле си завршил магистратура и пази на некој правен во РМ.
Се потепаа за тебе, вака елоквентно и наобразувано како пишуваш, сигурно понуди од сите страни постојат.

Мора да се разбере дека животот во овој систем е борба. Дали е борба за врски или борба за квалитет, не е од старт важно. Но со тек на време и оние кои влегле со врски или ко што спомна погоре хомо-љубителот со членски од партија, тие работи бргу се менуваат.
Она кое останува е способноста на човек да се издигне над ситните сплеткарии, политички зезанции и примитивни разбирања и да тргне по свој пат, нешто во кое верува, ако верува.
Се друго е минливо и на подолг рок се покажало дека е погубно.

Размислував некое време дали да одговарам или не , зашто бесмилсеноста се проткајува уште во првиот твој пост меѓутоа ете неможам да одолеам на човековата лицемерност и простодушност па да те оставам без одговор.... Си земав за право да го разгледам твојот профил, а со тоа и дел од твоите мислења... Не се изненадив многу од тоа што прочитав или од тоа што каков впечаток си оставил кај другите.... За еден ,,доктор на науки,, :pos2: имаш прилично заостанати мислења кои можеби припаѓале на некое друго време а не си толку стар за не си можел да се ослободиш од тие стеги на стереотипи па затоа и не можам да ги сватам тие работи како може човек којшто има 29 години да размислува така.... меѓутоа нема да го коментирам тоа пред се заради тоа што немам интерес и мислам дека секој си е карактер пред се за себе а не за другите така да со тие ставови секако прво на себе нема да си бидеш од полза....
Она што ќе го кажам е дека ти овде зборуваше за нешто што се вика ,,слободен пазар,, за перспектива која сам си ја бараш и создаваш и добиваш се според тоа колку си снаодлив и подготвен да работиш како и тоа дека ние како правници сме избрале грешна профсија поради тоа што нема перспектива во истата.... Од дуга страна спомнуваш дека сега имаш песпективна работа , одлично платена , работа која си ја добил поради својата способност.... И се тоа би било во ред,би ти честитал да е така.... Меѓутоа во своите коментари на твојот профил самиот имаш кажано за своите почетоци.... Значи првите неколку работи кои си ги добил и од кои си направил пари биле со врски преку луѓе кои те познавале тоа е единствената причина поради која си добил шанса... И сега ми доаѓа криво за она време од 5-10 мин кое сум го го губел да ти одговарам на постовите поради тоа што цело време си зборел од ракав, не од сопствено искуство и онака чисто да солиш памет веројатно засегнат од некои свое комплекси.... овде би завршил со коментарите на твоите постви причините ѓи сваќаш , само брат пак ќе кажам ти се лажеш себе си а со тоа и другите, ти си тој кој има некоја измислена вреднсот имаш за себе и поради тоа имаш потреба да не лажеш овде а и себе си за да ја задоволиш истата.... Многу успех во животот ти посакувам и се надевам дека еден ден ќе се осознаеш себе си и вистинските свои вредности зашто сама така би го ослободил умот па тогаш напишаното овде или било каде на друго место ќе има своја меродавност и вредност.... Поздрав

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
За сите кои водеа инат околу ЕКТСистемот, и називот Мастер...

1. Што се однесува за ЕКТС ->
Студиските програми за стекнување на образование се
распоредуваат во три циклуси на високото образование:
- прв циклус на универзитетски студии,
- втор циклус на универзитетски студии и
- трет циклус, докторски студии.
Секој циклус на универзитетските студии завршува со стекнување на
одреден назив...Секој циклус на студии мора да биде во согласност со европскиот
кредит трансфер систем
на пренос и акумулација на кредити (во
натамошниот текст: ЕКТС), според кој за една година на студии по правило
се стекнуваат 60 ЕКТС кредити.
*што значи дека колку и да сакаме по стара програма не можеме да студираме, и следи најважното...

2. Што се однесува за називот Мастер ->

Лицето кое ги завршило студиите од ставот 1 (вториот циклус студии) на овој член со вкупно
300 ЕКТС кредити се стекнува со научен назив - магистер...Во меѓународниот промет и дипломата на англиски јазик, научниот
назив по завршување на вториот циклус на студии е master.

Член од
30 мај 2010
Мислења
1
Поени од реакции
0
Bate samo za info. toa ti se mnogu malku pari koi gi zimas.....DEFINITIVNO zimas i Poveke......koj kako znae da se snajde.....inaku platite se dvizat od 2.500 pa nagore
Ova ti go kazuvam od licno iskustvo....veke 6 god. jas sum tamu Princess Cruises . I veruj mi koga ke ti kazam deka ako ide nekoj samo za da proseta togas OK e taa plata .
Samo sto jas idam za istoto i plus za da zarabotam . Zavisi koj kako ke si ja svati rabotata .

GoranD

Personal Wellness Coach
Член од
7 декември 2008
Мислења
8
Поени од реакции
0
Team Building Expert for International Wellness Company

Team Building Expert for International Wellness Company. Click, apply and get a great job opportuinity:

http://www.mojbiznis.mk

Квалификации:
- КОМУНИКАТИВНОСТ
- ТИМСКА РАБОТА
- КРЕАТИВНОСТ
- СПОСОБНОСТ ЗА ИСПОЛНУВАЊЕ НА ОБВРСКИ
- БРЗИНА ВО РАБОТАТА
- ИНВЕНТИВНОСТ
- ВИСОКА САМОМОТИВИРАНОСТ
- БЕЗ ПРЕДРАСУДИ, СО ОТВОРЕН УМ
- НЕЗАВИСНОСТ
- САМОУВЕРЕНОСТ
- ПРОАКТИВНОСТ
- САМОИНИЦИЈАТИВНОСТ

БРОЈОТ Е ОГРАНИЧЕН. Испратете CV на team@mojbiznis.mk или пријавете се на телефон 077870963 во период од 9 - 17 часот.

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Адвокатска канцеларија во Центар (Скопје) бара ПРИПРАВНИК со завршен Правен факултет и познавање англиски јазик (солидно) а може и германски. Канцелариајта се занимава со странски случаи, основање фирми, осигурување, наплата на долгови, и вонсудско решавање на работи.

Судски случаи има ретко, највеќе се вонсудски,, поврзани со странство а помалку се од Македонија.

Кој е заинтересиран нека пише кај мене на ПП или овде.

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
Херба лајф бараше советници за храна, поточно продавачи на производите од хербалајф, дали некој слушнал за нив или имал искуство. Сакам да аплицирам па затоа прашувам.

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Се бара апсолвент или дипломиран економист заинтересиран за пракса во IT фирма во Скопје.
Идеално би било да е со е-бизнис, но и другите смерови се прифатливи.
Се бара некој кој стварно има желба за работа и е добар/добра во комуникација со луѓе.
Детали на пп.

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
Се бара апсолвент или дипломиран економист заинтересиран за пракса во IT фирма во Скопје.
Идеално би било да е со е-бизнис, но и другите смерови се прифатливи.
Се бара некој кој стварно има желба за работа и е добар/добра во комуникација со луѓе.
Детали на пп.
Да претпоставам дека станува збор за фирма која работи комерцијални сајтови, па практикантот треба да биде одговорен за нови фирми кои би се рекламирале или нешто слично?

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Да претпоставам дека станува збор за фирма која работи комерцијални сајтови, па практикантот треба да биде одговорен за нови фирми кои би се рекламирале или нешто слично?
Не :) Имаме и македонски фирми кои прават софтвер, не се сите фирми само за сајтови :smir:

Член од
14 јануари 2011
Мислења
74
Поени од реакции
0
">A Za stranstvo gledam oglasi ima na CS GLOBAL stranata , nekoj da kaze kolku e verodostojno?

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Чисто од искуство некој ако знае, дали на волонтери (во државни институции) им се плаќа некаков надоместок?

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Чисто од искуство некој ако знае, дали на волонтери (во државни институции) им се плаќа некаков надоместок?
Од информации што имам слушнато, државата плаќа (незнам колку точно), битно да.

Е сега прибидејќи си во државно, имаш 98% шанси тие пари да не дојдат до тебе. Така да ретки се случаите кај шо волонтери добиваат кешарац.

Kajgana Shop

На врв Bottom