Јас во мојата фамилија немам и никогаш не сум имал ниту еден доктор.
Единствено, од подалечните роднини имам медицинска сестра.
Ниту јас немам доктор во фамилија, дури се сеќавам кога сакав да се запишам на медицина таткоми ми велеше ти си луд

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Јас во мојата фамилија немам и никогаш не сум имал ниту еден доктор.
Единствено, од подалечните роднини имам медицинска сестра.
Ниту јас немам доктор во фамилија, дури се сеќавам кога сакав да се запишам на медицина таткоми ми велеше ти си луд![]()
Незнам зошто го напаѓате колегата без потреба ако тој мисли дека д-р Митрев е не доволно професионален колку што се прикажува тоа е негово мислење и треба да се почитува, јас не се сложувам баш со колегата но го почитувам неговото мислење како такво, тоа е само мислење, значи ова е тема каде што секој може да си го каже своето мислење, зошто и како смета дека Митрев е професионалец или не. јас лично сметам дека д-р Митрев заслужува почит, бидејки својата работа си ја извршува на одлично ниво и исто така тој спасил многу луѓе од преголеми финансиски трошкови кои се потребнио за истата операција да се изврши во странство, јас како што споменав двапати се имам сретнато со него и човекот навистина ми делуваше професионално и некако скромно, а тоа е нешто што многу го ценам, но сепак имам сознанија за некои работи кои не се баш добри, а се однесуваат на него, но сепак мислам дека тие ке бидат сенка на неговите заслуги...![]()
Очигледно се губи смислата за што се збори овде ама тоа е. како мозеш ти или било кој друг да каже каде било подобро кога никогаш не си бил таму нити на едното нити на другото место , ама ок
кога ке дојде некогаш денот а ке дојде неминовно е тоа можеби ке се сретнеме во некој ходник кој знае , патиштата господови се чудесни
Продолжува на линкотАвтор: olegmali@yahoo.com
Vo sekoja firma koja dr`i do sebe, i koja saka vo sekoj pogled da nepreduva, ima barem edno malo sanda~e vo koe se stavaat predlozi, sugestii i se razbira poplaki. Vo Sistina takvo ne{to nema.
Iako treba{e sekoj den vo to~no opredeleno vreme, mojata sopruga da prima inekcii, redovno se slu~uva{e kosovarite iako nemaa zaka`ano kako site nie (ostanatite ) , sekoga{ da bidat pova`ni od nas Makedoncite. Nie ~ekavme za inekciite koj MORA da se primat to~no na sekoi 24 ~asa, za oni da mo`at da razgovaraat za Bu~kovski i Ahmeti, vo Sistina? ( edna{ mi zovre krvta i vlegov vo kancelarijata na lazarevski, so malo l, odvratno, prepotentno kopile koj samo klima{e so glavata i im gi li`e{e gazovite). Neka li`e lazarevski {to saka no vo slobodno vreme, zo{to iako sme Makedonci, pacient si e pacient, a posebno {to i nie gi pla}ame istite pari.
Pravevme 4 insiminacii i bidejki lazarevski tri godini neuspea da go najde problemot , re{ivme da odime na invitro. lazarevski insistira{e da prodol`ime barem u{te tri pati, mu rekovme deka parite ne ni se problem ( za insiminaciite veke potro{ivme kolku za invitro, zemavme ve}e dva kredita) }e platime kolku treba i na kogo treba, po 5 godini talkawe ni be{e va`no samo da uspeeme. Ve}e na slednoto gledawe lazarevski ni soop{ti deka insiminaciite najverojatno bile praveni xabe?!?
И какво е сега вашето мислење..за тоа што вашиот татко некојпат ви (го) кажал?
![]()
Не реков дека залутал, но не си далеку од вистината, можеби може да се каже и така. Со изразите работам многу, па јас се си викам кога ќе дојде времето кога јас нема да работам, други ќе работат за мене - не ме наведува на ништо друго туку на тоа дека работните денови не му се интересни, а интересен му е само профитот (чист бизнис, другите да работат ти да спиеш и да трошиш).Вашиот колега грубо кажано вели дека д-р Митрев залутал во професијав, што спротивното од моето мислење. Јас сметам дека, д-р Митрев не мора да пишува трудови за да докаже нешто. Операциите ја градат репутацијата на еден доктор, а д-р Митрев има голема репутација. Во мојата област, искрено
Не е важно дали д-р Митрев напишал и објавил трудови, важно е како си ја извршува работата.
Јас не велам дека нема смртни случаи, велам дека процентот е многу мал.
Јас се грижам за моето здравје и фала му на Бога супер ме служи.
кај стручни луѓе кои си ја знаат работата, а не кај исфрустрирани доктори кои бараат признание за својата работа,
вие сте биле шутнат од вашето работно место.
Ич да не се сеќираш ти за жената
А јас сум константно поврзан со компјутерот. Така пораснав, така бев, и така ќе бидам. И кога сум на работа компјутерот ми работи во собата.
Зошто таму пишам запишувам и можам да го однесам сегде за разлика од листовите.
А како што гледам твојот живот не се одвива многу далеку од компјутерот....and I ask myself....
@Гладиус
Не се малку доколку е од друга област (инженер, пилот, економ). Ама за доктор на овие години накај 50, би рекол дека не само што се малку, туку и се само опис на клинички случаи, евентуално опис на операции. Но овие операции не се измислени од него, туку тој ги има направено. Тоа се операции што се прават секојдневно од илјадници кардиохирурзи низ светот.
и да напомнам дека се уште нема докторирано (не е д-р на филозофија) а 50 год. е., а да не збориме за доктор на науки.....
[/B]
1. Доктор на наука = д-р на филозофија, докторе Nepoznat!
2. Не постои неурохирург со толку многу слободно време да се занимава со животот на Жан Митрев
3. Најдов неколку грешки во пишувањето на Nepoznat типични за штипскот дијалект
Заклучок: Дотичниот Nepoznat е обичен хејтер на Д-р Митрев
Чао
Непознат, искрено ги жалам твоите пациенти. Ти на човек да му речеш во однос на здравје дека shit happens значи дека можеш комотно да земеш и таа дипломата да си ја запалиш а специјализацијата да ти е срам што си ја завршил...
И не биди толку ограничен со паметот... Медицината не е најтешката гранка од науките. И не е ни самостојна за да можеш да ги потценуваш туѓите професии. Медицината немаше да биде она што е да не беше развојот на техонологијата. За другите предмети од кои е развиена не ни сакам да почнам да ти набројувам.
После овој муабет очигледно е и дури повеќе од јасно е, дека ти не само што си лут на Митрев затоа што за разлика од тебе успеал, туку си лут и на цел останат свет што не те земал под своја закрила па на готово да ти даде сопствена клиника од која ќе вадиш пари за јахта и швалерка.
И како бе кај и да е Непознат (Германија мислам беше) секогаш е онлајн на форум во периодите кога кај нас во Македонија се релаксираат луѓето?
A не, не е лута...има другуа работа собира нешто
Не ли знаеш дека веќе подолго време има вакви компјутери како мојот
![]()
и дека посоти и безжичен интернет WiFi 802.11n и плажите се покриени целосно па и безплатно :nesvest:
освен тоа денес е влажен воздухот 100% влажност пред 1 час и неможам да дишам и нема да излегувам
Не би рекол дека не си 24/7. А јас не сум, ама ми стигнува е-маил горе кога ме цитираш на хром екстенжн имам емаил анаунсер, и кога ми стигне испушта вик компјутерот и јас идам да видам што емаил стигнало, па така гледам на форумот и доаѓам....
something else?